Όταν η ΑΕΚ έζησε τον εφιάλτη της Νίκης Βόλου

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη μέρα που η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα για να ζήσει όσα πέρασε η Νίκη Βόλου στον αγώνα με τη Ζάκυνθο με τον ίδιο διαιτητή.

Όταν η ΑΕΚ έζησε τον εφιάλτη της Νίκης Βόλου
INTIME SPORTS

Η Νίκη Βόλου δεν συγκέντρωσε τα χρήματα για να πληρωθεί ο διαιτητής του αγώνα με τη Ζάκυνθο στο Κύπελλο με αποτέλεσμα να χάσει το ματς στα χαρτιά. Ο κανονισμός προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό που πρέπει να εισπράξουν οι διαιτητές της αναμέτρησης, ο αγώνας κρίνεται στα χαρτιά με την ομάδα που έχει την ευθύνη ,τη γηπεδούχο δηλαδή, να χάνει με 0-3.

Τον Δεκέμβρη του 2012 η ΑΕΚ έζησε μία παρόμοια ιστορία στον αγώνα Κυπέλλου με την Καβάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Ένωση είχε φέρει ισοπαλία με 0-0 στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα και στη ρεβάνς -υποτίθεται ότι- ήθελε να πάρει την πρόκριση απέναντι σε έναν τυπικά υποδεέστερο αντίπαλο που έφτασε στην Αθήνα με πούλμαν λόγω έλλειψης χρημάτων για αεροπορικά εισιτήρια.

Οι 2.600 ευρώ φάνταζαν αστρονομικό ποσό για την ΑΕΚ του Δημητρέλου με τα… τρύπια ταμεία και ο διαιτητής παρουσιαζόταν ανένδοτος: "Δεν ξεκινάω το ματς, θα τιμωρηθώ με αποκλεισμό". Ο άνθρωπος στον οποίο η ΑΕΚ οφείλει την αποφυγή μίας ντροπιαστικής στιγμής στην Ιστορία της ήταν ο Λάκης Νικολάου. Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Ένωσης και παλιά δόξα του Συλλόγου εκτέλεσε χρέη διαπραγματευτή τουμπάροντας τον ρέφερι της αναμέτρησης: "Σας παρακαλώ πολύ, βγείτε για να ξεκινήσει το ματς για να μην εκτεθεί η ΑΕΚ και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου θα καταβληθεί το ποσό που απαιτείται", ήταν τα λόγια του γιατρού.

Η σέντρα καθυστέρησε, η ΑΕΚ εκτέθηκε γιατί η συγκεκριμένη ιστορία κυκλοφόρησε. Ο Λάκης Νικολάου λειτούργησε ως πρόεδρος ελλείψει πραγματικού προέδρου και η Ένωση αποκλείστηκε, ούσα στη Super League από ομάδα Β' Εθνικής μέσα στην έδρα της. Διαιτητής της αναμέτρησης, ο διαιτητής που δεν πληρώθηκε και δεν ξεκίνησε το ματς στον αγώνα της Νίκης Βόλου με τη Ζάκυνθο: Ο Μιχάλης Βοσκάκης…

Όταν η ΑΕΚ έζησε τον εφιάλτη της Νίκης Βόλου
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ που δεν ενοχλούσε κανέναν

Η εποχή που η ΑΕΚ ζούσε παρόμοιες καταστάσεις όπως αυτές που ζει σήμερα η Νίκη Βόλου δεν είναι μακρινή. Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν συμπληρωθεί. Και έχει ενδιαφέρον να τη φέρνει στο μυαλό κανείς σήμερα. Εκείνες τις μέρες, ο οργανισμός ΑΕΚ δεν ενοχλούσε κανέναν. Έτρωγε τις σάρκες του σε κάθε επίπεδο. Δημοσιογραφικό, διοικητικό ή σε επίπεδο εξέδρας.

Ο ένας περίμενε τον Μελισσανίδη, ο άλλος τον Ντέμη και όλοι μαζί έβριζαν τον Δημητρέλο. Την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος εξηγούσε ότι είναι πιο ήρωας από τον πρόεδρο ενώ παρέα συντηρούσαν την ιστορία με τον Βιντιάδη, τον Κιθ Χάρις και ένα ελικόπτερο που δεν πέταξε ποτέ πάνω από το οικόπεδο της Φιλαδέλφειας.

Η άλλοτε κραταιά Ένωση αποχαιρέτισε ησύχως τη μεγάλη κατηγορία και πήρε το δρόμο -βάσει των δεδομένων εκείνης της εποχής και όχι της σημερινής- χωρίς γυρισμό. Εκείνη η ΑΕΚ, όχι μόνο δεν ενοχλούσε κανέναν, ίσα ίσα που συγκίνησε αρκετό κόσμο κιόλας, με εκπομπές - αναδρομές στο δράμα της και με ατάκες όπως "φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο" και το "να ζήσουμε να τη θυμόμαστε" που λανσαρίστηκε πρόωρα το 2004, όταν εμφανίστηκε ο Ντέμης με την ιδέα του Κιντή και έσωσαν την παρτίδα.

Όταν η ΑΕΚ έζησε τον εφιάλτη της Νίκης Βόλου
INTIME SPORTS

Πλέον η ΑΕΚ σώθηκε, μπήκε στο σωστό δρόμο και προσπαθεί να πάρει την… ευθεία. Προς τέρψιν όσων -και- πολιτικών που μετά τον υποβιβασμό εύχονταν "να βρει κάποια στιγμή το δρόμο της".

Το θέμα μας όμως είναι η σύνδεση της ιστορίας της Νίκης Βόλου με την Ζάκυνθο. Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές της σήμερα; Ο Βοσκάκης δεν πληρώθηκε, ο Δημητρέλος περιμένει το δικαστήριο, η απόσταση Μπαγεβιτσικών - Νικολαϊδικών γεφυρώθηκε κατά 90%, η εξέδρα ενώθηκε, οι δημοσιογράφοι τα ψιλοβρήκαν και ο Λάκης Νικολάου μέσα στο χωράφι της Φιλαδέλφειας μιλώντας σε αφιέρωμα αθλητικής εκπομπής δηλώνει: "Όπως βλέπετε, βλέπουμε πάλι πολιτικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται πάνω στην πλάτη μιας ομάδας…"

Υ.Γ.: Ιδιαίτερα μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα 20.000.000 ευρώ που περιμένει η ΑΕΚ από την Περιφέρεια. Μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης για το θέμα. Στάθηκε και αυτός στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και το γεγονός ότι πρέπει να είναι άπαντες προσεκτικοί όταν ξοδεύονται τόσα χρήματα για αθλητικές ομάδες. Καλό είναι να ξεκαθαριστεί, ότι τα ποσά που καλείται να δώσει η Περιφέρεια στην ΑΕΚ (και φυσικά στα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία) αφορούν καθαρά τη χρηματοδότηση αθλητικών χώρων. Αν δεν δοθούν σε αυτό τον σκοπό τα λεφτά χάνονται. Δεν θα δοθούν στους άστεγους π.χ. Αν τα λεφτά χαθούν το πολύ-πολύ να γυρίσουμε στα παλιά. Ο Λάκης Νικολάου θα αφήσει τα μικρόφωνα και θα ψάχνει για 2.600 ευρώ για να πληρώσει τους διαιτητές και ορισμένοι από αυτούς που θα πάρουν την απόφαση για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα θα εύχονται "να βρει κάποια στιγμή το δρόμο της".

Διαβάστε ακόμη:

Ματαιώθηκε το ματς Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος

Κι όμως, υπάρχει και πιο κάτω για την ΑΕΚ

ΑΕΚ-Καβάλα 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK