Στην Αθήνα... μαυρίζει ο ουρανός

Η Παναχαϊκή είναι ένας από τους… καλύτερους αντιπάλους της ΑΕΚ στην Αθήνα αφού οι Πατρινοί διαχρονικά περνούν δύσκολα απογεύματα τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στην Αθήνα... μαυρίζει ο ουρανός
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Παναχαϊκή στις 18:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο και με σύμμαχο την… παράδοση θέλει να πάρει τη νίκη και να αφήσει πίσω το αρνητικό ξεκίνημα του Καυτατζογλείου την προηγούμενη Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως η προϊστορία είναι αποκαρδιωτική για την ομάδα της Πάτρας αφού στους 30 αγώνες των δύο ομάδων για όλες τις διοργανώσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ, κατάφερε να φύγει μόλις τρεις φορές χωρίς να χάσει από την Αθήνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν νικήσει 27 φορές την Παναχαϊκή σε Νέα Φιλαδέλφεια και Ολυμπιακό Στάδιο και οι Πατρινοί αποτελούν παραδοσιακά μία… εύκολη λεία για τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» στους αγώνες που γίνονται στην έδρα της ΑΕΚ.

Η τελευταία φορά κατά την οποία οι «ροσονέρι» κατάφεραν να μην φύγουν ηττημένοι από τη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στις 23 Μαρτίου του 1980. Τότε με γκολ του Σπεντζόπουλου και Δαβουρλή κατάφεραν να ισοφαρίσουν το προβάδισμα που είχε δώσει στην ΑΕΚ ο Χρήστος Αρδίζογλου και να επιστρέψουν στην Πάτρα με τον τιμητικό βαθμό της ισοπαλίας.

Από εκεί και πέρα… μαύρισε ο ουρανός για την Παναχαϊκή αφού η σύγχρονη ιστορία της συμπεριλαμβάνει αρκετές βαριές ήττες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κυρίως τη δεκαετία του ’90, οι Πατρινοί είχαν μαζέψει αρκετά γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στη συγκεκριμένη δεκαετία οι Πατρινοί πρόλαβαν να… εισπράξουν 31 γκολ σε 8 ματς…

News 24/7

24MEDIA NETWORK