31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Η Λεβερκούζεν νίκησε μία... αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου με 2-0 και παραμένει ζωντανή στη μάχη της 3ης θέσης. Η Χόφενχαϊμ κατάφερε να σταματήσει τη φόρα της Ντόρτμουντ, αφού την περιόρισε στο 1-1 μετά από την πρόκρισή της στον τελικό κυπέλλου και την κράτησε από κάτω της στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga μετά από 31 αγωνιστικές. Τα γκολ των ξεχασμένων Χούντελααρ - Μπόατενγκ έσωσαν τη Σάλκε κόντρα στην Στουτγκάρδη. Νέα γκέλα για Βόλφσμπουργκ.

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Με την Μπάγερν Μονάχου να έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών για να παραταχθεί στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν, στο οποίο οι Βαυαροί υπέστησαν μία ήττα δίχως επιπτώσεις με 2-0, λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη κόντρα των ημιτελικών του Champions League με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ δεν ήταν αδιάφορη, παρότι θεωρητικά έχει εξασφαλίσει το Champions League, αφού ψάχνει και "εισιτήριο" για τους ομίλους, ώστε να μην μπλέξει στις περιπέτειες των πλέι οφ.

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον, είχε φάσεις εκατέρωθεν, αλλά οι γηπεδούχοι το ήθελαν πιο πολύ και το έδειξαν. Στο 51ο λεπτό, μάλιστα, ο Χακάν Τσαλχανόγλου άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που νίκησε τον Μανουέλ Νόιερ. Ο Μπερντ Λένο, στον αντίποδα, δεν νικήθηκε από τους φιλοξενούμενους, με τον Γιούλιαν Μπραντ να διπλασιάζει τα τέρματα της Λεβερκούζεν στο 81' και να δίνει τη νίκη με 2-0, την πρώτη επί της Μπάγερν από τον Οκτώβριο του 2012.

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Χίλμπερτ, Γεβντάι, Τοπράκ, Γουεντέλ, Ράιναρτς, Ρόλφες, Μπελαράμπι (90' Γιουρτσένκο), Χακάν (75' Μπραντ), Σον, Κίσλινγκ (75' Ντέρμιτς)

Μπάγερν Μονάχου (3-4-2-1): Νόιερ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ (62' Μπενατιά), Ντάντε, Βάιζερ, Λαμ (64' Τιάγκο), Γκαουντίνο, Στρίντερ, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε, Πισάρο (72' Γκέρτλερ)

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Οι πανηγυρισμοί από την πρόκριση στον τελικό του DFB Pokal διακόπηκαν για την Ντόρτμουντ, η οποία έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο την Χόφενχαϊμ και ταυτόχρονα έναν πόντο πίσω από την ομάδα του Μάρκους Γκίσντολ, στη μάχη για την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα που δίνει "εισιτήριο" για το Europa League, εάν δεν το εξασφαλίσει από το κύπελλο. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την πρώτη νίκη τους μετά από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη, όπως έδειξαν και στον αγωνιστικό χώρο.

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Ο ρυθμός ήταν καλός, η μπάλα προσέγγιζε με ευκολία τις δύο περιοχές και στο 33' με όμορφη ατομική ενέργεια ο Κέβιν Φόλαντ άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ματς Χούμελς απάντησε με κεφαλιά (και τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σε θέση οφσάιντ να παρεμποδίζει τον Όλιβερ Μπάουμαν) για το 1-1 και το παιχνίδι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό. Στο 2ο μέρος, η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (έμεινε στον πάγκο) κλείστηκε στο γήπεδό της, θέλοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τον Ομπαμεγιάνγκ. Το πλάνο δεν απέδωσε "καρπούς", αλλά ούτε η Χόφενχαϊμ κατάφερε να βρει το νικητήριο γκολ.

Χόφενχαϊμ (4-4-2): Μπάουμνα, Τολζάν, Άμπρααμ (81' Κιμ), Μπίτσακτσιτς, Μπεκ, Φόλαντ, Σβέγκλερ (90+1' Σαλίχοβιτς), Πολάνσκι, Φιρμίνο, Σάλαϊ, Μοντέστ (75' Σίπλοκ)

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Λάνγκερακ, Ντουρμ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γινογάν, Κελ, Μπλαστσικόβσκι (41' Καμπλ), Καγκάβα (74' Ιμόμπιλε), Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Χρειάστηκε να περάσουν 1.196 λεπτά ώστε ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρωτάθλημα, αλλά η Σάλκε χρειάστηκε γκολ ενός... ξεχασμένου ποδοσφαιριστή της, του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ώστε να κάμψει την αντίσταση της Στουτγκάρδης με 3-2 και να πάρει κεφάλι στη μάχη της 5ης θέσης κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Ο Γκανέζος μέσος πέρασε ως αλλαγή στο 63' και αφού "τροφοδότησε" τον Ολλανδό συμπαίκτη του για το 2ο γκολ των γηπεδούχων, έδωσε τη λύση στο 88' στους "βασιλικούς μπλε", καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ομάδα του Χουμπ Στέφενς να περάσει ακόμα μία εβδομάδα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Ο Χούντελααρ είχε ανοίξει το σκορ στο 9', μετά από περίπου 20 ώρες προσπαθειών στην Bundesliga, ωστόσο οι Σουηβοί έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα και έκαναν την ανατροπή με τους Μάρτιν Χάρνικ και Φίλιπ Κόστιτς, μετά από πάσες του Ντάνιελ Γκιντσέκ. Υπολόγιζαν χωρίς τα άλλοτε αστέρια των γηπεδούχων, όμως, που στο 78' και στο 88' έκαναν την ανατροπή της ανατροπής κι έδωσαν τη νίκη στο συγκρότημα του Ρομπέρτο ντι Ματέο, την πρώτη μετά από δύο μήνες.

Σάλκε (4-2-3-1): Φάρμαν, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Αόγκο, Γκορέτσκα (71' Μάγερ), Νόισταντερ, Φαρφάν (57' Ντράξλερ), Τσούπο Μότινγκ (63' Μπόατενγκ), Σανέ, Χούντελααρ

Στουτγκάρδη (4-2-3-1): Ούλραϊχ, Σβάαμπ, Μπάουμγκαρτλ, Νίντεμαϊερ, Κλάιν, Ντιε, Γκέντνερ, Χάρνικ (88' Ρομέου), Μάξιμ (70' Ντιντάβι), Κόστιτς (79' Βέρνερ), Γκιντσέκ

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Η ανομβρία του Μπας Ντοστ σταμάτησε, αλλά η Βόλφσμπουργκ έπεσε θύμα ανατροπής και παραχώρησε έναν βαθμό στο Ανόβερο. Το τελικό 2-2 διατηρεί τους "λύκους" στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο μετά από δύο σερί παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως νίκη, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν πλησιάζουν επικίνδυνα στη μάχη για το απευθείας "εισιτήριο" των ομίλων του Champions League.

31η αγ.: Η Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν, προσγείωση για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διαφύγει του κινδύνου, εάν διατηρούσαν το προβάδισμα που είχαν πάρει στο 1ο μέρος της αναμέτρησης. Ο Ντοστ σκόραρε για πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου και άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό. Ο Ιβάν Πέρισιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μετά από νέα πάσα του μόνιμου ασίστμαν της ομάδας, Κέβιν ντε Μπρούινε, ωστόσο το 2-0 δεν ήταν αρκετό. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Τζιμί Μπριάν μείωσε το σκορ και στο 58', ο Σαλίφ Σανέ με ένα καταπληκτικό "ψαλίδι" ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες, Γκουστάβο, Άρνολντ (83' Τρας), Πέρισιτς, Ντε Μπρούινε, Σίρλε (69' Καλιγκιούρι), Ντοστ (83' Μπέντνερ)

Ανόβερο (4-2-3-1): Τσίλερ, Σμίντεμπαχ, Μαρσέλο, Σουλτς (80' Φελίπε), Αλμπορνός, Αντρεάσεν (46' Καραμάν), Σανέ, Σακάι, Κιγιοτάκε, Πριμπ, Χοσέλου (46' Μπριάν)

Σε ρυθμούς twitter

# Εντυπωσιακοί οι φίλοι της Σάλκε

# Ο 22χρονος Γερμανός μέσος Ρίκο Στρίντερ και ο 20χρονος Γερμανός μέσος Λούκας Γκέρτλερ έκαναν το ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου στην εκτός έδρας ήττα από τη Λεβερκούζεν.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

16:30 Σάλκε - Στουτγκάρδη 3-2

(9', 78' Χούντελααρ, 88' Μπόατενγκ - 22' Χάρνικ, 51' Κόστιτς)

16:30 Βόλφσμπουργκ - Ανόβερο 2-2

(24' Ντοστ, 45' Πέρισιτς - 47' Μπριάν, 58' Σανέ)

16:30 Άουγκσμπουργκ - Κολονία 0-0

16:30 Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1

(33' Φολάντ, - 35' Χούμελς)

16:30 Βέρντερ Βρέμης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0

(66' Ζέλκε)

16:30 Φράιμπουργκ - Πάντερμπορν 1-2

(40' Πέτερσεν - 70', 80' Ρουπ)

19:30 Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου 2-0

(51' Χακάν, 81' Μπραντ)

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

16:30 Μάιντς - Αμβούργο

18:30 Χέρτα - Γκλάντμπαχ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άουγκσμπουργκ (4-1-4-1): Χιτς, Φερχάεγκ, Χονγκ, Κλάβαν, Μπαμπά, Μπάιερ, Έσβαϊν (82' Μάταβζ), Φόιλνερ (68' Τζι), Αλτιντόπ (58' Χιέιμπιεργκ), Βέρνερ, Μπομπαντίγια

Κολονία (4-4-2): Χορν, Μπρέτσκο (70' Ναγκασάβα), Μάροχ, Βίμερ, Χέκτορ, Ρίσε, Λέμαν, Φογκτ, Γκέρχαρντ (77' Σβέντο), Οσάκο, Ούτζα (56' Μαβράι)

Βέρντερ Βρέμης (4-4-2): Καστέλς, Γκέμπρε Σελασιέ, Πρεντλ, Λουκίμια, Στέμπεργκ, Χαΐροβιτς (60' Εζτουναλί), Φριτς, Μπέργκφρεντε, Γιουνούζοβιτς (90' Φρέντε), Ντι Σάντο, Ζέλκε (81' Μακιάντι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-2-3-1): Τραπ, Ινιόβσκι, Ρους, Μπαμπά, Οτσίπκα, Χασέμπε, Μεντόγεβιτς (71' Βάλντσμιντ), Στεντέρ, Βαλντές, Κίτελ (20' Ινούι), Σεφέροβιτς

Φράιμπουργκ (4-4-2): Μπίρκι, Ρίτερ, Κέρμας, Χέφλερ, Ζοργκ (46' Γκίντερ), Σμιντ, Σούστερ, Νταρίντα, Μεχμέντι, Πέτερσεν (71' Κλάους), Φραντς (43' Φίλιπ)

Πάντερμπορν (4-4-2): Κρούζε, Βουτσίνοβιτς (77' Σαγκλίκ), Ράφα (64' Ρουπ), Χίνεμαϊερ, Μπρίκνερ, Κοτζ (46' Βέμερ), Μπάκαλορτς, Τσίγκλερ, Στόπελκαμπ, Κατσούνγκα, Λάκιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK