Φάση των 16: Προκρίθηκε η Ντόρμουντ, τραυματίστηκε ο Ρόις (VIDEOS)

Ο τραυματισμός του Μάρκο Ρόις επισκίασε τη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Ντιναμό Δρέσδης (2-0) που της χάρισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του DFB Pokal. Πρόκριση στην παράταση η Λεβερκούζεν (2-0 την Καϊζερσλάουτερν).

Φάση των 16: Προκρίθηκε η Ντόρμουντ, τραυματίστηκε ο Ρόις (VIDEOS)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Δρέσδης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του DFB Pokal.

Ο Γίργκεν Κλοπ έδωσε τα γάντια στον Μίτσελ Λάνγκερακ, ενώ και οι Ιμόμπιλε, Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι, Ζεμπάστιαν Κελ πήραν φανέλα βασικού.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ντόρτμουντ, αφού στο 24ο λεπτό τραυματίστηκε ο Μάρκο Ρόις, σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η στιγμή του τραυματισμού του Μάρκο Ρόις

Η Ντιναμό Δρέσδης έχασε καλή ευκαιρία στο 49' με τον Ρόμπερτ Άντριχ και ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από λάθος του Μίχαελ Χέφελε, ο Ιμόμπιλε έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάντως τα χρειάστηκαν στο 54' όταν ο Γιούστιν Έιλερς δεν κατάφερε να νικήσει από καλή θέση τον Λάνγκερακ.

Ο Αντριάν Ράμος άγγιξε το γκολ στο 78', ωστόσο έπρεπε να συμπληρωθεί το 90λεπτο για να (ξανα)σκοράρει ο Ιμόμπιλε, έπειτα από συνεργασία του Ιλκάι Γιουντογκάν με τον Μπλαστσικόβσκι, και να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Ντιναμό Δρέσδης (4-4-2): Βίγκερς, Τεϊσέιρα, Έρντμαν, Χεφέλε, Βρτσόγκιτς, Κρόιτσερ (66' Στεφάνιακ), Μολ, Μίλερ (70' Φιέλ), Τεκερτσί, Άντριχ (54' Ντίρχολτς), Έιλερς.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Λάνγκερακ, Κιρχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Γιουντογκάν, Μπλαστσικόβσκι (91' Μπέντερ), Καγκάβα (67' Ράμος), Ρόις (24' Μεχιταριάν), Ιμόμπιλε.

Τα χρειάστηκε η Λεβερκούζεν

Φάση των 16: Προκρίθηκε η Ντόρμουντ, τραυματίστηκε ο Ρόις (VIDEOS)

Τα τελευταία χρόνια η Καϊζερσλάουτερν αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να βάλει δύσκολα στην Λεβερκούζεν, η οποία πάντως επικράτησε 2-0 στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του DFB Pokal.

Ο Ρόγκερ Σμιντ άφησε στον πάγκο τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Στέφαν Κίσλινγκ, ενώ η απουσία του τραυματία Λαρς Μπέντερ αύξησε τις αρμοδιότητες του Γκονσάλο Κάστρο στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Καϊζερσλάουτερν που απείλησε στο 26ο λεπτό με την κεφαλιά του Σίμον Τσόλερ (άουτ) και στο 31ο με την κεφαλιά του Αλεξάντερ Ρινγκ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπερντ Λένο). Η Λεβερκούζεν ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Μάριους Μίλερ, ο οποίος είναι αναπληρωματικός, εν προκειμένω όμως υπερασπίστηκε επάξια την εστία των φιλοξενούμενων.

Η σημαντικότερη ευκαιρία της κανονικής διάρκειας χάθηκε στο 77ο λεπτό από τον Κερέμ Ντεμιρμπάι (σουτ που πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι), ενώ στο 98' ο Καρίμ Μπελαράμπι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 102ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χακάν Τσαλχάνογλου, ακολούθησε μία καλή στιγμή για την Καϊζερσλάουτερν κι ένα χαμένο τετ α τετ του Κίσλινγκ, προτού ο ίδιος παίκτης εκμεταλλευθεί ένα τραγικό αμυντικό λάθος στο 113', κλειδώνοντας την πρόκριση για την ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ.

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Ντονάτι (46' Χίλμπερτ), Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις (100' Γουέντελ), Κάστρο, Ρόλφες, Μπελαράμπι, Τσαλχάνογλου, Μπραντ, Ντρμιτς (79' Κίσλινγκ).

Καϊζερσλάουτερν (4-4-1-1): Μίλερ, Σούλτσε, Όρμπαν, Χόιμπαχ, Φόμιτσκοβ (113' Στέγκερ), Τσίμερ, Ρινγκ, Ντεμιρμπάι (89' Χόφμαν), Γένσεν, Ματμούρ, Τσόλερ (93' Γιάκομπ).

Σε ρυθμούς twitter

Φάση των 16: Προκρίθηκε η Ντόρμουντ, τραυματίστηκε ο Ρόις (VIDEOS)

# Ο Μάρκο Ρόις αποχωρεί υποβασταζόμενος

# Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό

# Ο Εμίρ Σπάχιτς έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης με την Καϊζερσλάυτερν

Τα αποτελέσματα της φάσης των "16"

Τρίτη 3 Μαρτίου

20:00 Λεβερκούζεν - Καϊζερσλάουτερν 2-0 παρ.

(102' Τσαλχάνογλου, 113' Κίσλινγκ)

20:00 Άλεν - Χόφενχαϊμ 0-2

(16' Πολάνσκι, 56' Φόλαντ)

21:30 Ντιναμό Δρέσδης - Ντόρτμουντ 0-2

(50', 90' Ιμόμπιλε)

21:30 Φράιμπουργκ - Κολωνία 2-1

(17 αυτ. Ούγια, 19' Ντάριντα - 89' Ντέιβερσον)

Τετάρτη 4 Μαρτίου

20:00 Αρμίνια - Βέρντερ

20:00 Λειψία - Βόλφσμπουργκ

21:30 Μπάγερν - Μπράουνσβαϊγκ

21:30 Κίκερς Όφενμπαχ - Γκλάντμπαχ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Άλεν (4-5-1): Μπέρνχαρντ, Οφόσου-Άγε, Μπαρτ, Μόκενχαουπτ, Φικ, Χόφμαν, Κάουφμαν, Λούντβιγκ, Γκάσουλα, Κλάους (79' Αντέμι), Κούανερ (87' Γκρετς).

Χόφενχαϊμ (4-3-2-1): Γκραλ, Μπεκ, Στρομπλ, Μπίτσακτσιτς, Τόλιαν, Σβέγκλερ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φόλαντ (92' Αμίρι), Φιρμίνο (73' Τσούμπερ), Σίπλοκ (76' Μοντέστ).

Φράιμπουργκ (4-4-2): Μπούρκι, Μούιτζα, Χον, Τορεχόν, Γκίντερ, Σμιντ, Ντάριντα (85' Χέφλερ), Σούστερ (90' Ρίτερ), Μεχμεντί, Σάχιν, Φίλιπ (88' Γκέντε).

Κολωνία (4-2-3-1): Χορν, Μπρέτσκο, Μάροχ, Βίμερ, Χέκτορ (46' Ντέιβερσον), Λέμαν, Φογκτ (79' Ναγκασάβα), Ολκόβσκι, Ρίσε, Χάλφαρ (63' Σβέντο), Ούγια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK