Football League... με ρεπό!

Με 13 ομάδες κάθε όμιλος της Football League, αν αποσυρθούν οριστικά ο Άρης και η Δόξα Δράμας. Κανονικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου η σέντρα και 9/9 η κλήρωση. Εγκρίθηκε η χορηγία του ΟΠΑΠ.

Football League... με ρεπό!

Με την κλήρωση του πρωταθλήματος να έχει προγραμματιστεί για την άλλη Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, στην Football League ακόμη δεν γνωρίζουν με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της "μικρής" λίγκας την Τρίτη 2/9, έγινε μεγάλη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Δόξα Δράμας (που θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική) και τον Άρη (που περιμένει εντός της εβδομάδας δικαστικές εξελίξεις για να παρθεί η οριστική απόφαση).

Αυτό που αποφασίστηκε, είναι ότι στην περίπτωση που οι δύο ομάδες αποχωρήσουν, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 13 ομάδων, με μία ομάδα κάθε εβδομάδα να έχει ρεπό. Και επειδή τόσο ο Άρης όσο και η Δόξα Δράμας προέρχονται από τον βόρειο όμιλο (κάτι που σημαίνει ότι θα μείνουν 12 ομάδες), μία ομάδα από το νότιο όμιλο θα αναγκαστεί να μετακομίσει στον βορρά. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μάλλον ο Φωκικός και έτσι η Ζάκυνθος (για την οποία γινόταν κουβέντα για τον όμιλο στον οποίο θα μετάσχει) θα μείνει οριστικά στον βορρά.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν σίγουρα ξεκαθαρίσει πριν την κλήρωση της άλλης Τρίτης, ώστε να γνωρίζουν στη λίγκα πόσες και ποιες ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα.

Χορηγία και άδειες

Από εκεί και πέρα, τα οικονομικά θέματα μονοπώλησαν το Δ.Σ. της Football League, με τον πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη να ενημερώνει τα μέλη ότι η χορηγία του ΟΠΑΠ για το φετινό πρωτάθλημα θα ανέλθει στα 4,5 εκατ. ευρώ μεικτά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας υπήρξε μια σχετική γκρίνια για το ποσό αυτό (πέρσι η χορηγία ήταν 5,2 μεικτά), ωστόσο ακόμη και αυτά τα χρήματα κατέστη αδύνατο να βρεθούν από άλλες πηγές. Έτσι, ελλείψει άλλου φορέα που να μπορεί να δώσει έστω τα ίδια, το Δ.Σ. της Football League ενέκρινε τη χορηγία.

Αποφασίστηκε, όμως, παράλληλα, να υπάρξει μια συμφωνία με εταιρία μάρκετινγκ που θα αναλάβει την εξεύρεση και νέων υποστηρικτικών χορηγών.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε τη λίγκα, είναι ότι αρκετές ομάδες της κατηγορίας έχουν πρόβλημα με τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων τους. Ένα θέμα που πρέπει άμεσα να βρει λύση ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για 27-28 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά των ομάδων, καθώς φημολογείται πως αρκετές ομάδες έχουν πρόβλημα με την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Θυμίζουμε πως πιστοποιητικό από την ΕΕΑ έχει χορηγηθεί μέχρι στιγμής μόνο στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Αιγινιακός, Επισκοπή και Καλλιθέα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK