Νταλακούρας: "Θα ομορφύνουμε τη Super League"

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Νταλακούρας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 για τη νίκη της ομάδας του επί του ΟΦΗ αλλά και την προοπτική της ανόδου στη Super League.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Νταλακούρα- Για το αν πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να γραφτεί... το όνομα του στην ιστορία του Παναιτωλικού:


"Θα μου επιτρέψετε να πω ότι πρώτα απ' όλα, σε αυτή την πόλη πρέπει να γραφτεί το όνομα του κύριου Κωστούλα. Δεν το λέω για να κάνω μία φιλοφρόνηση προς στον πρόεδρο γιατί ξέρει τι άνθρωποι είμαστε, αλλά γιατί νομίζω ότι από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Βεβαίως και πολλοί άλλοι έχουν κάνει προσπάθειες από διάφορους τομείς, όπως εγώ ως προπονητής, αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όμως νομίζω ότι αυτή η νέα εποχή για το Αγρίνιο ξεκίνησε με την παρουσία του κύριου Κωστούλα εδώ. Από εκεί και πέρα, νιώθω ότι πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στην προσπάθεια που γίνεται από τους παίκτες. Όχι μόνο κάθε Κυριακή απόγευμα, αλλά καθημερινά στην προπόνηση. Γιατί εκεί νιώθω ότι γίνεται η πιο ουσιαστική προσπάθεια για να καταφέρουμε την Κυριακή να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Το τονίζω αυτό γιατί το λέω και στα παιδιά καθημερινά για να καταλάβουν ότι τους πιστεύω πάρα πάρα πολύ".- Για το τι φοβόταν περισσότερο στην αγώνα με τον ΟΦΗ και τι είπε στους παίκτες του να προσέξουν:

"Φοβόμουν αυτό που μας συνέβει. Ξέρω ότι ο ΟΦΗ έχει γρήγορους επιθετικούς και παιδιά με εμπειρία που μπορούν εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή να σου δημιουργήσουν... ζημιά. Δυστυχώς εμείς σε μια τέτοια στιγμή δεχτήκαμε την ισοφάριση. Ευτυχώς όμως, είχαμε το σθένος και την πίστη, και μπορέσαμε να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο μ' έναν πολύ καλό τρόπο να το γυρίσουμε. Πέρα από αυτό όμως, ο ΟΦΗ είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα και έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Πιστεύω ότι θα είναι ένας άξιος ανταγωνιστής για εμάς αλλά και για τον ΠΑΣ".- Για το ποιά ομάδα μπορεί να ανταγωνιστεί τους πρωτοπόρους:


"Δε συμφωνώ ότι δεν υπάρχει τέταρτη ομάδα, ίσως να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζοντας τα ρόστερ κάποιων ομάδων, νομίζω ότι και ο Πανθρακικός και η Λιβαδειά, έχουν παίκτες που μπορούν να φτάσουν σ' ένα σημείο και να διεκδικούν περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και αυτές οι ομάδες στο προσκήνιο. Εάν θα μπορέσουν να μας απειλήσουν ουσιαστικά, δεν μπορώ να το ξέρω, και "ελπίζω" να μη συμβεί. Έχουν ποιότητα και παίκτες που μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο".- Για το αν πιστεύει ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να σταθεί στη Super League και για ποιο λόγο δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια ν' ανέβει στη μεγάλη κατηγορία:


"Στην Ελλάδα ζούμε και υπάρχουν, ειδικά στη Β' εθνική, πολλές καταστάσεις που διαμορφώνουν κάποια δεδομένα που μπορούν ν' αλλάζουν την προοπτική μιας ομάδας. Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να συμβεί κάτι εξωαγωνιστικό για να μην προχωρήσει μια ομάδα. Ο Παναιτωλικός είναι μια νέα ομάδα στη Β' εθνική. Θεωρώ πολύ φυσιολογική την πορεία μας στη Β' εθνική. Μείναμε ένα χρόνο, προσαρμοστήκαμε, είδαμε πως έχουν τα πράγματα και στο δεύτερο χρόνο κάνουμε την προσπάθεια μας για κάτι καλύτερο. Νομίζω ότι αυτό είναι το φυσιολογικό και θεωρώ ότι εάν συνεχιστούν τα πράγματα όπως πηγαίνουν, ο Παναιτωλικός θα κερδίσει μια από τις θέσεις που οδηγούν στη Super League. Πιστεύω ότι η άνοδος του Παναιτωλικού και κάποιων ομάδων που έχουν τα χαρακτηριστικά της δυνατής επαρχιακής ομάδας, με κόσμο και με σωστή διοίκηση και προϋποθέσεις, θα ομορφύνουν το ελληνικό πρωτάθλημα".