Σε εξέλιξη η συνάντηση FIFA-Κοντονή

Στα γραφεία της γγΑ βρίσκεται το κλιμάκιο FIFA-UEFA για τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Σταύρο Κοντονή.

Σε εξέλιξη η συνάντηση FIFA-Κοντονή
Γκιρτζίκης-ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα γραφεία της γενικής γραμματείας αθλητισμού βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά τριμελές κλιμάκιο της FIFA και της UEFA, για τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Εκ μέρους της FIFA έχει έρθει κλιμάκιο με τον υπεύθυνο εθνικών ομοσπονδιών της ομοσπονδίας, Πρίμο Κορβάρο, ο πρόεδρος της κυπριακός ΠΟ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενώ από την UEFA είναι ο νομικός εκπρόσωπος της συνομπονδίας, Άτζελο Ρηγόπουλος,

Η ΕΠΟ εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον εκτελεστικό διευθυντή Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο, Δημήτρη Δαβάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης το αίτημα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αρθεί η απόφαση της Πολιτείας για ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας της φετινής σεζόν, καθώς και άλλα σημεία τριβής που αφορούν σε διατάξεις του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Η μία εξ αυτών αφορά στον οικονομικό έλεγχο που έχει δικαίωμα να διενεργεί η Πολιτεία στα οικονομικά της ΕΠΟ (πλην των κρατικών επιχορηγήσεων) και η άλλη αφορά το δίπλωμα προπονητικής της Γυμναστικής Ακαδημίας, που βάσει του νόμου κρίνεται ανώτερο από το FIFA Pro.

Ο Σταύρος Κοντονής, από την πλευρά του, με τις τελευταίες δηλώσεις του επανέλαβε ότι εμμένει στη θέση του για τη μη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου.

Έξω από τα γραφεία της γγΑ βρέθηκαν και περίπου 20 οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, μέλη της "Original", για να διαμαρτυρηθούν.

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK