Χάραλντ Σουμάχερ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο (VIDEO & PHOTOS)

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της εθνικής Δυτικής Γερμανίας, Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ συμπληρώνει σήμερα (06/03) τα 61 του χρόνια και το Contra.gr, με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμάται τη φάση που στιγμάτισε για πάντα την καριέρα του.

Χάραλντ Σουμάχερ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο (VIDEO & PHOTOS)

Ο ημιτελικός του Μουντιάλ του 1982 μεταξύ της Γαλλίας και της Δυτικής Γερμανίας σημαδεύτηκε από το περιβόητο μαρκάρισμα του Χάραλντ Σουμάχερ πάνω στον Πατρίκ Μπατιστόν.

Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πατρίκ Μπατιστόν πήρε τη θέση του τραυματία Μπερνάρ Ζενκινί. Επτά λεπτά αργότερα ο Μισέλ Πλατινί με εντυπωσιακή μπαλιά τον έβγαλε μόνο του απέναντι στο Σουμάχερ. Ο Γάλλος επιχείρησε να τσιμπήσει την μπάλα αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας έπεσε με όλη του δύναμη πάνω του.

Χάραλντ Σουμάχερ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο (VIDEO & PHOTOS)

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να φύγει από το γήπεδο σε φορείο με δυο δόντια λιγότερα, σπασμένο σαγόνι και τρία πλευρά ραγισμένα! Αφού πρώτα είχε μείνει αναίσθητος στο χορτάρι για αρκετά λεπτά και χρειάστηκε ακόμα και οξυγόνο. Ο Πλατινί έλεγε αργότερα: "Ήταν τόσο χλομός, δεν ανέπνεε, δεν είχε παλμό. Πίστεψα ότι είναι νεκρός".

Για τη δολοφονική έξοδο του Σουμάχερ, δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές (το ιατρικό δελτίο και η εικόνα, τα λένε όλα). Για το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε πέναλτι, ούτε κάρτα στον Σουμάχερ αλλά απλώς άουτ , χρειάζονται όμως εξηγήσεις

Ο Τσαρλς Κόρβερ, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι "έχασα τη φάση γιατί παρακολουθούσα τη μπάλα που νόμιζα ότι θα μπει γκολ. Δεν ήμουν σίγουρος τι συνέβη στη σύγκρουση των δυο παικτών".

Χάραλντ Σουμάχερ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο (VIDEO & PHOTOS)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο "Τόνι" Σουμάχερ ρωτήθηκε για το περιστατικό κι ενώ είχε πληροφορηθεί ότι ο αντίπαλος του έχασε μεταξύ άλλων και κάμποσα δόντια: "Εφόσον αυτό είναι το χειρότερο που του συνέβη, εντάξει, θα του πληρώσω τις κορώνες" απάντησε κυνικά! Λίγους μήνες αργότερα, ο Σουμάχερ ανασκεύασε, ζήτησε συγγνώμη από τον Μπατιστόν και οι δυο ποδοσφαιριστές τα βρήκαν. Το 1986 , Δ. Γερμανία και Γαλλία βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες και ο Μπατιστόν ξεκαθάρισε: "Περασμένα ξεχασμένα. Δεν κρατάω κακία. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν σκοπεύω να πλησιάσω τον Σουμάχερ περισσότερο από 40 μέτρα".

Χάραλντ Σουμάχερ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο (VIDEO & PHOTOS)

Όσον αφορά το... αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τα χρώματα της Κολωνίας, με την οποία μέτρησε 422 συμμετοχές. Αγωνίστηκε επίσης σε Σάλκε, Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Κατέκτησε ένα Κύπελλο Γερμανίας και ένα νταμπλ με τη φανέλα της Κολωνίας, τις αγωνιστικές περιόδους 1976-77 και 1977-78 αντίστοιχα. Επιπλέον κατά την περίοδο που αγωνίστηκε στην Τουρκία, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1988-89. Τελευταίος τίτλος για τον Σουμάχερ ήταν το πρωτάθλημα Γερμανίας την αγωνιστική περίοδο 1995-96, με την Ντόρτμουντ.

Der Torwart der deutschen Fussball-Nationalmannschaft, Toni Schumacher, jubelt während der Weltmeisterschafts-Begegnung Deutschland-Uruguay im Juni 1986 in Mexiko.
Der Torwart der deutschen Fussball-Nationalmannschaft, Toni Schumacher, jubelt während der Weltmeisterschafts-Begegnung Deutschland-Uruguay im Juni 1986 in Mexiko. PICTURE-ALLIANCE / DPA

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αγωνίστηκε 76 φορές με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1980, ενώ ήταν φιναλίστ στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982 και 1986.

News 24/7

24MEDIA NETWORK