Της πάει η εθνική επέτειος!

H AEK δεν …χάνει ποτέ την 28η Οκτωβρίου και θέλει να δώσει συνέχεια στη θετική παράδοση ανήμερα της εθνικής επετείου, στον αγώνα απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών.

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν χάσει ποτέ κανέναν αγώνα που έχουν δώσει στις 28 Οκτώβρη και σήμερα απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών θέλουν να δώσουν συνέχεια στη θετική παράδοση προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αναζητώντας αποκλειστικά και μόνο τη νίκη.

Η 28η του… Θωμά

Της πάει η εθνική επέτειος!

Την 28η Οκτωβρίου του 1989 η ΑΕΚ φιλοξένησε στο «Νίκος Γκούμας» τον Πανιώνιο. Ο Θωμάς Μαύρος σκόραρε ερχόμενος στη Νέα Φιλαδέλφεια ως αντίπαλος της «Ένωσης» και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ με το γήπεδο όρθιο να τον χειροκροτεί. Η ΑΕΚ βέβαια τιμώρησε τον Πανιώνιο με 7 γκολ. Τέσσερα γκολ σημείωσε ο Μπατίστα, ένα ο Σαββίδης και δύο ο Πατίκας. Από τις ελάχιστες φορές που μία μεγάλη σε έκταση νίκη, αποτέλεσε απλά τη σκιά μίας αξέχαστης στιγμής που έχει τοποθετηθεί στο Hall Of Fame τόσο της Ιστορίας της «Ένωσης» όσο και της τεράστιας καριέρας του παλαίμαχου κανονιέρη, λόγω της προσφοράς του που αναγνωρίστηκε στον απόλυτο βαθμό και ως αντίπαλος.

Το πάθος που κυρίευσε τον Κωστή

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

28η Οκτωβρίου έλαβε χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το 1995, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο 81ο λεπτό με γκολ του Κρις Καλατζή, ωστόσο η «Ένωση» ισοφάρισε με τον Χρήστο Κωστή ο οποίος παρασυρόμενος από το πάθος της στιγμής έτρεξε μπροστά από τις θύρες 1 και 2 και δείχνοντας τον εαυτό του εξήγησε στον κόσμο ποιος… ισοφάρισε!

Το «όχι στην γκέλα» του Σέζαρ!

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

Ανήμερα της εθνικής επετείου του 2006 η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος νίκησε τον Κόβατς στο 28ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Λορέντσο Σέρα Φερέρ και η «Ένωση» που νίκησε και την κούραση από τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε με 1-0 των «Ποντίων».

Κορυφή στην Ξάνθη!

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

Έναν -ακριβώς- χρόνο αργότερα, η επέτειος του «όχι» του Μεταξά βρήκε την ΑΕΚ στα Πηγάδια της Ξάνθης. Αντίπαλος η τοπική Skoda για την 6η αγωνιστική της περιόδου 2007-08. Τη χρονιά δηλαδή που η «Ένωση» έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Φερέρ περνάει από τη Θράκη με γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο, καπαρώνει την κορυφή, συνεχίζει το σερί, το οποίο όμως θα σπάσει μία εβδομάδα αργότερα με την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή.

Επέτειος με πεντάρα και… Νατσούρα!

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

Η 28η Οκτωβρίου του 2010 βρήκε την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ να περνάει σαν οδοστρωτήρας από το γήπεδο της Κομοτηνής και να ισοπεδώνει τον Πανθρακικό με 1-5. Ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Για την «Ένωση» σκόραραν οι Ίσμαελ Μπλάνκο (τρεις φορές), Νίκος Καράμπελας και Λεονάρντο ενώ για τους γηπεδούχους ο Σιμώσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ εκείνη τη μέρα αντιμετώπισε τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Σταύρο Τζιωρτζόπουλο και τον Αντώνη Νατσούρα. Τον ποδοσφαιριστή, δηλαδή, που την πλήγωσε ανεπανόρθωτα στον αλήστου μνήμης αγώνα με τον Ιωνικό το 2005, όταν η ομάδα του Σάντος έπαθε πατατράκ στο γιορτινό ΟΑΚΑ και έχασε το πρωτάθλημα.

Το πρώτο τρίποντο και το ρεκόρ του Φούντα

Της πάει η εθνική επέτειος!
INTIME SPORTS

Την 28η Οκτωβρίου του 2012, η ΑΕΚ στριμωγμένη όσο ποτέ και με την πλάτη στον τοίχο, έψαχνε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Με τον Έβαλντ Λίνεν πλέον στον πάγκο της, η «Ένωση» κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πλατανιά και να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη μαύρη σεζόν 2012-13, το τέλος της οποίας τη βρήκε υποβιβασμένη. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το γκολ της ΑΕΚ είχε σημειώσει ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία της «Ένωσης», όντας μόλις 17 ετών και 54 ημερών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK