Θρίαμβος της ΑΕΛ στα Γιαννιτσά

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2012 η ΑΕΛ, καθώς επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Βέροιας από τη Μυτιλήνη.

Θρίαμβος της ΑΕΛ στα Γιαννιτσά

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 27' με δυνατό σουτ του Τσιμπάμπα και "κλείδωσαν" το "τρίποντο" στο 45' με ψύχραιμο πλασέ του Χατζή, έπειτα από ασίστ του Πλιάγκα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τσιμπάμπα στο 84ο λεπτό, με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Κονγκολέζου στο πρωτάθλημα. Οι "βυσσινί" ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χατζή στο 78'.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος, Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης (85' Τσεβελέκης), Γιόνδης (71' Τοσουνίδης), Ντατίδης, Αποστολίδης, Στεργίδης, Μπέκα (79' Μπαξεβάνος), Τσιλής.

ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Αραμπατζής, Κολοβέτσιος, Ααράμπ, Κατσιαρός, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (82' Καρανίκας), Χασομέρης (88' Καραχάλιος), Τσιμπάμπα (90' Σιατραβάνης), Σαϊτιώτης.

Ένα τραγικό λάθος του Γιώργου Σουλογάνη έκρινε την αναμέτρηση της Καλλονής με την Βέροια. Οι δύο ομάδες έχασαν από μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου 45λεπτου. Τελικά, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έφυγε με τους τρεις βαθμούς, όταν μετά από αργοπορημένη έξοδο του Έλληνα γκολκίπερ, ο Κάντι πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μετά από αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Πλατανιά, ο σύλλογος της Ημαθίας πέρασε μόνος στην κορυφή της Football League.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Καρακώστας, Τραορέ, Πάεζ (56' Μήτσης), Χατζόπουλος, Μανούσος, Μανουσάκης, Λεοζίνιο (53' Ταραχούλσκι), Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Βλαστέλλης (69' ντος Σάντος).

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Σαμαράς, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Βεργώνης, Καλογέρης, Καλτσάς (73' Τάντιτς), Λανγκλέ, Ολαϊτάν (81' Μπαργκάν), Κάντι (91' Τζημογιάννης).

Τρία γκολ, τρεις αποβολές, τρία πέναλτι (εύστοχα και μη) συνέθεσαν το ντεκόρ του επεισοδιακού αγώνα μεταξύ της Παναχαϊκής και του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος κρίθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η αχαϊκή ομάδα έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 7ο λεπτό, αφού ο Λαμπάκης απέκρουσε το πέναλτι του Φουρτάδο. Ο τελευταίος εξιλεώθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, καθώς ευστόχησε στη δεύτερη προσπάθειά του από την άσπρη βούλα. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδόπουλου, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι κι ενώ κατευθυνόταν προς τα δίχτυα. Στο 75ο λεπτό, η Παναχαϊκή έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Λαμπρόπουλος έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πετρίσεβιτς και αποβλήθηκε. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, δύο λεπτά αργότερα ο Καρακατσάνης εκτέλεσε με ευστοχία το πέναλτι που κέρδισε από τον Ιωάννου και ισοφάρισε. Η εξέλιξη του αγώνα, πάντως, ευνόησε τους Αχαιούς καθώς στο 78' αποβλήθηκε ο Ασπρίδης (έκανε χειρονομίες στους θεατές) και ένα λεπτό αργότερα, ο Τσουκαλίδης εγκατέλειψε τραυματίας, αφήνοντας την ομάδα του με 8 παίκτες (είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές). Τελικά, ο πατρινός σύλλογος έκαμψε την ηρωική αντίσταση των "σταχυοφόρων" με δυνατό σουτ του Ουρτάδο στο 93'.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας (78' Χλωρός), Τσεμπερίδης, Μενδρινός, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Ντίνας (68' Ουατάρα), Ατματζίδης (52' Κυβελίδης).

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Λαμπάκης, Βοσκόπουλος, Ασπρίδης, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Τσουκαλίδης, Καπνίδης (65' Οκουμούσης) Παμπόε (69' Προβατίδης), Καρακατσάνης, Σαμουηλίδης, Βλαχόπουλος (30' Πετρίσεβιτς).

Την πρώτη της εντός έδρας απώλεια υπέστη η Αναγέννηση Επανομής, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τον Εθνικό Αστέρα. Παρά τα αρκετά προβλήματα που έχουν συναντήσει από την έναρξη της σεζόν, οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν αήττητοι για έβδομο σερί ματς, εκμεταλλευόμενοι την πολυπρόσωπη και σκληροτράχηλη τους άμυνα. Στο 89ο λεπτό, ο διαιτητής Κοεμτζίδης απέβαλε τον τεχνικό των γηπεδούχων, Αλέκο Βοσνιάδη.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Ασλανίδης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Κουρδάκης, Κάτσε, Καραμανλής, Ναλμπάντης (72' Γεωργιάδης), Γκέσιος, Δεινόπαπας (59' Γεωργίου), Τράκις.

Εθνικός Αστέρας (Πέτρος Δημητρίου): Γκίτκος, Χωριανόπουλος, Σκαρτσίλας, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Νάστος, Παληγεώργος, Δάρας, Μαστρογιάννης (53' Πασκούλεφ), Λουτσιάνο (85' Γιακούμπι), Χανιώτης (70' Χαϊκάλης).

Ο Φωκικός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της "ουράς", επικρατώντας 2-0 του Θρασύβουλου. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 14', όταν η προσπάθεια του Βλάχου κατέληξε στο δοκάρι του Βαλσαμάκη, όμως, η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κασάπη. Ο Σιάκκας άνοιξε το σκορ στο 37' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ ο Ταμπάκης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με σουτ στο 69'.

Οι συνθέσεις:

Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Βαλσαμάκης, Κουρελής, Χαλούλος (84' Φαρμάκης), Δημητρίου, Κωστόπουλος, Σιάκκας (56' Δήμας), Σκαρίμπας, Στόικος, Καλλέργης, Νικόλτσης (68' Ταμπάκης), Μπουλούλης.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Ζουμπουλάκης (74' Μουκίδης), Καρράς, Βασιλείου, Σύρος, Σκόνδρας (46' Κοτιζάς), Ψιάνος, Νικολάου, Βαγγελής, Κακαράς (46' Μπάτσι), Βλάχος.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Κουτσοσπύρο, ο Πιερικός πέρασε νικηφόρα από τη Ρόδο, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση, επειδή οι γηπεδούχοι δεν κατέβαλαν έγκαιρα τη χρηματική αμοιβή των διαιτητών. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 60' με κοντινή προβολή του Κουτσοσπύρου, ενώ στο 77' ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με σουτ, έπειτα από γύρισμα του Πουρτουλίδη. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι οι 27 από τους 28 παίκτες που αγωνίστηκαν (μαζί με τις αλλαγές) ήταν Έλληνες.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας (Μιχάλης Τσιβρινής): Πονηρός, Πουλόπουλος, Τσίτσης (63΄Ρούσσος), Μπακάλης, Λερογιάννης (81' Χατζηπέτρος), Χατζηκοσμάς, Επιφανής (73' Μαριεττάκης), Αυγενικού, Ματεντζίδης, Καρπαθάκης, Μπαούρης.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Πουρσανίδης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Κωτσιόπουλος (46' Πουρτουλίδης), Τόσκας, Ιντζόγλου, Ελευθεριάδης (46' Γκουγκουλιάς), Μπλαζέφσκι, Πέντα (87' Κραγιόπουλος), Κουτσοσπύρος.

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι της Βορείου Ελλάδος, μεταξύ δύο ομάδων που αναμένεται να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιστροφή στη Super League. Τα "λιοντάρια" έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν (με τους Ανάκογλου, Βρούτσινα και Στεφανίδη), ενώ η ομάδα της Κομοτηνής απείλησε με τον Μπαλού. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και το 0-0 ήταν... αναπόφευκτο.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Γουμάγιας, Κ. Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Γκόμες (83' Τσαούσης), Στεφανίδης, Ανάκογλου (46' ντα Κόστα), Βρούτσινα (55' Βουτσιάς), Δ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας, Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (7' Μουνάφο), Κοντογουλίδης (57' Σουλτανίδης), Πόνσε (74' Βλάχος).

Το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών έδειξε και πάλι ο Βύζας, που επικράτησε 2-1 του Πλατανιά. Η ομάδα των Μεγάρων άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Χριστοφιλέα (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ), ενώ διπλασίασε τα τέρματά της με κεφαλιά του Ηλιόπουλου, ύστερα από ακόμα μία στημένη φάση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αποφύγουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, το μόνο που κατάφεραν όμως, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με σουτ του Μαραγκουδάκη, μετά από σέντρα του Μαραγκού.

Οι συνθέσεις:

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Μητρογιάννης, Φραγκής, Χριστοφιλέας, Πέτρου, Νταντάμης, Μουστάκης, Μωυσίδης, Α. Γεωργακόπουλος, Ηλιόπουλος, Ροβίθης, Λίτσης.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Μιρτσέτα, Παληγεώργος, Ραπτάκης, Μαραγκουδάκης, Μαραγκός, Πάγκαλος, Δράμι (46' Δέντσας), Γκονζάλες, Θεοδωρέλλης.

Με γκολ του Δημήτρη Ζουλιώτη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε έναν πολύτιμο βαθμό από ένα ματς που φαινόταν χαμένο, μιας και η Καλλιθέα προηγούνταν 2-0 μέχρι το 77'. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο γρήγορα γκολ με τον Μαρουκάκη (στο 15' και το 20'), όμως, ο σύλλογος της Ευβοίας μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζουλιώτη (δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Βιδάλης) και ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη λίγο πριν από το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής Ψαχνών (Αντώνης Πριόνας): Τόλιος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Γιώτας (70' Πούρνος), Μάτσος (62' Γανώτης), Λιόσης, Ντελέκος (28' Δελήμπασης), Ροντρίγκο, Σέγκος, Τσοκάνης.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος (92' Φουντουκίδης), Καλτσάς, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Ρουσάκης, Βιδάλης, Αρβανίτης, Μαρουκάκης (58' Ντιαλό), Κατσίκης (78' Ηρακλής).

Το live των αγώνων:

News 24/7

24MEDIA NETWORK