Κλοπ: "Εμείς δεν είμαστε εταιρεία"

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην "Guardian" ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχώρηση του Γκέτσε και παρομοίασε την Μπάγερν Μονάχου με κατάστημα που θέλει διαρκώς να αγοράζει νέα προϊόντα.

Κλοπ: "Εμείς δεν είμαστε εταιρεία"

Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ αποκάλυψε πως στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2008 βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Βαβαρούς.

"Η Μπάγερν θέλει μία δεκαετία για να πετύχει όσα η Μπαρτσελόνα. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά εάν έχεις τα χρήματα, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί εγγύηση. Εμείς δεν είμαστε εταιρεία, αλλά όλοι θέλουν τους παίκτες μας, επειδή γνωρίζουν ότι δεν πληρώσουν τα ίδια ποσά για την απόκτησή τους. Αυτό θέλει η Μπάγερν… είναι σαν τον Τζέιμς Μποντ, εκτός αν οι άλλοι τύποι (οι κακοποιοί). Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου και δεν σκεφτόμαστε τους φόρους. Δεν θα αφήσουμε την επόμενη γενιά να κουβαλήσει τα προβλήματά μας. Πρέπει να εργαστούμε σοβαρά και λογικά. Έχουμε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να μπορέσουμε να πληρώνουμε. Αλλά χάνουμε παίκτες".

Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση του Μάριο Γκέτσε και την μεταγραφή του στην Μπάγερν ο Γερμανός τεχνικός απάντησε: "Είναι απολύτως φυσιολογικό οι άνθρωποι να θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Στα 18 μου ήθελα να δω όλο τον κόσμο. Αλλά είμαι στη Μάιντζ και στην Ντόρτμουντ από τότε. Ήταν σαν καρδιακή προσβολή. Ήταν μία μέρα μετά το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Είχα μια μέρα να γιορτάσω και είπαν: 'Αρκετά, πέσε πάλι κάτω'. Στην προπόνηση μου είπαν για την πιθανότητα να φύγει ο Γκέτσε".

Τέλος, ο Κλοπ αποκάλυψε πως στο παρελθόν βρέθηκε μια ανάσα από τη μετακίνηση του στη Μπάγερν. "Ο Ούλι Χένες (πρόεδρος της Μπάγερν) με είχε ρωτήσει εάν θέλω να τον δω και του απάντησα: 'Ναι κύριε, θα ρωτήσω τη μητέρα μου πρώτα, αλλά νομίζω ότι γίνεται'. Μου είπαν ότι σκέφτονται δύο προπονητές και εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Αργότερα ο Χένες αποφάσισε να επιλέξει τον Γιούργκεν Κλίνσμαν. Η πορεία του ήταν απογοητευτική, κάτι που ήταν το χειρότερο πράγμα στον κόσμο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK