Διακαής πόθος του Μάγκατ ο Σωτήρης Κυργιάκος

Προ της επιστροφής του στη Bundesliga και συγκεκριμένα στη Βόλφσμπουργκ είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος αποτελεί το διακαή πόθο του Μάγκατ. Ο Γιώργος Βαβρίτσας έχει το ρεπορτάζ.

Διακαής πόθος του Μάγκατ ο Σωτήρης Κυργιάκος

Προ της επιστροφής του στη Μπουντεσλίγκα είναι σύμφωνα με το έγκυρο γερμανικό περιοδικό kicker ο έλληνας αμυντικός της Λίβερπουλ, Σωτήρης Κυργιάκος. Ο 32χρονος παίκτης αποτελεί το νέο ελληνικό διακαή πόθο του Φέλιξ Μάγκατ.

Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ με την απόκτηση του τρικαλινού άσου θέλει να σταθεροποιήσει την κάκιστη εικόνα της αμυντικής γραμμής των λύκων.

Στη δευτεριάτικη έκδοση του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται ότι ο Κυργιάκος αποτελεί τον νούμερα ένα στόχο της Βόλφσμπουργκ στην προσπάθεια να δέσει την τραγική της αμυντική γραμμή. Ο 22χρονος δανός Σίμον Κιέρ, που το 2010 αποκτήθηκε από την Παλέρμο έναντι δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζει να απογοητεύει, ενώ εκδήλωσε ξεκάθαρα την επιθυμία να μεταπηδήσει στη Ρόμα, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες πασχίζει για την απόκτηση του. Ο Μάγκατ θέλει να ποντάρει στην εμπειρία του Σωτήρη Κυργιάκου, που στη Μπουντεσλίγκα έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις μετά τη διετία 2006-2008 όταν και φόρεσε τη φανέλα της ιστορικής Αιντραχτ σε 51 ματς (8 γκολ).

Για την ομάδα της Βόλφσμπουργκ η επιλογή του έλληνα άσου συνιστά μάλιστα, σχετικά με τα υπέρογκα μεγάλα ποσά που διαθέτει με τις ευλογίες της αυτοβιομηχανίας Φόλκσβαγκεν, προσιτή οικονομικά λύση. Στη Λίβερπουλ ο Κυργιάκος διαθέτει ακόμη συμβόλαιο ως το 2012 και η αγγλική ομάδα με ένα χαμηλό ποσό θα τον άφηνε να φύγει, καθώς δεν υπολογίζεται. Μαζί με τον Κυργιάκο στη Βόλφσμπουργκ θα βρεθεί μετά τους πρώην συμπαίκτες του στην Αιντραχτ Οχς, Ρους και ο 33χρονος βραζιλιάνος Κρις, επί χρόνια αμυντικός ηγέτης της ιστορικής ομάδας της Φρανκφούρτης ως το καλοκαίρι, που έχει συμφωνήσει σε όλα με το Φέλιξ Μάγκατ.

Ο 57χρονος τεχνικός συνεχίζει να εμπιστεύεται τους Ελληνες, καθώς πέρυσι πήγε ως τεχνικός της Σάλκε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο Γκελζενκίρχεν, ενώ το 2009 είχε αποκτήσει τον Βασίλη Πλιάτσικα. Τέλος, τον Ιανουάριο απέκτησε έστω και για το μισό της σεζόν πριν αποχωρήσει ο ίδιος και τον Αγγελο Χαριστέα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK