ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των Δικεφάλων και βάσει κλήρωσης "βλέπει" τελικό. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με (τραβηγμένο) πέναλτι του Λίνο και το έκλεισαν με τον Αθανασιάδη (2-0). Δείτε videos.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Η εικόνα του αγώνα:

Η κάρτα με το στατιστικό της κατοχής μπάλας στο ημίχρονο έδειχνε 50-50. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ουσιαστικός και πιο δημιουργικός. Το φάουλ του Σταφυλίδη έξω από την περιοχή και η σταθερή επέμβαση του Αραμπατζή, ήταν η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα.

Το τρικ του Μπόλονι με τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ και τον Λίνο αριστερό επιθετικό, μπορεί κανείς να πει ότι πέτυχε καθώς ο Βραζιλιάνος δημιούργησε μια πολύ καλή στιγμή στο 14’ με κίνηση πίβοτ και σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ, ενώ ήταν και αυτός που σκόραρε το 1-0, μετά το «μπασκετικό» πέναλτι που καταλόγισε ο Γιάχος υπέρ του ΠΑΟΚ (προηγήθηκε υπόδειξη του βοηθού). Ο Χιώτης διαιτητής εμπιστεύτηκε -σύμφωνα και με τις οδηγίες του Βασάρα- τον βοηθό Κωσταρά, αλλά τα ριπλέι έδειξαν πως ο Κάλα δεν ανατρέπει με το χέρι τον Λάζαρ.

Η ΑΕΚ αναζήτησε την απάντηση μέσα από τις κινήσεις του Σιαλμά. Ο νεαρός στράικερ στριφογύριζε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πάλευε με τους αμυντικούς του Δικεφάλου του Βορρά αλλά γκολ δεν έβαλε.

Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κωστένογλου έβαλε τον Λυμπερόπουλο αντί του Λεονάρντο, που κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Η Ένωση άσκησε πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων με σκοπό την ισοφάριση, ωστόσο στο 54 βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ μετά από ένα κόρνερ του Γκαρσία και μια προβολή του Αθανασιάδη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο όπου «προσγειώθηκε» η μπάλα.

Μετά το 2-0 και με 35 λεπτά να απομένουν στην καυτή Τούμπα, τα πράγματα δυσκόλεψαν για την ΑΕΚ που όμως με τη θαυμάσια κίνηση και το σουτ του Λυμπερόπουλου στο 78 θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί στο παιχνίδι πρόκρισης, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Κλειδί αγώνα:

Θα μπορούσαμε να βάλουμε το πέναλτι του Γιάχου που αδίκησε την ΑΕΚ. Ωστόσο, για να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι βάζουμε το 2-0 στο 54’, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ πίεζε για την ισοφάριση.

MVP:

Σε ρόλο όχι πρωτόγνωρο για τον ίδιο αλλά διαφορετικό απ' ότι συνήθως, κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση. Ο Βραζιλιάνος πέρα από καλός μπακ, έδειξε ότι έχει και τις κινήσεις του φορ. Ήταν ο δημιουργός μιας πολύ καλής ευκαιρίας και ο σκόρερ του 1-0.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λεονάρντο. Δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, δεν δημιούργησε ούτε μια φάση από την πλευρά του και για αυτό το λόγο έγινε αλλαγή από τον Κωστένογλου.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK