Προημιτελικά: Λύτρωση με Ομπαμεγιάνγκ για Ντόρτμουντ

Ένα τέρμα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν αρκετό για να δώσει στην Ντόρτμουντ τη νίκη 1-0 επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά του DFB Pokal.

Προημιτελικά: Λύτρωση με Ομπαμεγιάνγκ για Ντόρτμουντ

Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, παρά την απουσία λόγω τραυματισμών των Μάρκο Ρόις, Σβεν Μπέντερ, Ματς Χούμελς, Νέβεν Σούμποτιτς και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση και κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Προημιτελικά: Λύτρωση με Ομπαμεγιάνγκ για Ντόρτμουντ

Στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι έχασε κάθε ρυθμό και έγινε αρκετά σκληρό. Οι δύο προπονητές απέφυγαν να κάνουν νωρίς αλλαγές πλην της εισόδου του Γιαν Ρόσενταλ στο ημίχρονο για λογαριασμό του Άρμιν Φεχ. Στο 83ο λεπτό της συνάντησης, ο Γκαμπονέζος επιθετικός έπιασε μία κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας την Μπορούσια στην επόμενη φάση.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-4-2): Τραπ, Γιουνγκ, Σαμπράνο, Μάντλουνγκ, Τζακμπά, Ρους, Ρόντε, Φλουμ (83' Βάις), Μάιερ, Άιγκνερ, Κάντλετς (46' Ρόσενταλ)

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φρίντριχ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Σαχίν, Κελ, Ομπαμεγιάνγκ (90+4' Σίμπερ), Μεχιταριάν (90' Χόφμαν), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι

Σε ρυθμούς twitter

# Η βασική σύνθεση της Ντόρτμουντ ήταν η πιο ηλικιωμένη που έχει παρατάξει στον θεσμό (28,1 χρόνια) από τον τελικό του 2008 με την Μπάγερν Μονάχου.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

21:45 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 0-1

(83' Ομπαμεγιάνγκ)

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

20:00 Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ

20:00 Λεβερκούζεν - Κάιζερσλαουτερν

21:30 Αμβούργο - Μπάγερν Μονάχου

News 24/7

24MEDIA NETWORK