Μαλάτος: "Θα δικαιωθεί ο Ηρακλής"

Την αισιοδοξία του πως στο τέλος ο Ηρακλής θα δικαιωθεί στον αγώνα που δίνει εξέφρασε ο Ανδρέας Μαλάτος.

Μαλάτος: "Θα δικαιωθεί ο Ηρακλής"

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου και συντάκτης του Αθλητικού Κώδικα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, είπε αρχικά: "Ο Ηρακλής καλά έκανε και δεν απέσυρε την προσφυγή του από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν έχει άλλη λύση και πρέπει να επιμείνει, στην προσφυγή του αυτή. Επίσης, ο Ηρακλής, θα μπορεί να προσβάλλει στα πολιτικά δικαστήρια και όποια απόφαση πάρει κατά του η ΕΠΟ, σαν παράνομη. Παράλληλα, μπορεί να καταλογίσει και αστικές ευθύνες στα άτομα που αποτελούν την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ. Ο Ηρακλής θα πρέπει να τραβήξει όλη αυτή την υπόθεση μέχρι το τέλος, να κυνηγήσει την υπόθεση με κάθε κόστος, ακόμα και να μην αγωνιστεί σε καμία κατηγορία. Να φτάσει το θέμα ακόμα και στην FIFA".

Για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τόνισε: "Θεωρώ λογική την απόφαση του Εφετείου. Ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, από την στιγμή που η Super League, δέχθηκε πως σε περίπτωση που ο Ηρακλής δικαιωθεί στην κύρια εκδίκαση της υπόθεσης, να πάρει την θέση της Τρίπολης στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής, νομικά δεν χάνει κάτι από την συμμετοχή του Αστέρα, στο πρωτάθλημα. Δεν τον βλάπτει αυτό, αφού η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει".

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σύμφωνα με τις οποίες το Διαιτητικό είναι αναρμόδιο, διευκρίνισε: "Το θέμα για το αν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα, δεν θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε ο κ. Κούγιας. Αυτό το έκρινε το ίδιο το Διαιτητικό, με την απόφαση που πήρε το ίδιο το δικαστήριο. Για την ΕΠΟ, ακόμα και αν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ήταν λανθασμένη, δεσμεύεται να την σεβαστεί, από την στιγμή που βάση καταστατικού, αναγνωρίζει το Διαιτητικό, ως ανώτατο όργανο της. Έτσι, λοιπόν, ξαναλέω πως βάση αυτής της απόφασης, ο Ηρακλής είναι στη Super League".

News 24/7

24MEDIA NETWORK