Εμπλοκή της ΑΕΚ σε έρευνα για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος"!

Στην Αργεντινή έχουν ξεκινήσει έρευνες για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" με το όνομα της ΑΕΚ να εμπλέκεται όσον αφορά τις μεταγραφές των Μπλάνκο και Αρουαμπαρένα το 2007.

Εμπλοκή της ΑΕΚ σε έρευνα για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος"!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Clarin", η ΑΕΚ είχε μεταφέρει από δικό της λογαριασμό 100.000 ευρώ στον Εδουάρδο Γκαμάρνικ, ο οποίος ήταν ατζέντης του Αρουαμπαρένα, με τα χρήματα αυτά ωστόσο να φτάνουν στην εταιρεία–φάντασμα του Παναμά Maynard Service η οποία ανήκει στον Αργεντινοκροάτη οικονομολόγο Χουάν Κρέσιμιρ Μπιέλιτς.

Έπειτα εκείνος χρησιμοποίησε το ανταλλακτήριο La Moneta και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Αργεντινής για να μεταφέρει παράνομα χρήματα στις ΗΠΑ, με την πληρωμή της ΑΕΚ στην ουσία να καταλήγει εκεί!

Εμπλοκή της ΑΕΚ σε έρευνα για ξέπλυμα "μαύρου χρήματος"!

Επίσης, η Ένωση είχε καταβάλει το ποσό των 123.000 ευρώ στη Σάντα φε για τον Μπλάνκο, με τα χρήματα να φτάνουνστην Alhec Tours S.A. (πρακτορείο τουρισμού, χρηματιστηρίου και συναλλάγματος) μέσω της τράπεζας Wachovia της Νέας Υόρκης. Πρόεδρος μάλιστα αυτής της εταιρείας είναι η σύζυγος του περιβόητου Κρέσιμιρ Μπιέλιτς, ο οποίος συνδέει τις δύο ιστορίες

Μάλιστα, η Alhec Tours S.A. ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές για παρανομίες και παρατυπίες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό. Τέλος, όπως τονίζει η αργεντίνικη εφημερίδα, η υπόθεση περιλαμβάνει επιπλέον 20.000 επιταγές που διαχειρίστηκε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Αργεντινής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK