Φωκικός, μια ομάδα, ένας νομός

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας έφεραν αντιμέτωπη την ΑΕΚ με την ομάδα του Φωκικού. Γνωρίστε όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για την ομάδα της Φωκίδας.

Φωκικός, μια ομάδα, ένας νομός

Τον Φωκικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 28-30/8 και ο επαναληπτικός 12-14/9. Οι οριστικές ημερομηνίες των αγώνων θα προκύψουν μετά από σύσκεψη που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με το κανάλι που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

Ο Φωκικός αγωνίζεται στην Football League και την προηγούμενη σεζόν κατέλαβε την 9η θέση. Η ομάδα της Φωκίδας σε 26 αγώνες μέτρησε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

Πέρσι στο Κύπελλο απέκλεισε αρχικά στην παράταση τον Αχαρναϊκό με 2-1 και στη συνέχεια βρέθηκε αντίπαλος με τον Ολυμπιακό. Έχασε με 5-1 στο Καραϊσκάκη και με 5-3 στην Άμφισσα.

Στιγμιότυπα του Φωκικός-Ολυμπιακός 3-5

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γεώργιος Μαραντάς. Ο Ξανθιώτης τεχνικός έχει θητεύσει σε Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, Μακεδονικό και Παναχαϊκή. Από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν ανέλαβε την Καβάλα, ενώ στα τέλη Ιουλίου ανέλαβε τις τύχες του Φωκικού.

Φωκικός, μια ομάδα, ένας νομός

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Σίμος Παπαδημητρίου.

Φωκικός, μια ομάδα, ένας νομός

Ο σύλλογος της Φωκίδας αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο της Άμφισσας το οποίο είναι χωρητικότητας 3000 θέσεων περίπου.

Related content

Ο Φωκικός προχώρησε στην απόκτηση των Νίκου Μουστάκη, Ανδρέα Ντάμπο, Άγγελο Δημητρίου, Μάκη Γιαννίκογλου, Μίμη Χόρτσα, Γιάννη Καζατζίδη, Σταύρο Μάναλη, Τάκη Παπαδόπουλο και Σέιν Μαμούτ.

Το ρόστερ της σεζόν 2013-14:

Φωκικός, μια ομάδα, ένας νομός

News 24/7

24MEDIA NETWORK