Άρης-Καλλιθέα 2-1

Ο Άρης κέρδισε με 2-1 την Καλλιθέα αλλά αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδας καθώς είχε χάσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 65' και έγινε η τέταρτη από τη Football League που απέκλεισε ΠΑΕ της Super League. Σουνάς και Πουλίδο σκόραραν για τον Άρη, ο Ντακόλ είχε ισοφαρίσει για την Καλλιθέα.

Άρης-Καλλιθέα 2-1

Εικόνα αγώνα

Η Καλλιθέα είχε το προβάδισμα πρόκρισης μετά το 3-1 στον πρώτο αγώνα και θεωρητικά θα έπρεπε να υποφέρει από την πίεση του Άρη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, και μάλιστα η ομάδα από τη Football League ήταν αυτή που κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και αναπτύχθηκε οργανωμένα από τα άκρα.

Όλες όμως τις σέντρες που έγιναν τις "καθάρισε" ο αποφασιστικός Βελλίδης. Μετά το 25ο λεπτό ο Άρης άρχισε να ανεβαίνει και με κύριο εκτελεστή τον Σουνά βρέθηκε τρεις φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο κοντά στο γκολ. Σκόραρε μόνο σε μία από αυτές με κοντινό σουτ του 18χρονου φορ έπειτα από προσπάθεια του Καραγιάννη και κόντρες που τον έφεραν απέναντι από τον Κατσούλη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το 1-0 του Σουνά από το 29ο λεπτό, ωστόσο ο Άρης θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία για σκορ πρόκρισης, αλλά ο Γιαννιώτας όταν βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αντί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του, βούτηξε για πέναλτι και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε δυνατά για το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά οι χώροι στην άμυνα της Καλλιθέας είχαν κλείσει. Κάποια μακρινά σουτ από Γιαννιώτα και Τριανταφυλλάκο δεν ανησύχησαν τον Κατσούλη.

Μετά το 55' η πίεση του Άρη εξασθενούσε και η Καλλιθέα έβρισκε περισσότερους χώρους για αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Ατματζίδης πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Άλεξ Ντακόλ και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε με άψογο τρόπο τον Βελλίδη που έκανε την έξοδο. Το 1-1 στο 57' "πάγωσε" το "Βικελίδης" καθώς ο Άρης χρειαζόταν πλέον δύο γκολ για να πάει το ματς στην παράταση.

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι οι κίτρινοι δύσκολα θα έφταναν στα δύο γκολ. Ακόμη κι όταν αποβλήθηκε ο Καλτσάς και η Καλλιθέα έπαιξε με δέκα παίκτες, οι ευκαιρίες του Άρη δεν ήταν πολλές. Η πιο κλασσική από αυτές είχε πρωταγωνιστή τον Σουνά. Ο νεαρός φορ στο 79' σούταρε σε εστία χωρίς τερματοφύλακα (ο Κατσούλης είχε κάνει άστοχη έξοδο), με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά γκολ ήρθε για τον Άρη, στο 82', αλλά ήταν ένα και κατ' επέκταση δεν ήταν αρκετό. Ο στόπερ Πουλίδο, με κίνηση και σουτ επιθετικού, έκανε το 2-1, όμως ο Άρης δεν απέφυγε τον αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αρης (Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης (59' Αγγελούδης), Κοέλιο.

Καλλιθέα (Παπακώστας): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Αρβανίτης, Χριστοφιλέας, Φραγκής (86' Σεμπέκος), Φερέιρα, Ντα Σίλβα (66' Κατσικογιάννης), Καλτσάς, Ατματζίδης, Μαρουκάκης (76' Πλάτανος), Ντακόλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK