Σκληρή τιμωρία στη Δυναμό Δρέσδης για τα επεισόδια με Ντόρμουντ

Η Δυναμό Δρέσδης απειλείται σοβαρά με αποκλεισμό από το επόμενο κύπελλο Γερμανίας λόγω των επεισοδίων που έκαναν οι οπαδοί της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ντότμουντ (25/10).

Σκληρή τιμωρία στη Δυναμό Δρέσδης για τα επεισόδια με Ντόρμουντ

Μετά από έρευνα της ομοσπονδίας προέκυψαν ευθύνες του συλλόγου για τα επεισόδια των οπαδών του, με αποτέλεσμα η πειθαρχική επιτροπή να ζητήσει την τιμωρία του από τη διοργάνωση της περιόδου 2012-13. Αυτό που απομένει είναι αυτή να εγκριθεί από το αθλητικό δικαστήριο της DFB.

"Η Δυναμό Δρέσδης θα αποκλειστεί από το κύπελλο. Οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για τους οπαδούς τους. Η Δυναμό θα πρέπει να εγγυηθεί ότι στο μέλλον ότι βία σαν και αυτή δεν θα λάβει χώρα. Είναι απαράδεκτο το ότι οικογένειες με παιδιά και εγγόνια, μέσα και έξω από τα στάδια, έρχονται αντιμέτωπες με βίαιους χούλιγκαν", δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Τεό Σβάνζιγκερ.

Ο διευθυντής της Δυναμό, Φόλκερ Όπιτζ δήλωσε σοκαρισμένος από την απόφαση της ομοσπονδίας, αφού μετά τα επεισόδια η ίδια η διοίκηση του συλλόγου απαγόρευσε από τους οπαδούς να ταξιδέψουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζανκτ Πάουλι.

Αν ισχύσει ο αποκλεισμός της Δυναμό Δρέσδης τότε ο σύλλογος θα χάσει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο Όπιτζ. Δυνατότητα έφεσης (σ.σ όπως και για τη Ντόρτμουντ που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ) υπάρχει, αλλά στο στρατόπεδο της ομάδας ο προβληματισμός είναι έντονος, αφού πιστεύουν ότι ίσως επιβληθεί τελικά η ποινή προς παραδειγματισμό και άλλων οπαδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 15 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK