17η αγ.: "Ξεχειμωνιάζει" στη 2η θέση η Λεβερκούζεν, καταρρέει η Σάλκε

Η χειμερινή διακοπή της Bundesliga μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου θα βρει τη Λεβερκούζεν στη 2η θέση, μετά την επικράτησή της με 3-0 του Αμβούργου, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες. Υπ' ατμόν ο Χουμπ Στέφενς μετά την 6η σερί αποτυχία της Σάλκε.

17η αγ.: "Ξεχειμωνιάζει" στη 2η θέση η Λεβερκούζεν, καταρρέει η Σάλκε

Στη 2η θέση θα περάσει τη διακοπή λόγω χειμώνα η Λεβερκούζεν, μετά τη νίκη της 3-0 επί του Αμβούργου. Η μοναδική διώκτρια της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου ... παραχώρησε τον έλεγχο και την μπάλα στους φιλοξενούμενους και "χτυπούσε" με την πρώτη ευκαιρία. Το αποτέλεσμα ήταν 2 γκολ του Στέφαν Κίσλινγκ και ένα του Αντρέ Σίρλε, ο οποίος είχε και 2 δοκάρια.

17η αγ.: "Ξεχειμωνιάζει" στη 2η θέση η Λεβερκούζεν, καταρρέει η Σάλκε

Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, αλλά ήταν ιδιαιτέρως άστοχη, με συνέπεια ο Μπερντ Λένο να παίζει ρόλο θεατή, έχοντας βοήθεια από τα δοκάρια που σταμάτησαν τους Άρτιομ Ρούντνεβς και Μαξιμιλιάν Μπάιστερ. Αντιθέτως, ο Ρενέ Άντλερ, στην επιστροφή του στο γήπεδο της ομάδας που τον ανέδειξε και τον έκανε νο1 στην εθνική Γερμανίας, είχε αρκετή δουλειά, αλλά η ασυνεννοησία του με την άμυνα του Αμβούργου επέφερε το αποτέλεσμα.

Fußball Bundesliga 17. Spieltag: FC Schalke 04 - SC Freiburg am 15.12.2012 in der VELTINS-Arena in Gelsenkirchen (Nordrhein-Westfalen). Torschütze Jan Rosenthal vom SC Freiburg (zweiter von links) und seine Mitspieler jubeln über das 1:1. zum Foto: Kevin Kurek/dpa (Achtung Hinweis zur Bildnutzung! Die DFL erlaubt die Weiterverwertung von maximal 15 Fotos (keine Sequenzbilder und keine videoähnlichen Fotostrecken) während des Spiels (einschließlich Halbzeit) aus dem Stadion und/oder vom Spiel im Internet und in Online-Medien. Uneingeschränkt gestattet ist die Weiterleitung digitalisierter Aufnahmen bereits während des Spiels ausschließlich zur internen redaktionellen Bearbeitung (z. B. via Bilddatenbanken).)
Fußball Bundesliga 17. Spieltag: FC Schalke 04 - SC Freiburg am 15.12.2012 in der VELTINS-Arena in Gelsenkirchen (Nordrhein-Westfalen). Torschütze Jan Rosenthal vom SC Freiburg (zweiter von links) und seine Mitspieler jubeln über das 1:1. zum Foto: Kevin Kurek/dpa (Achtung Hinweis zur Bildnutzung! Die DFL erlaubt die Weiterverwertung von maximal 15 Fotos (keine Sequenzbilder und keine videoähnlichen Fotostrecken) während des Spiels (einschließlich Halbzeit) aus dem Stadion und/oder vom Spiel im Internet und in Online-Medien. Uneingeschränkt gestattet ist die Weiterleitung digitalisierter Aufnahmen bereits während des Spiels ausschließlich zur internen redaktionellen Bearbeitung (z. B. via Bilddatenbanken).) PICTURE ALLIANCE / DPA

Βαθαίνει η κρίση στη Σάλκε, η οποία έμεινε για 6ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δίχως νίκη. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς γνώρισε την ήττα στο Γκελζενκίρχεν από τη Φράιμπουργκ με 3-1 και έμεινε εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Για 25 λεπτά, πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ένα γκολ υπέρ, με τον Τζέφερσον Φαρφάν.

17η αγ.: "Ξεχειμωνιάζει" στη 2η θέση η Λεβερκούζεν, καταρρέει η Σάλκε

Ακολούθησε η πλήρης κατάρρευση, όμως, με τον Γιαν Ρόζενταλ να σκοράρει 2 φορές και τον Γιονατάν Σμιντ άλλη μία, κάνοντας την ανατροπή που φέρνει τον Ολλανδό τεχνικό της Σάλκε ακόμα πιο κοντά στην απομάκρυνση από τον πάγκο του.

Σε ρυθμούς twitter

# Με τα 2 γκολ και την ασίστ στη νίκη της Λεβερκούζεν επί του Αμβούργο, ο Στέφαν Κίσλινγκ έφτασε τα 27 γκολ και 4 ασίστ μέσα στο 2012 στη Bundesliga. Η άμεση συμμετοχή σε 31 γκολ είναι η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία από κάθε άλλον παίκτη.

# Το γκολ του Αντρέ Σίρλε στη νίκη της Λεβερκούζεν ήταν το υπ' αριθμόν 1.900 του συλλόγου στη Bundesliga. Μόνο 10 ομάδες έχουν περισσότερα τέρματα στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ 1-1

(59' Σατσιρί - 21' πέν. Μαρξ)

Λεβερκούζεν - Αμβούργο 3-0

(26', 66' Κίσλινγκ, 36' Σίρλε)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ανόβερο 2-1

(39' Σάχιν, 83' Ίλσο - 69' Ντιούφ)

Μάιντς - Στουτγάρδη 3-1

(55', 71' Μίλερ, 90+2' Σότο - 48' Χάρνικ)

Γκρόιτερ Φιρτ - Άουγκσμπουργκ 1-1

(69' Ζόμπιχ - 9' Μέλντερς)

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2

(12' Μάιερ, 18' Ινούι)

Σάλκε - Φράιμπουργκ 1-3

(20' Φαρφάν - 26', 61' Ρόζενταλ, 32' Σμιντ)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ (16:30)

Βέρντερ - Νυρεμβέργη (18:30)

Τα υπόλοιπα videos της 17ης αγωνιστικής

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ανόβερο 2-1

Γκρόιτερ Φιρτ - Άουγκσμπουργκ 1-1

Βόλφσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2

Μάιντς - Στουτγκάρδη 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK