Τροπολογία... αγκάθι για το γήπεδο της ΑΕΚ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ ήρθε και σε επαφή με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. Διαβάστε για τις τροπολογίες που προωθεί η Κουμουνδούρου για το άρθρο 81 του νομοσχεδίου, καθώς και για το "αγκάθι" που μπορεί να εξαφανίσει την πιθανότητα συνεργασίας ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Τροπολογία... αγκάθι για το γήπεδο της ΑΕΚ

Μετά το αλαλούμ που έχει προκαλέσει στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ η απαράδεκτη και εριστική στάση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει πάρει πρωτοβουλίες που ενδέχεται να φέρουν εξελίξεις στο ζήτημα.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Real News", το οποίο έχει τίτλο "Συμβιβαστική λύση για την Αγιά Σοφιά", ο Τσίπρας έχει έρθει σε επαφή με τον Άρη Βασιλόπουλο και πιο συγκεκριμένα: "Συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τους πρωταγωνιστές του ζητήματος, όπως με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής της οργάνωσης Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και τους επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος Μπάμπη Μπιζίνη και του Τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού Χάρη Κωνσταντάτο. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες είναι πως υπήρξε "απαγόρευση" των δηλώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ το κόμμα ζήτησε από τα στελέχη του να αποχωρήσουν από τις διαδημοτικές κινήσεις που οργανώνονται στην περιοχή προκειμένου να μη γίνει το γήπεδο, παρά μόνο όπως ήταν παλιά. Υπενθυμίζεται, δε, ότι τις επαφές με την ΑΕΚ αλλά και την ευθύνη συνολικά του θέματος έχει αναλάβει από την Κουμουνδούρου ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εξ απορρήτων του προέδρου του κόμματος".

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου προωθεί ένα σχέδιο με 4 τροπολογίες προκειμένου να ψηφίσει το κρίσιμο άρθρο 81 του νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή της "Αγιά Σοφιάς".

Διαβάστε τι λέει το δημοσίευμα:

"Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προκρίνει τη λύση της κατάθεσης τεσσάρων τροπολογιών. Αν αυτές γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ και θα καταψηφίσει το υπόλοιπο νομοσχέδιο. Οι τέσσερις τροπολογίες στις οποίες, εκτός από την κυβέρνηση, πρέπει ουσιαστικά να κάνει αποδεκτές και η ΑΕΚ προβλέπουν τα ακόλουθα:

* Πρώτον, η ΑΕΚ να δημιουργήσει πάργκινγκ 250 θέσεων σε χώρο του δήμου, ώστε να ανακουφίζεται το κυκλοφοριακό τις ημέρες των αγώνων.

* Δεύτερον, αγορά από την ΑΕΚ ακινήτου ή ακινήτων εντός του δήμου, ισοδύναμης έκτασης με την απομείωση του άλσους που αναμένεται να σημειωθεί βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 81 και των παραρτημάτων αυτού.

* Τρίτον, να υπάρξει μείωση του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου συντελεστών δόμησης και ποσοστού κάλυψης, να περιορίσει δηλαδή σε κάποιο βαθμό την επέκταση του γηπέδου.

* Τέταρτον, να υπάρξει πλήρης διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα και τις ευθύνης διαχείρισης από τον δήμο όλης της έκτασης του υπόλοιπου του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να μην εφαρμοστεί γι' αυτό η πρόβλεψη του άρθρου 82 του ρυθμιστικού ότι το 5% του κάθε άλσους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς".

Η τέταρτη τροπολογία ουσιαστικά είναι ικανή να τινάξει στον "αέρα" την σύμπραξη της ΑΕΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι εφόσον περάσει αυτή η τροπολογία η ΑΕΚ χάνει το νομικό "μαξιλαράκι" που έχει στο θέμα του άλσους ώστε να μην μπορεί κανείς να της βάλει εμπόδια μέσω προσφυγής στο ΣΤΕ. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στην 4η τροπολογία τότε θεωρείται βέβαιο ότι η Ένωση δεν θα συνεργαστεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK