Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στην Τρίπολη τον Αστέρα (1-0) και πήρε δια περιπάτου την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Ατρόμητο. Ο Σέποβιτς πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ουσιαστικά η ρεβάνς στην Τρίπολη αποτελούσε μια καλή ευκαιρία για τους δύο προπονητές ώστε να δουν την κατάσταση όσων ποδοσφαιριστών δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Το 4-0 άλλωστε του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώριο για σασπένς.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε και ένα έξτρα κίνητρο. Ήθελε να αποδείξει ότι το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα ήταν μια κακή παρένθεση στην κατά τα άλλα εξαιρετική (και αήττητη στο πρωτάθλημα) πορεία του μέσα στο 2014. Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Βεργέτης είχαν καλή διάθεση, βρήκαν αμέσως ρυθμό και πίεσαν αρκετά την «πειραματική» ενδεκάδα του Μίτσελ.

Την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα τη δημιούργησε ο Αστέρας με τον Μουνάφο, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης καθώς είχε καλή παρουσία τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Ακολούθησε μια κεφαλιά του Εντό την οποία έδιωξε ο Μέγιερι, ενώ ο Χουάνμα σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού νικήθηκε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται έντονα σε φάση που ο Ζησόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα και δημιουργός της πρώτης φάσης της αναμέτρησης, ήταν αυτός που έκανε την πρώτη ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος. Ο Μουνάφο με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή, ακινητοποίησε τον Μέγιερι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο ματς, οι παίκτες του Μίτσελ σχεδόν το αντιμετώπισαν ως αγγαρεία και είναι ξεκάθαρο πως το μεγάλο τους κίνητρο την εφετινή σεζόν είναι οι αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι για να κάνουν ευκαιρία στο ματς χρειάστηκαν τη βοήθεια δύο αλλαγών. Ο Ιμπαγάσα πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Σέποβιτς και αυτός 3 λεπτά αφού είχε πάρε ιτη θέση του Μήτρογλου σκόραρε και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

MVP:

Ο Ιμπαγάσα. Η ποιότητα του παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια κι αν περάσουν. Χρειάστηκε λίγο χώρο και χρόνο για να περάσει μια εξαιρετική ασίστ και να ανοίξει το σκορ ο Σέποβιτς.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Παπάζογλου έκανε πολλά λάθη και ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Σχόλιο αγώνα:

Ο Αστέρας προσπαθούσε, είχε τις ευκαιρίες, πίεζε, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Ο Ολυμπιακός στη μία καλή του φάση σκόραρε και πήρε τη νίκη σε ένα σχεδόν αδιάφορο ματς.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρ. (Στάικος Βεργέτης): Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66' Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75' Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Ναβάρο (52' Κοντοές), Κάφα, Χουάνμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Πελέ, Εντινγκά, Μασάντο (65' Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκες (57' Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76' Σέποβιτς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK