Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-1

Ο Σίλντενφελντ σκόραρε στο 90' και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον αξιόμαχο Εργοτέλη στον πρώτο αγώνα για την φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Το καλύτερο -ίσως- φετινό πρώτο του ημίχρονο έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη. Παίζοντας χωρίς κλασσικό φορ, με τον Ντίνα στην κορυφή και τους Καρέλη και Κλωναρίδη (στον ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα) στα πλάγια, το "τριφύλλι" μπήκε στο παιχνίδι ορεξάτο, έντονα δραστήριο και φανερή τη διάθεση να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει τελικές που θα του έφερναν ένα σκορ ασφαλείας.

Απέναντί του, ωστόσο, είχε μια ομάδα που πήγε στη Λεωφόρο για να... παίξει ποδόσφαιρο και όχι να περιμένει μήπως και κάνει κάτι καλό σε καμιά τυχαία αντεπίθεση.

Μετά από το πρώτο ισορροπημένο 15λεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να "πυροβολεί": διπλή ευκαιρία με τον Κλωναρίδη και τον Ντίνα στο 18' (έσωσε εις διπλούν ο Καβουσάκης), σουτ ελάχιστα άστοχο με τον Ντίνα στο 25' και πάλι με τον Ντίνα στο 36' μια καταπληκτική ευκαιρία μετά από ιδανική συνεργασία, που βρήκε εμπόδιο και πάλι στον Καβουσάκη.

Μετά τις "προειδοποιήσεις", ο Κλωναρίδης είπε να γιορτάσει το ντεμπούτο του με γκολ, ανοίγοντας το σκορ πλασάροντας απ' το ύψος της μικρής περιοχής στο 41', όντας ο τελικός αποδέκτης της συνεργασίας Ντίνα-Πράνιτς.

Αντίθετα με ότι συνέβη στο πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους "πράσινους" να... μένουν στα αποδυτήρια και να χαλάνε όλη την εικόνα που έχτιζαν. Ο Εργοτέλης "χτυπάει" στο 47' με τον Γιοβάνοβιτς, στο 49' με τον Πελέ και στο 54' με τον Διαμαντάκο (με τον Κοτσόλη να σώζει και στις τρεις περιπτώσεις), "φωνάζοντας" στους "πράσινους" ότι η ισοφάριση δεν θα αργήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν άκουσε και η ισοφάριση ήρθε: ήταν το 59' όταν ο Χαλκιαδάκης ντρίμπλαρε αριστοτεχνικά τον Μέντεζ, έβγαλε κάθετα στον Διαμαντάκο και εκείνος σούταρε εύστοχα για το 1-1.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να αφυπνισθούν, ανέβασαν ρυθμό και πέρασαν μπροστά, χωρίς όμως ουσία και με αρκετά λάθη. Εξαίρεση, οι σπουδαίες ευκαιρίες του Ντίνα στο 73' και στο 75', με σουτ από ιδανικές θέσεις, που όμως σημάδευαν τον Καβουσάκη και όχι τα δίχτυα.

Τη λύση έδωσε τελικά ο Σίλντεφελντ στο 90' με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έπειτα από σέντρα (τη μοναδική αξιόλογη που έκανε) του Σπυρόπουλου από δεξιά.

Βέβαια, το γκολ, έστω και στο 90', θα είχε καθοριστική σημασία αν το ματς ήταν μονό. Έχει όμως και ρεβάνς (30/10), η οποία είναι απολύτως ανοιχτή με το "χρυσό" εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο Εργοτέλης, που αγωνίστηκε σαν ίσος προς ίσο στη Λεωφόρο.

MVP

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε από τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο διότι σκόραρε στο ντεμπούτο του και άνοιξε το σκορ, αλλά και επειδή ήταν από τους κορυφαίους για όσο αγωνίστηκε, βρισκόταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, πρόσφερε στη δημιουργία παιχνιδιού και αντικαταστάθηκε στο 78' όταν πλέον είχε κουραστεί αρκετά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Βερπακόφσκις πήρε χρόνο από τον προπονητή του και τον πέταξε στα σκουπίδια. Δεν πρόσφερε τίποτα στο παιχνίδι του Εργοτέλη, δεν φάνηκε σε καμία στιγμή και δεν κατέθεσε στο γήπεδο τα διαπιστευτήρια που τον συνοδεύουν.

Σχόλιο

Ένας διπρόσωπος -για πολλοστή φορά- Παναθηναϊκός, με ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα καλό τελευταίο 15λεπτο στο ματς. Η βελτίωσή του δεν είναι ουσιαστική και οι αγωνιστικές του "ασθένειες" παραμένουν. Η ρεβάνς αργεί πολύ (30/10) και πιθανόν να δούμε έναν άλλο, καλύτερο Παναθηναϊκό τότε. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ για να προκριθεί διότι αποτέλεσμα καλό δεν πήρε. Αντίθετα, για τον Εργοτέλη είναι σχεδόν ιδανικό...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Ζέκα, Μέντεζ, Πράνιτς (65' Πράνιτς), Ντίνας, Κλωναρίδης (78' Μουζακίτης), Καρέλης (69' Φιγκερόα).

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κοιλιάρας, Κοζορώνης, Πελέ (81' Ουέλιγκτον), Χαλκιαδάκης, Μπαντιμπανγκά (73' Ρομάνο), Διαμαντάκος, Βερπακόφσκις (83' Δωματάς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK