Συνεχίζει ο Πλατανιάς, "μίλησε" ο Ολισαντέμπε, το ντέρμπι στον Πανθρακικό

Στην αγωνιστική των... βούρκων (άθλια σχεδόν όλα τα γήπεδα των αναμετρήσεων της 13ης αγωνιστικής) ο Πλατανιάς συνέχισε την πορεία ανόδου στη Super League, ο Ολισαντέμπε λύτρωσε στις καθυστερήσεις τη Βέροια. Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΛ ο Πανθρακικός.

Συνεχίζει ο Πλατανιάς, "μίλησε" ο Ολισαντέμπε, το ντέρμπι στον Πανθρακικό

Πανθρακικός-ΑΕΛ 1-0

Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν μέτριο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να παρουσιάσει καλό θέαμα στο "βούρκο" του γηπέδου της Κομοτηνής. Οι Θεσσαλοί απείλησαν πρώτοι στο 5' με τον Καούνο, αλλά ο Κουτσόπουλος κράτησε το μηδέν. Με σουτ του Πόνσε απάντησαν οι γηπεδούχοι, αλλά το μηδέν στο ημίχρονο δεν άλλαξε. Όπως και στο πρώτο μέρος ο Καούνος είχε την πρώτη μεγάλη φάση, αλλά και πάλι ο Κουτσόπουλος του είπε "όχι". Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και απείλησαν δις με τους Στάθη και Μίνγκα (62'). Στο 79' ο Παντελίδης πέρασε στον αγώνα τον Γωνιάδη και αυτός τον δικαίωσε μόλις μετά από επτά λεπτά όταν και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με πλασέ, μετά από πάσα του Μπαϊκαρά. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στον πάγκο των Θεσσαλών.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (62' Χλωρός), Πόνσε (79' Γωνιάδης), Μουνάφο, Μπαλού, Στάθης, Κοντογουλίδης (46' Σουλτανίδης)

Λάρισα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός, Νεμπεγλέρας, Πότσι (91' Γκονζάλες), Σιατραβάνης (62' Βενετίδης), Χασομέρης, Σαϊτιώτης (72' Xατζής), Καούνος.

Βέροια-Θρασύβουλος 1-0

Με τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε να μπαίνει και να αλλάζει την εικόνα της η Βέροια πανηγύρισε στις καθυστερήσεις άλλο ένα πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο. Ο Πολωνός επιθετικός σέντραρε στο 92ο λεπτό, ανάγκασε τον Καλαμιώτη να παρέμβει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και χάρισε στη "Βασίλισσα του Βορρά" το τρίποντο της νίκης απέναντι στον αξιόμαχο Θρασύβουλο. Το 1-0 κρατά τη Βέροια στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η μακεδονική ομάδα ήταν καλύτερη από το πρώτο μέρος, ωστόσο είχε μόνο μία ευκαιρία του Ολαϊτάν, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον προβληματισμό των οπαδών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ η Βέροια είχε και δοκάρι. Στον πάγκο της ομάδας κάθισε το νέο της απόκτημα Πέτρος Κανακούδης.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμίρης, Μπάρμπας, Καλτσάς (67' Ολισαντέμπε), Μπαργκάν (58' Τάντιτς), Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Βεργώνης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Σύρος, Βασιλείου, Ροκάστλ, Σκόνδρας, Ντακόλ, Βαγγελής (77' Ζουμπουλάκης), Ψιάνος, Βλάχος (87' Νικολάου).

Πλατανιάς-Εθνικός Αστέρας 3-0

Στην πρώτη παραμένει φυσικά ο Πλατανιάς ή αλλιώς το... τρένο της Football League. Το 0-0 του πρώτου μέρους απέναντι στον Εθνικό Αστέρα έδειχνε ότι το ματς θα έχει χιτσκοκική εξέλιξη, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Στο 52ο λεπτό ο Μαραγκουδάκης άνοιξε το σκορ, στο 82' ο Ναζλίδης έδιωξε το όποιο άγχος από τους γηπεδούχους και στο 89' ο Μαραγκουδάκης και πάλι διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 3-0. Η αλλαγή που άλλαξε τη ροή του αγώνα έγινε στο 28' με τον Μιρτσέτα να αντικαθιστά τον Ραπτάκη.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτετσιώτης, Ραπτάκης (27' Μιρτσέτα), Τζανής, Δέντσας, Μαραγκός, Μαραγκουδάκης, Γκονζάλες (83' Παπαζούδης), Δράμι (76' Πάγκαλος), Ναζλίδης.

Εθνικός Αστέρας (Πέτρος Δημητρίου): Γκίτκος, Παπαθανασίου (55' Λαγός), Πασκούλεφ, Λαμπρόπουλος, Παληγεώργος, Παντίδος, Μαστρογιάννης, Γιανγκλάντιν (28' Κασνέτσης), Πασάς, Νάστος, Γιακούμπι.

Παναιχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών 1-0

Εντός έδρας ντεμπούτο με νίκη για τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο της Παναχαϊκής. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η Παναχαϊκή χρειάστηκε το 86ο λεπτό και το... κεφάλι του Κωνσταντινίδη για να πάρει ένα σημαντικό τρόποντο. Αξίζει να σημειωθεί πως και η ομάδα της Εύβοιας θα μπορούσε να σκοράρει, αφού είχε τις ευκαιρίες της, ειδικά με τον Σέγκο.

Παναχαϊκή (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Κοιλιάρας, Κωνσταντινίδης (90+1' Σπίνουλας), Θεοδωρέλλης, Λαμπρόπουλος, Φατιόν, Ουαταρά (76' Ατματζίδης), Ντίνας, Ουρτάδο, Τζούνιορ (59' Βλασσόπουλος), Φουρτάδο.

Ηρακλής Ψαχνών (Αντώνης Πριόνας): Τόλιος, Λιόσης, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Πλάτανος, Σανόκο (78' Γανωτής), Ντελέκος, Δελήμπασης, Σέγκος, Ποκόνγκ (61' Μάτσος), Αλεξάντροβιτς (82' Πούρνος).

Πανσερραϊκός-Φωκικός 2-0

Εξίσου σημαντική ήταν και η νίκη του Πανσερραϊκού στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου. Τα "λιοντάρια" έχοντας το άγχος ενός θετικού αποτελέσματος, σκόραραν δύο φορές στο φινάλε και πήραν τους τρεις βαθμούς. Στο 86ο λεπτό ο Μπανγκουρά άνοιξε το δρόμο της... λύτρωσης και στις καθυστερήσεις ο Τριανταφύλλου με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 απέναντι στον Φωκικό. Τα "λιοντάρια" είχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο από τις 14/12.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (83' Τσαούσης), Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Κ. Τριανταφύλλου, Στεφανίδης, Ανάκογλου, Ντα Κόστα (60' Μπανγκουρά), Γκόμεζ (60' λ.τ Βουτσιάς), Παντελιάδης

Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Φαρμάκης, Δημητρίου, Παϊζάνος, Σιάκκας (29' λ.τ Μπουλουλής), Σκαρίμπας, Καλέργης, Διαμαντόπουλος, Στόικος, Ταμπάκης (89' Νικόλτσης).

Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής 1-0

Η Καλλονή υποδέχθηκε την Αναγέννηση Επανομής στην Μυτιλήνη και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία σε αυτό το διάστημα είχε τέρματα 13-1. Δράστης ο Μαρσέλο στο 42ο λεπτό. Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Φιρινίδης.

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Κριπιντίρης, Σιλιγαρδάκης, Λεοζίνιο (88' Μπουρούς), Μανουσάκης (80' Προβατίδης), Ταραχούλσκι (68' Βλαστέλλης), Ζουρούδης.

Αν. Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Καρλάο, Ασλανίδης, Δεινόπαπας (59' Γεωργιάδης), Καραμανλής, Καραγιάννης, Γκέσιος (85' Κουρδάκης), Ναλμπάντης (74' Πολίτης).

Πιερικός-Καλλιθέα 1-0

Επιστροφή στα τρίποντα για τον Πιερικό του Σούλη Παπαδόπουλου. Με κεφαλιά του Κουτσοσπύρου στο 40' επικράτησε της Καλλιθέας καιι άφησε πίσω του την ήττα από τον Πανθρακικό. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στις ορέξεις του Ντιαλό, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Τσιντώτας, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Κοντέων, Ιντζόγλου, Τόσκας, Πουρτουλίδης (69' Πουρσανίδης), Σεχολάρι (78' Ελευθεριάδης), Μπλαζέφσκι (89' Μπλαζέφσκι), Κουτσοσπύρος.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλας, Σταύρου, Αρκούδας (87' Κουτρουμπής), Αρβανίτης, Πρίπου (46' Μιχαλόπουλος), Ηρακλής, Ρουσάκης, Καλτσάς, Βιδάλης (67' Μαρουκάκης), Ντιαλό, Φαρινόλα.

Βύζας Μεγάρων-Αγροτικός Αστέρας 1-0

Τέλος, στο μοναδικό ματς που σκόραρε φιλοξενούμενος, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Βύζας νίκησε 2-1 βάζοντας τις βάσεις από νωρίς και συγκεκριμένα στο 3' όταν ο Ασπρίδης έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μωυσίδης έκανε το 2-0 στο 50' και πέντε λεπτά αργότερα ο Καρακατσάνης μείωσε και διαμόρφωσε το 2-1.

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Μουστάκης, Λίτσης, Ροβίθης, Παγώνης (85' Τριάντος), Πέτρου, Νταντάμης, Μωυσίδης, Α. Γεωργακόπουλος, Ηλιόπουλος.

Αγρότικος Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Γιακούμης, Βοσκόπουλος, Ασπρίδης, Τσατσάς, Βλαχόπουλος (83' Οκομούσης), Καρακατσάνης, Σαμουηλίδης, Πετρίσεβιτς, Σαχινίδης, Προβατίδης (32' λ.τ Καπνίδης), Παμποέ (85' Σίνης).

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Βέροια - Θρασύβουλος 1-0

(92' Ολισαντέμπε)

Καλλονή - Αναγέννηση Επανομής 1-0

(42' Μαρσέλο)

Πιερικός - Καλλιθέα 1-0

(40' Κουτσοσπύρος)

Διαγόρας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-0

Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 1-0

(86' Κωνσταντινίδης)

Πλατανιάς - Εθνικός Αστέρας 3-0

(52', 89' Μαραγκουδάκης, 82' Ναζλίδης)

Πανσερραϊκός - Φωκικός 2-0

(86' Μπανγκουρά, 92' Τριανταφύλλου)

Βύζας Μεγάρων - Αγροτικός Αστέρας 2-1

(3' Ασπρίδης αυτ., 50' Μωυσίδης - 55' Καρακατσάνης)

Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-0

(86' Γωνιάδης)


TO LIVE ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK