Πεταυράκης στο Contra.gr: "Στην ΑΕΚ τα πάντα είναι... στόχος"

Ο Σταύρος Πεταυράκης μιλάει στο Contra.gr και στον Άκη Γεωργίου για τον αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, το όνειρο της επόμενης μέρας στην "Ένωση" και... κατατάσσει από τώρα την ομάδα του στην πεντάδα της Super League.

Πεταυράκης στο Contra.gr: "Στην ΑΕΚ τα πάντα είναι... στόχος"
INTIME SPORTS

Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος κατάφερε μέσα από τις συγκυρίες να πάρει την ευκαιρία του, να την εκμεταλλευτεί στο απόλυτο και να εξασφαλίσει θέση βασικού για δύο σεζόν στην ΑΕΚ. Ο Σταύρος Πεταυράκης αποκαλύπτεται στο Contra.gr και εξηγεί την πίεση που υπάρχει στην "Ένωση" και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον στόχο του Κυπέλλου.

Είσαι από τους ποδοσφαιριστές που έμειναν και στα δύο χρόνια της παρουσίας της ΑΕΚ στις μικρότερες κατηγορίες. Ορατή η φετινή μετάβαση;

"Η Β' Εθνική είναι πολύ πιο δύσκολη κατηγορία από τη Γ’ Εθνική, εμείς σαν ποδοσφαιρικό τμήμα δουλεύουμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει".

Φέτος η ομάδα άλλαξε. Ήρθαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ανέβηκε ο δείκτης δυσκολίας. Πιστεύεις ότι βγαίνει πλέον καλύτερα το πλάνο του προπονητή μέσα στο γήπεδο;

"Η ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με πέρσι. Ήρθαν παίκτες με παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία οι οποίοι βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους προκειμένου να βγει το πλάνο του προπονητή στο γήπεδο. Ήδη κάποια παιδιά με τις εμφανίσεις τους άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο από τη Β’ Εθνική. Πριν η ομάδα ανέβει. Εγώ πιστεύω ότι το επίπεδο είναι όντως υψηλό και θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά το δρόμο αυτό. Συνεπώς υπάρχει η ποιότητα που μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο του προπονητή".

Απ’ έξω το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα φαίνεται να "βγάζει" υγεία...

" Το κλίμα είναι όντως πολύ καλό. Αυτό που λέμε... οικογενειακό κλίμα σε μία ποδοσφαιρική ομάδα βρίσκει εφαρμογή στην ΑΕΚ σήμερα. Είναι θετικό που βγαίνει και προς τα έξω αυτό το κλίμα. Η ομάδα βγάζει υγεία, όλα τα παιδιά είναι φιλότιμα, δουλεύουν και υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία. Όλα λειτουργούν αρμονικά".

Εσύ με ποιον έχεις κολλήσει πιο πολύ;

"Πιο πολύ με τον Δημήτρη Γροντή από πέρσι και φέτος με τον Πέτρο Μάνταλο. Με όλα τα παιδιά βέβαια έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, αλλά είναι φυσιολογικό να έρθεις με κάποιους πιο κοντά".

Κατάφερες να καθιερωθείς ως βασικός σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Το πίστευες πέρσι στην πρώτη προετοιμασία στο Πήλιο ότι θα έρχονταν κάπως έτσι τα πράγματα;

"Υπάρχει αρκετά μεγάλη πίεση όταν αγωνίζεσαι σε τόσο μεγάλη ομάδα. Εγώ νομίζω ότι εκμεταλλεύτηκα στο βαθμό που μπορούσα τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν. Νομίζω ότι έπαιξε ρόλο και η τύχη. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι... Βεβαίως τίποτα δε σταματάει. Η πίεση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο φοράμε αυτή τη φανέλα. Πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να συνεχίζουμε τη δουλειά γιατί σε κάθε λεπτό που περνάει κρινόμαστε".

Είσαι ο ποδοσφαιριστής που υπό κανονικές συνθήκες συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη επένδυση της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Με τον Μπαρμπόσα. Θέλεις να μιλήσεις λίγο για τη συνεργασία σας;

"Δεν το συζητάμε ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής… Έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και με έχει βοηθήσει και μένα με κάποιες συμβουλές που μου έχει δώσει. Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία στο γήπεδο. Εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι και εκπληκτικό παιδί. Για το όνομα και τις παραστάσεις που έχει είναι πολύ ταπεινός. Ποδοσφαιρικά είναι παίκτης που θα σου κάνει την πάσα εκεί που δεν το περιμένεις και θα αλλάξει τη ροή του ματς, ενώ είναι και αρκετά φιλότιμος. Γυρνάει πίσω, βοηθάει την ομάδα αμυντικά".

Το ματς στο Αίγιο ήταν όντως αυτό στο οποίο νιώσατε στο πετσί σας τις... hardcore συνθήκες της Football League και του τι θα ακολουθήσει στα μικρά γήπεδα μέχρι το τέλος της σεζόν;

"Ναι σίγουρα στο Αίγιο. Ήταν ακούρευτο το γήπεδο, ενώ δεν το έβρεξαν κιόλας για να δυσκολευτούμε να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο και να πιάσουμε ρυθμό. Αυτές οι συνθήκες επικρατούν συχνά στη Β’ Εθνική, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να νικήσουμε και να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα".

Εσύ έχεις εμπειρία από Β΄ Εθνική στην οποία έπαιξες με τη φανέλα του Φωστήρα. Πλέον ζεις κάτι εντελώς διαφορετικό στην κατηγορία με τη φανέλα της ΑΕΚ.

"Δεν ήταν το ίδιο με τον Φωστήρα. Όποιος παίζει με την ΑΕΚ δίνει το 200% για να νικήσει ενώ υπάρχει μεγάλη πίεση λόγω του μεγέθους της ομάδας. Στον Φωστήρα ήταν εντελώς διαφορετικό γιατί και να χάσεις είναι μικρές οι συνέπειες. Στην ΑΕΚ είναι αλλιώς...".

Είναι κάπως περίεργο να παίζεις σε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ σε μικρή κατηγορία. Αν κερδίσεις κανείς δε σου λέει μπράβο θεωρώντας το δεδομένο ενώ αν χάσεις γίνεται πόλεμος. Πώς τη ζείτε αυτή την πίεση;

"Όντως είναι πίεση. Υπάρχει σε μεγάλη βαθμό. Νομίζω όμως, ότι αυτή η πίεση σε κάνει καλύτερο και σένα. Ατομικά και ομαδικά. Σου περνάει σαν νοοτροπία και θεωρείς αδιανόητο να χάσεις. Παίζεις στην ΑΕΚ, πρέπει να μπεις μέσα και να πάρεις το ματς όποιος και να είναι απέναντι".

Η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο δείχνει να μην έχει αντίπαλο ενώ στα μικρότερα γήπεδα δυσκολεύεται. Πρέπει να προβληματίζει αυτό ενόψει συνέχειας και πλέι οφ;

"Η ΑΕΚ θέλει χώρο για να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί. Έχουμε συνηθίσει στο ΟΑΚΑ και σε μεγάλα γήπεδα. Στα μικρά γήπεδα είναι δύσκολο να βγάλεις συνδυασμούς. Πόσο μάλλον όταν είναι και σε κακή κατάσταση. Δυσκολεύεσαι να παίξεις ποδόσφαιρο, όπως έγινε και στο Κρανίδι με την Ερμιονίδα".

Εντελώς υποθετικά: Αν η ΑΕΚ έπαιζε φέτος στη Super League που πιστεύεις ότι θα βρισκόταν βαθμολογικά;

"Νομίζω ότι με την ομάδα που έχουμε τώρα, θα χτυπάγαμε άνετα πεντάδα. Αυτή είναι η άποψή μου".

Λέει κάτι το φιλικό με τον Παναθηναϊκό ως μέτρο σύγκρισης;

"Σίγουρα κάτι λέει το φιλικό με τον Παναθηναϊκό… Αντιμετωπίσαμε και κάποια προβλήματα αλλά δείξαμε στο γήπεδο ότι δεν είμαστε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό που έπαιζε στην Ευρώπη και καταφέραμε να τον κερδίσουμε κιόλας".

Το Κύπελλο είναι στόχος φέτος;

"Τα πάντα είναι στόχος για την ΑΕΚ. Πρέπει να κερδίσουμε τον Ατρόμητο και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά θα πρέπει να κοιτάξουμε και πιο ψηλά. Έτσι είναι η ΑΕΚ, δεν γίνεται να πεις ότι υπάρχει ταβάνι κάπου".

Ο Ατρόμητος είναι μία δουλεμένη ομάδα και η ΑΕΚ καινούργια. Τρομάζει λίγο το ματς ως κρας-τεστ της Super League.

"Σε καμία περίπτωση δεν μας τρομάζει καμία ομάδα. Έχει καλή ομάδα ο Ατρόμητος αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σκληρά για να μπούμε 100% έτοιμοι και να κερδίσουμε το ματς για να προκριθούμε".

Το όνειρο για το μέλλον;

"Το όνειρο είναι για πάντα εδώ! Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική και φυσικά να έρθει η ώρα να μπούμε στο νέο γήπεδο. Η μεγαλύτερη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK