Σφακιανάκης: "Ένας όμιλος εάν έχουμε κάτω από 23 ομάδες"

Αβέβαιη είναι η μορφή της Football League της νέας σεζόν κατά τον αντιπρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Στέλιο Σφακιανάκη, ο οποίος εξήγησε ότι εάν καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ κάτω από 23 ομάδες, θα συσταθεί ένας όμιλος.

Σφακιανάκης: "Ένας όμιλος εάν έχουμε κάτω από 23 ομάδες"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Σφακιανάκη στον "Sentra 103,3"

Για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα

"Έχουμε 25 αιτήσεις συμμετοχής. Αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο σε 10 μέρες, όπως λέει ο νόμος. Οι 11 ομάδες που ανέβηκαν από την Football League 2 δήλωσαν όλες. Απ' αυτές 3-4 δεν έχουν συσταθεί καν ΠΑΕ. Η σύσταση δεν είναι χρονοβόρα. Το μετοχικό κεφάλαιο είναι χρονοβόρο. Μες στον Αύγουστο πρέπει να τα φτιάξουν όλα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Για τις ομάδες που θα παίξουν στην Β' κατηγορία

"Η Κέρκυρα, η ΑΕΚ και η Λάρισα δεν υπέβαλαν. Η Κέρκυρα θα παίξει ως Κασσιόπη. Η Κασσιόπη ανέβηκε, είναι νόμιμη. Της Β' κατηγορίας έχουν όλες 500.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο κι ορισμένες έχουν φτάσει και το εκατομμύριο".

Για το αν θα γίνουν 2 όμιλοι

"Αν φτάσουν κάτω από 23 οι ομάδες θα πάμε σε έναν όμιλο. Αν είναι πάνω από 23 θα πάμε σε 2 ομίλους. Θα βάλουμε και πλέι οφ και αγώνες μπαράζ. Το πρωτάθλημα θα γίνει".

Για τις χορηγίες

"Από τον ΟΠΑΠ φέτος είναι λιγότερα τα χρήματα, ίσως λίγο παραπάνω από τα μισά από πέρυσι. Δεν έχει υπάρξει συμφωνία ωστόσο. Θα βάλουν λεφτά οι πρόεδροι αναγκαστικά. Ο ΟΠΑΠ δεν χορηγεί το δικό μας πρωτάθλημα. Μόνο το U-17, που είναι υποχρεωτικό".

Για τις ομάδες που ανέμεναν μήπως πάρουν μια θέση στο πρωτάθλημα

"Μας είπαν ότι θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Υπάρχουν ομάδες που υποστήριζαν ότι μπορούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο των 500.000 ευρώ. Ο Πανηλειακός είναι ο πρώτος επιλαχών από τον νότιο όμιλο. Από τον βόρειο ο Βατανιακός. Και οι δεύτεροι επιλαχόντες. Ζάκυνθος και Γλυφάδα".

Αρνητική η απόφαση για αντικατάσταση

Το διοικητικό συμβούλιο της Football League που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/07) αποφάσισε μέχρι νεοτέρας να διεξαχθεί πρωτάθλημα 2 ομίλων με 25 ομάδες.

Βασική αιτία είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ αρκετών εδρών και οι οικονομικές δυσκολίες των ομάδων να καλύψουν τα έξοδα πολλών ταξιδιών.

Παρ' όλα αυτά, η αδυναμία ομάδων όπως ο Φωστήρας, ο Αχαρναϊκός και ο Αστέρας Μαγούλας να αποκτήσουν μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ, θέτει τα πάντα εν αμφιβόλω.

Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στην κατηγορία, παρότι είχαν το δικαίωμα, ήτοι η ΑΕΚ και η ΑΕΛ, αφού η Κέρκυρα ουσιαστικά συμμετέχει πλέον ως Κασσιόπη.

Επίσης τέθηκε και το θέμα συμπλήρωσης του ομίλου από ομάδες της Γ’ Εθνικής (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 28 ομάδες, σε δύο ομίλους των 14) που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 23-2 κατά της πρότασης, με υπέρ μόνο να είναι ο Φωκικός και Βύζας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK