Άλλαξε διάταξη και... διάθεση κι έβαλε 4 η ΑΕΚ

Η κυπελλούχος Ελλάδας ΑΕΚ άρχισε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στη νέα διοργάνωση του κυπέλλου (1η αγωνιστική του 6ου ομίλου), επικρατώντας με 4-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, μετά από ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά κι ενώ ο Ζοζέ Μοράις είχε αλλάξει διάταξη και από 4-4-2 έπαιζε με 4-1-4-1.

Άλλαξε διάταξη και... διάθεση κι έβαλε 4 η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζοζέ Μοράις παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο και με διάταξη 4-4-2, που είχε χρησιμοποιήσει για ένα διάστημα και κόντρα στους "κυανέρυθρους". Από την άλλη και ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ τα δεύτερα του κι αν εξαιρέσουμε το γρήγορο γκολ του Γκάλο στο 7', οι Φαίακες κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων.

Παρά το προβάδισμα που ήρθε νωρίς λοιπόν, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ απέναντι σε μια ομάδα με σαφείς αδυναμίες και η γκρίνια δεν άργησε να έρθει από την εξέδρα, με το γνωστό πλέον σύνθημα "ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ", να ακούγεται ξανά.

Στο δεύτερο μέρος ο Μοράις πέρασε στο παιχνίδι τους Μάνταλο και Γιόχανσον και μετέτρεψε το 4-4-2 σε 4-1-4-1. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική και στο 78', με κοντινή κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πέκχαρτ με κοντινή προβολή, έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Μάνταλου, έκανε το 3-0, ενώ στο 88' ο Ντιόγκο δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα σε γύρισμα του Αραβίδη από αριστέρα και την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα του Αραμπατζή, για 4η φορά στο παιχνίδι.

Η νίκη αυτή αναμένεται να δώσει στους "κιτρινόμαυρους" την ψυχολογική τόνωση που αναζητούσαν μετά την γκέλα κόντρα στον Πανιώνιο κι ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιμόες (55’ Γιόχανσον), Πλατέλλας (55’ Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (86’ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ματιέ, Μοϊσέ, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβιντ (46’ Νικιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68’ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70’ Γεωργακόπουλος).

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Επόπτες: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φωτόπουλος (Αθηνών)

Γκολ: 7΄Γκάλο, 78’ Χριστοδουλόπουλος, 80’ Πέκχαρτ, 90’ (αυτ) Ντιόγκο.

Κάρτες: 25’ Ανδρεόπουλος, 63΄Ντιόγκο, 72’ Μοϊσε, 90’ Αρναρέλλης.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK