Σταφυλλίδης: "Δεν είναι όπως τα περίμενα"

Προβληματισμένος από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στη Λεβερκούζεν εμφανίστηκε ο Κώστας Σταφυλίδης και αποκάλυψε ότι ένας δανεισμός του θα τον βοηθήσει στην εξέλιξή του.

Σταφυλλίδης: "Δεν είναι όπως τα περίμενα"

«Δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενα και όπως μου τα είχαν πει. Περίμενα πιο ευχάριστα τα πράγματα για μένα», τόνισε ο διεθνής μπακ και πρόσθεσε:

«Αν συνεχιστεί να είναι έτσι η κατάσταση θα κάτσουμε με τον προπονητή, τον μάνατζέρ μου και τη διοίκηση του συλλόγου για να δούμε τι είναι καλύτερο για εμένα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στον "NovaΣΠΟΡ FM 94.6":

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το γερμανικό πρωτάθλημα:

«Οι εγκαταστάσεις είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με την Ελλάδα. Τα γήπεδα είναι απίστευτα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει τεράστια διαφορά με το ελληνικό. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή όταν αλλάζει το περιβάλλον που έχει συνηθίσει, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στη Λεβερκούζεν:

«Ήξερα ότι από τη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολα για εμένα. Οι πρώτοι μήνες ήταν… καταστροφικοί για μένα, μέχρι να μάθω τη γλώσσα και να συνηθίσω τον τρόπο ζωής. Έχω βρει τα πατήματά μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ομάδας, δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενα και όπως μου τα είχαν πει. Περίμενα πιο ευχάριστα τα πράγματα για μένα. Στην αρχή έπαιζα στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Δεν συγκρίνεται η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με την Bundesliga. Από τη στιγμή που δουλεύει ένας παίκτης, δεν θα χαθεί και αν δεν καθιερωθώ στη Λεβερκούζεν, θα μπορέσω να αποδείξω τις ικανότητές μου σε κάποια άλλη ομάδα».

Για την πορεία της Μπάγερ:

«Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα. Κερδίζει σχετικά εύκολα τους βατούς αντιπάλους της. Κερδίσαμε την Ντόρτμουντ, χάσαμε από τη Σάλκε και δυσκολέψαμε την Μπάγερν που είναι μία υπερδύναμη και είχαμε έρθει ισόπαλοι (1-1)».

Για το Champions League και τις πιθανότητες πρόκρισής τους στους «16» της διοργάνωσης:

«Θέλουμε νίκη τη νίκη στην έδρα της Σοσιεδάδ και να μην κερδίσει η Σαχτάρ την Γιουνάιτεντ για να περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για το αν έχει μιλήσει με τον προπονητή του, Σάμι Χίπια, για το μέλλον του:

«Αν συνεχιστεί να είναι έτσι η κατάσταση θα κάτσουμε με τον προπονητή, τον μάνατζέρ μου και τη διοίκηση του συλλόγου για να δούμε τι είναι καλύτερο για εμένα. Θα έχουν περάσει έξι μήνες και δεν θα είναι καλό αυτό για εμένα. Θέλω να παίζω για να μπορώ να έχω ρυθμό. Στην ηλικία που είμαι ΠΡΕΠΕΙ να παίζω. Είμαι 21 ετών και αν δεν παίζω, τότε δεν θα πάρω άλλες ευκαιρίες».

Για το αν έχει επικοινωνία με τους Έλληνες της Γερμανίας:

«Περισσότερο με τον Στέλιο (Μαλεζά). Είναι τρομερό παιδί και με βοήθησε πάρα πολύ. Επίσης, με τον Γιαννιώτα έχουμε επικοινωνία, αφού μένουμε στην ίδια πόλη. Καμιά φορά μιλάμε και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με βοήθησε και εκείνος αρκετά».

Για τον πολύμηνο τραυματισμό του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν αγωνίζεται στη Σάλκε:

«Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. Ήξερα ότι έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο. Η ομάδα του είναι επιφυλακτική με το πρόβλημά του, αφού αποτελεί κεφάλαιο για εκείνη».

Για το αν είναι αναγνωρίσιμος από τους Έλληνες φιλάθλους στη Γερμανία:

«Δεν μένω στο Λεβερκούζεν, είμαι στο Ντίσελντορφ και αρκετοί άνθρωποι μου μιλούν κυρίως για τον ΠΑΟΚ (γέλια)».

Για το αν του ταιριάζει το γερμανικό πρωτάθλημα:

«Πιστεύω πως ναι. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και τα μπακ έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν. Είναι δυνατό πρωτάθλημα και ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά μου».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κατά τα άλλα κερδίζει εύκολα τα παιχνίδια. Στην Ευρώπη έχει κάνει μία καλή πορεία και θα φανεί στο τέλος η πορεία της».

Για τα κρίσιμα ματς της Εθνικής Ελπίδων για τα προκριματικά του Euro 2015 U-21:

«Κάθε φορά στόχος μας είναι η πρόκρισης. Με τη… Βραζιλία να παίζαμε αυτός θα ήταν ο στόχος μας. Χάσαμε το παιχνίδι με την Πολωνία στις λεπτομέρειες. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με την Τουρκία και θέλουμε τη νίκη για να είμαστε κοντά στην πρώτη θέση».

Για την ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική Ελλάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:

«Είναι στόχος η κλίση μου στην Εθνική Ανδρών. Για να κληθείς στην Ανδρών θα πρέπει να έχεις χρόνο συμμετοχής, να έχεις καλή παρουσία στον σύλλογό σου. Ο κ. Σάντος και οι βοηθοί του ξέρουν καλύτερα από εμάς και εγώ θέλω να δείξω κάτι αξιόλογο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK