Γκονζάλες στο Contra.gr: "Μας έκανε καλό η έλευση Χατζηνικολάου"

Στην πρώτη του εν Ελλάδι σεζόν για λογαριασμό του Πλατανιά, θα έχει να θυμάται σίγουρα πολλά. Αν και πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Football League 2, αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα στη Football League!

Γκονζάλες στο Contra.gr: "Μας έκανε καλό η έλευση Χατζηνικολάου"

Ο Γκαστόν Γκονζάλες έχει κάθε λόγο να αισθάνεται τυχερός για την επιλογή του να έρθει στην Κρητική ομάδα, την οποία έχει βοηθήσει αφάνταστα στη φετινή της προσπάθεια.

Η αποχώρηση του Τίμου Καβακά, η έλευση του Γιάννη Χατζηνικολάου και τα... βλέμματα από τη Super League είναι κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκε ο Αργεντινός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκαστόν Γκονζάλες:

Έξι παιχνίδια απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η είσοδος στα πλέι οφ θεωρείται δεδομένη;

"Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Βλέπουμε πως ομάδες που βρισκόντουσαν δώδεκα βαθμούς πίσω από τις θέσεις των μπαράζ, έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και θα παλέψουν όσο μπορούν για την είσοδό τους στα πλέι οφ. Αν πέσουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε δεδομένη την παρουσία μας στα μπαράζ, τότε το χάσαμε το παιχνίδι".

Αν και στο τέλος του πρώτου γύρου αναδειχθήκατε πρωταθλητές χειμώνα, μετά είδαμε μία κάμψη. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

"Η πορεία που κάναμε στον πρώτο γύρο ήταν ανέλπιστα καλή για όλους μας. Νομίζω πως κανείς δεν περίμενε τέτοια αγωνιστική εικόνα από τον Πλατανιά, αν αναλογιστεί μάλιστα και τον τρόπο με τον οποίον βρέθηκε η ομάδα στην κατηγορία αυτή. Ωστόσο στο δεύτερο γύρο, όπως είπες, υπήρξε μία κάμψη, η οποία για μένα ήταν φυσιολογικό να έρθει. Βλέπεις η ομάδα βρέθηκε από το πουθενά στη β' εθνική και μάλιστα να κάνει πρωταθλητισμό. Η ομάδα το καλοκαίρι δεν ετοιμάστηκε για τέτοιες εξελίξεις. Οπότε ήταν λογικό οι παίκτες –που ήρθαν στον Πλατανιά με σκοπό να παίξουν στη Football League 2– να υποστούν κάποια κόπωση. Θα ήταν αφύσικο να μην γινόταν αυτή η κάμψη. Ήταν μέσα στο πρόγραμμα, καθαρά και μόνο λόγω κούρασης".

Έχουμε δει ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από τον πάγκο και πως οκτώ-εννιά παίκτες έχουν παίξει 27 ματς.

"Όπως σου είπα και πριν, το καλοκαίρι ήρθα στην ομάδα για να παίξουμε στη Football league 2. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως και οι κινήσεις της διοίκησης ήταν για εκείνη την κατηγορία. Είναι λογικό να μην υπάρχουν οι πολλές επιλογές που θα ήθελε ο κάθε προπονητής μας και για το λόγο αυτό υπάρχει η κούραση που προανέφερα".

Είδαμε και κάποιες αλλαγές στην ομάδα, όπως αυτή με την αποχώρηση του Τίμου Καβακά. Σας επηρέασε;

"Όποτε φεύγει ένας προπονητής, είναι λογικό οι παίκτες να επηρεάζονται. Το θέμα είναι πόσο θα σε αφήσει αυτό να επηρεαστείς και μέσα στο παιχνίδι. Εμείς καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε όσο γίνεται καλύτερα με τον νέο προπονητή. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μονιμότητα".

Πώς θα χαρακτήριζες τον Τίμο Καβακά;

"Είναι ένας νεαρός προπονητής με πολλές φιλοδοξίες. Έδωσε μεγάλη βοήθεια στον Πλατανιά, προκειμένου να κάνει αυτήν την πορεία και το έργο του φάνηκε στο γήπεδο. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και να μιλά με τους παίκτες του".

Τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Πώς είναι η συνεργασία σας μαζί του;

"Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά και άνθρωπος. Ήρθε στην ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο, που οι αντίπαλοι μας είχαν πλησιάσει και το πρωτάθλημα αποκτούσε μία άγρια ομορφιά. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος από την πρώτη μέρα θέλησε να μας τονώσει την ψυχολογία και να μας βοηθήσει. Το ίδιο θέλουμε και εμείς. Πρέπει να βοηθήσουμε η μία πλευρά την άλλη. Πάντως ήταν μία αλλαγή που έκανε καλό, αφού γυρίσαμε και πάλι στα θετικά αποτελέσματα".

Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Θεωρείς ότι είστε έτοιμοι για την πρόκληση αυτή;

"Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αφού στις ίδιες θέσεις βρίσκονται ομάδες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και μπάτζετ από εμάς. Ωστόσο δουλεύουμε πολύ για να παρουσιαστούμε αξιοπρεπείς και να έχουμε μία καλή πορεία".

Το ενδεχόμενο της Super League το σκέφτεστε; Είναι εφικτό;

"Δεν θα πρέπει να ονειροβατούμε. Αν και η Super League είναι το όνειρο κάθε παίκτη, είναι εξαιρετικά δύσκολα να το πετύχει. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Αν παρουσιαστούμε σοβαροί και έχουμε την τύχη με το μέρος μας, όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές".

Πάντως αρκετοί παίκτες του Πλατανιά βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων της Super League και εσύ είσαι ένας από αυτούς...

"Αυτό θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους μας. Νιώθουμε ότι οι κόποι μας ανταμείβονται, αφού φέτος όλα τα παιδιά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ωστόσο δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα τι θα γίνει το καλοκαίρι. Στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε μόνο τον Πλατανιά και τα εναπομείναντα παιχνίδια".

Πραγματοποιείς μία πολύ καλή χρονιά. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

"Αρχικά θέλω να κλείσω τη χρονιά όσο γίνεται καλύτερα στον Πλατανιά. Η σεζόν είναι εξαιρετική και θέλω να έχει ανάλογο τέλος. Τώρα, για τη συνέχεια, εννοείται πως θα ήθελα να συνεχίσω σε μία ομάδα της Super League. Αυτό είναι το όνειρο κάθε παίκτη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK