Tα τρία... αγκάθια της ΑΕΚ

Η κούραση από τη γεμάτη σεζόν, οι απουσίες και η -παραδοσιακή και απαιτούμενη για την ΑΕΚ- πίεση για καλό ποδόσφαιρο είναι οι τρεις άξονες που δυσκολεύουν την "Ένωση" μέχρι το τέλος της σεζόν.

Tα τρία... αγκάθια της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Είναι δεδομένο πως η εικόνα της ΑΕΚ στη διαδικασία των πλέι οφ δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που θα έπρεπε να είναι. Στον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, σε εκείνον με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ αλλά και στο ματς του Αλκαζάρ απέναντι στη Λάρισα, η "Ένωση" ήταν για μία ακόμα φορά η σκιά του κακού εαυτού της. Τα αγκάθια στο πλάνο του Δέλλα αυτή την εποχή είναι συγκεκριμένα…

1. Απουσίες

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός έχασε από πολύ νωρίς βασικούς του ποδοσφαιριστές. Πρώτα χάθηκε ο Μιγκέλ Κορδέρο μετά από έναν σοβαρό στο γόνατο στον αγώνα με τον Φωστήρα στην Καλογρέζα τον περασμένο Δεκέμβριο. Ακολούθησε ο Μπρέσεβιτς με τη σοβαρότατη επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο γόνατο. Συγκεκριμένα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επέμβαση που υποβλήθηκε ο Κροάτης στο γόνατο, σε χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους.

Στις 11 Μαρτίου το κακό τρίτωσε, αφού ο Δέλλας έχασε και έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες του ρόστερ. Η ρήξη χιαστών του Πέτρου Μάνταλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να δεθούν κι άλλο τα χέρια του Έλληνα τεχνικού.

Tα τρία... αγκάθια της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στη θέση του "Πετράν" μάλιστα κανένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα η φανέλα με το "10" να μείνει… ορφανή και τον Δέλλα να αναγκάζεται να πηγαίνει σε επιλογές παράταξης της ενδεκάδας χωρίς δεκάρι.

Οι απουσίες των παραπάνω σε συνδυασμό την απουσία και του Άλεξ Ντακόλ έπαιξαν το ρόλο τους στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αφού πρόκειται για βασικότατες λύσεις που αύξαναν τα όπλα στα χέρια του προπονητή και διευκόλυναν το έργο τους προκειμένου να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο.

2. Κούραση

Πέραν των πολλών τραυματισμών και της απώλειας πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών από τη διάθεση του προπονητή, οι "κιτρινόμαυροι" έχουν να αντιμετωπίσουν και την κούραση η οποία είναι φυσικό επακόλουθο δεδομένου του γεγονότος ότι βρίσκονται σε αγωνιστική δράση από τον περασμένο Ιούλιο. Το τέλος της σεζόν θα βρει την ΑΕΚ να βρίσκεται σε δράση 11 γεμάτους μήνες, κάτι που φυσικά δε συνηθίζεται να συμβαίνει και είναι αναμενόμενο η ομάδα να κλατάρει.

Παρόλα αυτά, ζήτημα φυσικής κατάστασης δε φαίνεται να υπάρχει, αφού η ΑΕΚ ανεβάζει την απόδοσή της σε όλα τα δεύτερα ημίχρονα, με εξαίρεση τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης στο Αλκαζάρ, στον οποίο μετά την ανάπαυλα δεν… ξαναβγήκε ποτέ στο τερέν.

Tα τρία... αγκάθια της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η "Ένωση" έπεσε αρκετές φορές θύμα της ανοργανωσιάς της Football League κάτι που είχε συνέπειες στον προγραμματισμό της. Τόσο λόγω της καθυστερημένης έναρξης του πρωταθλήματος, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την καθυστερημένη έναρξη της διαδικασίας των play-off. Πολλά ματς, δύσκολη χρονιά, τεράστιος χρόνος απραξίας εντός αυτής, ωστόσο αυτό είναι κάτι με το οποίο καλείται να πορευτεί η ΑΕΚ στη συνέχεια, αφού μετά το τέλος των play-off δεν θα έχει περισσότερο χρόνο από δύο εβδομάδες προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λιγκ.

3. Πίεση για καλή μπάλα

Κι αυτός είναι ένας παράγοντας τον οποίο πρέπει να συνηθίσει η ΑΕΚ και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Η πίεση για καλό ποδόσφαιρο υπάρχει ούτως ή άλλως σε ομάδες όπως η "Ένωση", από τη φύση τους. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αποδείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι μπορούν να υποστηρίξουν το καλό ποδόσφαιρο που έχει στο μυαλό του ο προπονητής της ομάδας.

Αυτό φάνηκε τόσο στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου της στη Β’ Εθνική όσο και απέναντι στον Ολυμπιακό και στον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που άλλαζε σοβαρά τη μπάλα, είχε πλάνο στο παιχνίδι της, δεν τη… μάτωνε ποτέ και ακόμα κι όταν έβγαζε τη μπάλα από την περιοχή της την έβγαζε με… στυλ. Καμιά φορά και με τριγωνάκια. Πλέον όλο αυτό έχει χαθεί κάπου στο διάστημα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν η φετινή ΑΕΚ έπιασε το ταβάνι της και έδειξε να χάνει το κίνητρό της.

Επαγγελματικό το παραπάνω μπορεί να μην είναι, είναι όμως ανθρώπινο. Σε επίπεδο δουλειάς πάντως, οι πληροφορίες που φτάνουν από το προπονητικό κέντρο της "Ένωσης" στα Σπάτα, αναφέρουν ότι η ένταση στη δουλειά δεν πέφτει σε καμία περίπτωση. Παραμένει ψηλά όπως και οι απαιτήσεις και αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν για να γίνουν τα επόμενα βήματα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK