Έως τρεις αγωνιστικές ο Στοχ

Μέχρι και με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό μπορεί να τιμωρηθεί ο Μίροσλαβ Στοχ για την αποβολή του στο ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και αυτό θα κριθεί από το πώς θα ερμηνεύσει η πειθαρχική της ΕΠΟ τη "βίαιη απώθηση" που έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Καλογερόπουλος.

Έως τρεις αγωνιστικές ο Στοχ
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν λίγη ώρα με το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος σημείωσε στο φύλλο αγώνα ότι απέβαλε τον Μίροσλαβ Στοχ για "βίαιη απώθηση" αντιπάλου.

Η "βίαιη απώθηση" ως παράβαση, δεν αναφέρεται ξεχωριστά σε κάποιο εδάφιο του άρθρου 10 παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ για τις "ποινές ποδοσφαιριστών". Συνεπώς θα χρειαστεί η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας να ερμηνεύσει την παράβαση προκειμένου να επιβάλει ποινές.

Συγκεκριμένα:

-Με μία αγωνιστική τιμωρείται ο παίκτης που αποβάλλεται για "επικίνδυνο παίξιμο ή ανάρμοστη διαγωγή".

-Με δύο αγωνιστικές τιμωρείται ο παίκτης που αποβάλλεται για "υβριστική συμπεριφορά (έργω ή λόγω) ή απόπειρα βιαιοπραγίας".

-Με τρεις αγωνιστικές τιμωρείται ο παίκτης που αποβάλλεται για "βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά".

Και το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής: Η "βίαιη απώθηση" είναι απλώς ανάρμοστη διαγωγή, είναι απόπειρα βιαιοπραγίας, είναι βιαιοπραγία ή είναι βάναυση συμπεριφορά; Εμείς αναλύουμε όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί πως αν ο Στοχ τιμωρηθεί με την ανώτερη ποινή (3 αγωνιστικές) τότε χάνει τόσο τους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, όσο και τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK