Ολυμπιακός - Χανιά 6-0

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον ΑΟ Χανίων, τον οποίο και φιλοδώρησε με έξι γκολ, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δυο γκολ ο Κασάμι, χαμένο πέναλτι από τον Φουστέρ.

Ολυμπιακός - Χανιά 6-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Το 1-4 του πρώτου αγώνα μετέτρεπε σε "τυπική διαδικασία" τον επαναληπτικό μεταξύ του Ολυμπιακού και των Χανίων. Παρόλα αυτά, ο αγώνας άρχισε με τους "καλύτερους οιωνούς" για τους "ερυθρόλευκους", αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Σάσα Ζντιέλαρ με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ύστερα από πάσα του Τάσου Αυλωνίτη, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και οχτώ λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με ένα τρομερό -σε εκτέλεση- γκολ του Παϊτίμ Κασάμι.

Οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν ρόλο "κομπάρσου", βρέθηκαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά το σουτ του Χαράλαμπου Μπριλάκη από το ημικύκλιο της περιοχής "τράνταξε" το δοκάρι του Στέφανο Καπίνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπριλάκης ανέτρεψε τον Άλαν Πουλίδο στο 19', με τον κ. να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταβίντ Φουστέρ, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης "κράτησε" στα επίπεδα του 2-0 το σκορ, αποκρούοντας το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός συνεχισε να "σφυροκοπεί" τα αντίπαλα καρέ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 με όμορφο πλασέ του Σεμπά, μετά από ασίστ του Πουλίδο. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Κασάμι με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, αλλά τα σουτ των Πουλίδο (54', 57'), Μανιάτη (62', 65') και η κεφαλιά του Ζντιέλαρ (69') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Τελικά, στο 73' ο Μεξικανός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας, ύστερα από γύρισμα του Ερνάνι από δεξιά. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Πορτογάλος άσος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στα τελευταία λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" κυνήγησαν κι άλλο γκολ, το οποίο ήρθε στο 90' με δυνατό μονοκόμματο σουτ του Φουστέρ που πήρε... εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι.

Δείτε το 1-0:

Δείτε το 2-0:

Δείτε το 3-0:

Δείτε το 4-0:

Δείτε το 5-0 και τον τραυματισμό του Ερνάνι:

Δείτε το 6-0:

MVP

Ο Παϊτίμ Κασάμι με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του, είχε καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση των "ερυθρόλευκων", παρότι αγωνίστηκε μόλις ένα ημίχρονο. Ο Ελβετός μέσος επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις, ύστερα από αρκετό διάστημα, κι έχοντας μείνει στον πάγκο στα τελευταία 3 από τα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία των Χανίων αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα γι' ακόμη μία αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε, όποτε το επιθυμούσε, επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πρίφτη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανίκανοι να αντιδράσουν.

Σχόλιο

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, απ' τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρισκόταν και με τα... 2 πόδια στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη με 4-1 στα Χανιά. Παρόλα αυτά, είναι βέβαιο πως ο Μάρκο Σίλβα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας των αναπληρωματικών της ομάδας, ενόψει και των "εκκαθαρίσεων" που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Μποτία, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Κασάμι (46' Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι (76' Μανθάτης), Σεμπά, Πουλίδο.

Χανιά: Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ. Νύκταρης (72' Σάντερσον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Τραυματίστηκε και σφάδαζε ο Ερνάνι

Το live της αναμέτρησης

19:11
Καλησπέρα σας...
19:12
Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη ρεβάνς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τα Χανιά στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για την φάση των "16" της διοργάνωσης.
19:13
Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε νικήσει με 4-1 στο πρώτο ματς και πλέον είναι περισσότερο διαδικαστική η ρεβάνς, με τον Πορτογάλο προπονητή να θέλει να δει ορισμένα πράγματα σε αυτό το παιχνίδι από παίκτες που θα πάρουν την ευκαιρία τους.
19:14
H 11άδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι, Σεμπά, Πουλίδο.
19:17
O Καπίνο είναι στο τέρμα τέρμα, ο Ελαμπντελαουί δεξί μπακ, ο Τσιμίκας αριστερό, στόπερ οι Μποτία και Αυλωνίτης, στη μεσαία γραμμή οι Ζντιέλαρ και Κασάμι, μπροστά τους ο Φουστέρ, τα δύο εξτρέμ είναι οι Σεμπά και Ερνάνι και φορ ο Πουλίδο.
19:18
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό κάθονται οι: Χουτεσιώτης, Βούρος, Ρέτσος, Σάλιακας, Μανιάτης, Μανθάτης, Τζανδάρης.
19:19
Η 11άδα του ΑΟ Χανιά: Πρίφτη, Παγώνης, Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης, Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ. Νύκταρης.
19:19
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Φυντικάκης, Μπουζούκης, Σάντερσον, Διαμαντόπουλος, Δεινόπαπας, Καμινιώτης.
19:20
Έχει ολοκληρωθεί το ζέσταμα των δυο ομάδων και σε ένα δεκάλεπτο ξεκινάει ο αγώνας.
19:28
Οι δυο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
19:31
Έναρξη του αγώνα.
19:32

3'

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει από νωρίς να επιβάλει το ρυθμό του και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Πιέζουν ψηλά οι παίκτες του Σίλβα.
19:34

4'

Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο ματς, το πήρε ο Ερνάνι.
19:35

4'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Ζντιέλαρ με πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Αυλωνίτη έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.
19:37

6'

Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ερνάνι από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
19:40
Να πούμε ότι για τον Πουλίδο είναι η πρώτη παρουσία στην 11άδα του Ολυμπιακού.
19:42

12'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Πολύ καλή σέντρα του Σεμπά από τα δεξιά, μονοκόμματο σουτ του Κασάμι με το αριστερό και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των Πειραιωτών.
19:44

13'

Εξαιρετική ενέργεια του Ερνάνι από τα αριστερά, ντρίμπλαρε τον Καρτσαμπά, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πρίφτης απομάκρυνε σε κόρνερ. Κοντά σε τρίτο γκολ οι γηπεδούχοι, που έχουν κάνει σούπερ ξεκίνημα στο ματς.
19:45

14'

ΔΟΚΑΡΙ για τα Χανιά. Σουτ του Μπριλάκη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκαριών του Καπίνο, που ήταν τυχερός σε αυτή την φάση.
19:49

18'

Σουτ του Πουλίδο έξω από την περιοχή, η μπάλα ακούμπησε σε παίκτη των Χανίων και κατέληξε κόρνερ. Καλή προσπάθεια από τον Μεξικανό φορ.
19:50

19'

Μαρκάρισμα του Μπριλάκη στον Πουλίδο και πέναλτι για τον Ολυμπιακό.
19:50

19'

Κίτρινη κάρτα στον Μπριλάκη.
19:51

20'

Ο Πρίφτης απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Νταβίντ Φουστέρ. Χάθηκε η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 3-0.
19:52
Πολύ καλό ματς σε αυτό το πρώτο 20λεπτο. Δυο γκολ για τον Ολυμπιακό, ένα χαμένο πέναλτι και δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Ωραίο θέαμα παρακολουθεί ο κόσμος, ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει και σκοπιμότητα, με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.
19:55

24'

5(4)-1(0) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
19:56
Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Κασάμι.

Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Κασάμι! / Celebrating Pajtim Kasami's goal! #olympiacos #greekcup

Posted by Olympiacos FC on Wednesday, January 13, 2016
19:58

28'

Λανθασμένα ανακόπηκε ως οφσάιντ ο Λίτα, ο οποίος μπορούσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή.
19:59

29'

Ωραία κάθετη πάσα του Ομάρ στον Πουλίδο, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Πρίφτη, όμως δεν είχε χώρο να ελιχθεί και γύρισε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.
20:03

32'

Ο Ερνάνι πήρε την μπάλα στα δεξιά, την έφερε στο αριστερό σουτ, σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ήθελε να βάλει περισσότερο φάλτσα για να μπορέσει να σκοράρει.
20:08

36'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα με δυο παίκτες, ο Πουλίδο πήρε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Σεμπά και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και να κάνει το 3-0. Θυμίζουμε ότι είχε σκοράρει και στο προηγούμενο παιχνίδι.
20:08

38'

Κίτρινη κάρτα στον Κασάμι, ο οποίος έσπρωξε αντίπαλό του που είχε κάνει φάουλ στον Πουλίδο.
20:10

39'

Ο Πουλίδο έσωσε μια χαμένη μπαλιά, τροφοδότησε τον Ερνάνι και εκείνος θέλησε από πολύ κοντά να νικήσει τον Πρίφτη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του και χάθηκε η ευκαιρία για να γίνει το 4-0.
20:10
Ο Πουλίδο έχει πολύ καλή παρουσία, κερδίζοντας ένα πέναλτι, έχοντας μια ασίστ στο γκολ του Σεμπά και γενικά δείχνει ορεξάτος στο ματς σε αυτό το πρώτο 40λεπτο.
20:12

42'

Εκτέλεση κόρνερ για τον Ολυμπιακό, κεφαλιά του Κασάμι στο δεύτερο δοκάρι, άουτ η μπάλα.
20:14

43'

Ο Ερνάνι έκανε ωραία προσπάθεια, πάσαρε με.. τάκλιν στον Πουλίδο, αλλά ο Παγώνης πρόλαβε τον φορ του Ολυμπιακού, προτού εκείνος πλασάρει με προβολή από κοντά.
20:15

45'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ, αν και πεσμένος, βρήκε τον Κασάμι, εκείνος καλυπτόταν, πλάσαρε ανενόχλητος από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πρίφτη για το 4-0. Δεύτερο γκολ στο ματς για τον διεθνή Ελβετό.
20:17
Τέλος πρώτου ημιχρόνου, Ολυμπιακός - Χανιά 4-0.
20:33

46'

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:36

46'

Οι Μανιάτης και Σάλιακας μέσα και εκτός οι Ελαμπντελαουί και Κασάμι.
20:37

46'

Φυνικάκης και Μπουζούκης στο ματς και έξω οι Παγώνης-Χατζηλιάδης.
20:37

49'

Τίποτα αξιοσημείωτο σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
20:40
Ο πανηγυρισμός του Σεμπά με την κόρη του.

Ο ξεχωριστός πανηγυρισμός του Σεμπά στο γκολ που σημείωσε! / Seba's special celebration after scoring! #olympiacos #greekcup

Posted by Olympiacos FC on Wednesday, January 13, 2016
20:40

52'

Περνάει εκτός ο Γκέσιος για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έχοντας δεχτεί την μπάλα δυνατά στο σώμα του.
20:42

54'

Σουτ του Πουλίδο έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ. Ψάχνει το γκολ ο Μεξικανός φορ.
20:45

57'

Κίτρινη κάρτα στον Λίτα για διαμαρτυρία.
20:46

57'

Ωραία μπαλιά του Ζντιέλαρ, ο Ερνάνι από δεξιά γύρισε στον Πουλίδο, εκείνος έκανε ωραία ενέργεια, πλάσαρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ψάχνει μετά μανίας το γκολ.
20:50

62'

Ωραίο κατέβασμα της μπάλας από τον Ερνάνι στα δεξιά, πέρασε ωραία τον Ρίκκα, σέντραρε και ο Μανιάτης έπιασε το μονοκόμματο δεξί σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
20:52

64'

68%-32% η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό.
20:54

65'

Εκτέλεση φάουλ με πάσα από τον Φουστέρ για τον Μανιάτη, αλλά το σουτ του δεύτερου ήταν κακό και κατέληξε πολύ άουτ.
20:57

69'

Κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Ζντιέλαρ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πήγε πάνω από το δοκάρι.
20:57

70'

15(7)-2(0) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
20:59
Ο Ολυμπιακός ψάχνει το πέμπτο γκολ, έχει δημιουργήσει φάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει το σκορ από το πρώτο μέρος. Πάντως, στέκονται καλά καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα.
21:00

71'

Σουτ του Ερνάνι έπειτα από το 1-2 με τον Φουστέρ, η μπάλα άουτ.
21:00

72'

Έξω ο Νύκταρης, μέσα ο Σάντερσον και ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους τα Χανιά.
21:01

73'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο πήρε πάσα από τον Ερνάνι και από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 5-0 για την ομάδα του Πειραιά.
21:03

76'

Μέσα ο Μανθάτης στην θέση του Ερνάνι, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο την ώρα που έκανε την ενέργεια στην ασίστ για τον Πουλίδο. Σφαδάζει στους πόνους ο Ερνάνι, φόβοι ότι μπορεί να είναι κάτι σοβαρό.
21:05

77'

Έχει πάθει ζημιά στο γόνατο ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς. Άσχημες εικόνες...
21:09

81'

Ο Φουστέρ έκανε το πλασέ με το δεξί μετά την σέντρα του Μανθάτη, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Δεν κατεβάζουν "στροφές" οι Πειραιώτες.
21:10
10-1 τα κόρνερ για τον Ολυμπιακό.
21:17

88'

Το ματς έχει μπει στην τελική ευθεία και όλα έχουν κριθεί. Περιμένουμε απλά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.
21:17

89'

Ακούει ρυθμικά το όνομά του ο Μάρκο Σίλβα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
21:19

90'

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε με το αριστερό την μπάλα στα δίχτυα του Πρίφτη και έκανε το 6-0 για την ομάδα του Πειραιά, που έχει δώσει πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή του στην 8άδα του Κυπέλλου.
21:20

91'

Λήξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 6-0.
21:20
MVP του αγώνα ο Άλαν Πουλίδο.
21:20
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK