Μοιρασιά στο Βόλο, καθάρισε ο Κώτσιος για την Καλλονή

Ο Ολυμπιακός Βόλου κυριάρχησε στην αναμέτρηση με το Φωκικό, ωστόσο δεν μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της νίκης (0-0). Αντίθετα, ο Ηλίας Κώτσιος σκόραρε δύο φορές (!) επί της Παναχαϊκής και χάρισε το τρίποντο στην Καλλονή. Νίκες για Ηρακλή, Παναιτωλικό, Καβάλα και Πιερικό, απογοήτευσε η ΑΕΛ.

Μοιρασιά στο Βόλο, καθάρισε ο Κώτσιος για την Καλλονή

Ολυμπιακός Βόλου - Φωκικός 0-0

Σε επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού Βόλου μετατράπηκε η αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αλλά η καλά στημένη και πολυπρόσωπη άμυνα του Φωκικού δεν του επέτρεψε να σκοράρει. Η θεσσαλική ομάδα δεν έχασε κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όσο περνούσε η ώρα όμως, ενέτεινε την πίεσή της προς τα αντίπαλα καρέ. Η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 70ό λεπτό, όταν το δυνατό, συρτό σουτ του Μπολάτι πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γεωργίου, ο οποίος ήταν σταθερότατος. Ως εκ τούτου το συγκρότημα του Κριστόφ Βαζέχα παρέμεινε αήττητο και καμαρώνει στην κορυφή της Football League με συγκάτοικο την Καλλονή.

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γόγολος, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Μπολάτι, Παππάς (50' Μπακαγιόκο), Ογιαρμπίντε (81' Τσιάτσιος), Γιενκά, Ανιέντε (73' Γαλάνης).

Φωκικός (Βαζέχα): Γεωργίου, Θωμόπουλος, Εσόνο, Παπαζούδης (84' Ενκουέμ), Κωστόπουλος, Λίτσος, Τετέ, Σκαρίμπας (68' Μπουλούλης), Ταμπάκης, Θέος (81' Γκόμες), Ευσταθίου.

Καλλονή - Παναχαϊκή 2-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Κώτσιο που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, η Καλλονή νίκησε την Παναχαϊκή και ανέβηκε στην κορυφή της Football League (σ.σ. εκκρεμεί η αναμέτρηση της Δόξας με τον Πανσερραϊκό). Οι 2.000 φίλαθλοι των γηπεδούχων (ρεκόρ προσέλευσης) αγχώθηκαν όταν είδαν την ομάδα τους να μένει με 10 παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Σιλιγαρδάκη στο 57', αλλά επτά λεπτά αργότερα ο έμπειρος αμυντικός φρόντισε να τους καθησυχάσει, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά. Όταν, μάλιστα, ο Ολίσε αποβλήθηκε στο 78' λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Καζάκη, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των νησιωτών, οι οποίοι καθάρισαν το ματς στο 81' με δυνατό σουτ του Κώτσιου. Να σημειωθεί πως η Καλλονή είχε δοκάρι στο 24' με τον Καλλονή.

Καλλονή (Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος, Αναστασιάσης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο, Μανούσος (76' Γκόβας), Γκονζάλες (50' Μανουσάκης), Λεοζίνιο (57' Γάλας), Καζάκης.

Παναχαϊκή (Παπακώστας): Πίτκας, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Ολίσε, Καραμανλής, Ντίνας, Ουρτάδο (75' Βασιλαντωνόπουλος), Μπρέσκα (63' Γκούρτσας), Μαπούκου (70' Σολάκης).

Παναιτωλικός - Βύζας Μεγάρων 3-0

Το ματς σημαδεύθηκε από την ένταση που υπήρξε εκτός γηπέδου (οι οργανωμένοι απείχαν λόγω της κόντρας με τη διοίκηση, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να βρεθούν έξω από το γήπεδο και να πετάξουν κροτίδες μέσα σε αυτό). Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναιτωλικός άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο το πρώτο μέρος, στο δεύτερο όμως, κυριάρχησε και εν τέλει έφτασε σε μία άνετη νίκη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαβάλι στο 60', ο Κουτσοσπύρος με κεφαλιά έλυσε το... γόρδιο δεσμό, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Πασάς με ατομική προσπάθεια και σουτ έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ακουάρο με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φαβάλι και κεφαλιά του Κούσα.

Παναιτωλικός (Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Σφακιανάκης, Δάρλας (53' Γκόλιας), Κούσας, Πασάς, Φαβάλι, Κουτσοσπύρος, Γιάνεφ (53' Καμαρά, 75' Μητρόπουλος).

Βύζας Μεγάρων (Τζαναβάρας): Πουρής, Πιτσάκος, Γρομητσάρης, Κοκόλης, Βελέτης, Ταμπάκης, Σιώκος (65' Αρναρέλλης), Ρεκλείτης, Μανδύλης, Ντιαλό (49' Κρητικός), Θ. Βλάχος (75' Ζούμας).

Εθνικός Γαζώρου - Καβάλα 0-1

Η Καβάλα ευτύχησε να προηγηθεί με το "καλημέρα" της αναμέτρησης και, μάλιστα, με αυτογκόλ. Έπειτα από σέντρα του Μπρατσιάνι στο 3ο λεπτό, ο Μουσικάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έδωσε την ευκαιρία στους "αργοναύτες" να διαχειριστούν το αποτέλεσμα με την εμπειρία τους. Πραγματικά, πέραν μίας κεφαλιάς του Κρυστάλλη και άλλης μίας του Γκόγκα, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν. Αντίθετα, θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το ματς στο 54', αν ο Μπρατσιάνι ήταν πιο ψύχραιμος στο τετ α τετ με τον Αποστολίδη.

Εθνικός Γαζώρου (Διλμπέρης): Λ. Αποστολίδης, Κοσμίδης, Γαλακτερός, Κατσαβάκης, Καπίας, Μουσικάκης (25' Κρυστάλλης), Ζυγκερίδης (46' Χαριτίδης), Γεωργιάδης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Αλεξάντροβιτς (60' Γκόγκας).

Καβάλα (Βασιλακάκης): Μ. Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Παγώνης, Ντο Σάντος, Ενσαλίβα (67' Αναστασόπουλος), Ντιέ, Μοκάκε (75' Ποσίνκοβιτς), Χλωρός (87' Παπαγερίδης), Μπρατσιάνι.

Ηρακλής - Θρασύβουλος 2-1

Με γκολ του Ισαάκ Ρουμπί στο 90', ο Ηρακλής νίκησε 2-1 το Θρασύβουλο, ο οποίος μάλιστα είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα της Φυλής άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με πλασέ του Πλαβούκου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζιωρτζιόπουλου. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ στο 41', αφού σε προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Τελικά δεν χρειάστηκε ο Τζιωρτζιόπουλος για να νικήσει ο "γηραιός", καθώς ο Κριβόκαπιτς ισοφάρισε στο 54' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Ρουμπί με κεφαλιά έγραψε το τελικό αποτέλεσμα λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Ηρακλής (Στράντζαλης): Φιρινίδης, Λόπεθ, Μίχος, Βαγγελόπουλος, Παπαστεριανός, Φερνάντεζ (27' Κωνσταντινίδης), Παληγεώργος (87' Νατσιόπουλος), Κριβόκαπιτς, Βουτσιάς (60' Ισαάκ), Χιονίδης, Στεφανίδης.

Θρασύβουλος (Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζιόπουλος, Μπακάλης, Ντα Κόστα, Μπέκα (45' Καλαμιώτης, 66' Σερέπας), Ανδρίκος, Πλαβούκος (66' Σκόνδρας), Παπανίκου, Πάνος, Αγκόλι, Σύρος.

Αναγέννηση Επανομής - Καλλιθέα 2-1

Την παρθενική της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα σημείωσε η Αναγέννηση Επανομής, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Καλλιθέα ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες. Στο 16ο λεπτό ο Πίκολο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ογκουνσότο και αποβλήθηκε, ενώ ο Μωυσίδης δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια, πάντως, η ομάδα του Νίκου Παντέλη ισορρόπησε το ματς και ισοφάρισε στο 37', επίσης με εκτέλεση πέναλτι, του Ντακόλ. Παρόλα αυτά το ντεμπούτο του Σπύρου Μπαξεβάνου στον πάγκο των γηπεδούχων στέφθηκε από επιτυχία, καθώς στο 73ο λεπτό ο Σικαλόπουλος εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Κατσούλη στο σουτ του Ογκουνσότο και από κοντά έγραψε το τελικό 2-1. Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Μουσταφίδη (για φάουλ στο Δραγανίδη).

Αναγέννηση Επανομής (Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος, Κουκουλέκης, Τέλλος, Παπατζίκος (46' Φωτιάς), Δραγανίδης, Μωυσίδης, Κουλίδης, Μπαλασάς (66 Αναστασίου), Ογκουνσότο, Ταχμαζίδης (59' Σικαλόπουλος).

Καλλιθέα (Παντέλης): Κατσούλης, Ντα Σίλβα (30' Κατσικογιάννης), Χριστοφιλέας, Πίκολο, Καλτσάς, Σταύρου, Μουσταφίδης, Ατματζίδης, Αρβανίτης, Ντακόλ (67' Μαρουκάκης), Φαρινόλα (61' Πλάτανος).

Πιερικός - Νίκη Βόλου 2-0

Σεφτέ στις νίκες έκανε ο Πιερικός που επικράτησε 2-0 της αήττητης, μέχρι σήμερα, Νίκης Βόλου. Η θεσσαλική ομάδα πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά στο 27' ο Ντάνι με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Σεχολάρι, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Κατερίνης οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιέσουν, ωστόσο όλα τελείωσαν όταν ο Καθάριος έκανε το 2-0 στο 87ο λεπτό.

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Τόλιος, Παπαστεργίου (64' Λαζαρίδης), Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι, Ίτσιος, Ντάνι (80' Δήμου), Κόιτς (64' Καθάριος), Σεχολάρι.

Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος (80' Φλίγκος), Μήτσης, Καρατζάς, Βέρτζος, Τάσιτς, Ριζογιάννης (70' Τάντιτς), Πουρτουλίδης, Σκούφαλης, Κυριάκος, Ουέλινγκτον (70' Γιάκομπ).

Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛ 2-0

Σε ένα ματς που σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια λόγω της παρουσίας οπαδών που έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ, η Αναγέννηση Γιαννιτσών επικράτησε 2-0 της μέτριας ΑΕΛ. Το σκορ άνοιξε στο 74ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Στεφανίδης και εκτέλεσε ο Ιορδανίδης, ενώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φάμπιο πέρασε τον Μάγγο και έδωσε στον Φελίπε, ο οποίος διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Καρπαθάκης, Σερέτης, Φελίπε (93' Σιδηρόπουλος), Σπαθάρας, Καρακάσογλου, Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Τσιάμης, Κυριακίδης, Ταβάρες.

ΑΕΛ (Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας (78' Τσίγκας), Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Καρανίκας, Πόνσε (65' Θ. Μάγγος), Δεινόπαπας, Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (46' Ζουρούδης).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ηρακλής Ψαχνών - Εργοτέλης 0-1

(39' πέν. Ζαχόρα)

Αναγέννηση Επανομής - Καλλιθέα 2-1

(16' πέν. Μωυσίδης, 73' Σικαλόπουλος / 37' πέν. Ντακόλ)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛ 2-0

(74' πέν. Ιορδανίδης, 91' Φελίπε)

Εθνικός Γαζώρου - Καβάλα 0-1

(3' αυτ. Μουσικάκης)

Ηρακλής - Θρασύβουλος 2-1

(54' Κριβόκαπιτς, 90' Ρουμπί / 11' Πλαβούκος)

Καλλονή - Παναχαϊκή 2-0

(64', 81' Κώτσιος)

Ολυμπιακός Βόλου - Φωκικός 0-0

Παναιτωλικός - Βύζας Μεγάρων 3-0

(60' Κουτσοσπύρος, 66' Πασάς, 84' Ακουάρο)

Πιερικός - Νίκη Βόλου 2-0

(27' Ντάνι, 87' Καθάριος)

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου

Δόξα Δράμας - Πανσερραϊκός (17:00)

ΡΕΠΟ: Απόλλων Σμύρνης

Το live του Contra.gr

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK