Έχει πάρει τον... αέρα του Ολυμπιακού (VIDEOS)

Από τις πέντε τελευταίες "μάχες" με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έχει βγει... νικητής στις τέσσερις. Θυμηθείτε...

Έχει πάρει τον... αέρα του Ολυμπιακού (VIDEOS)

Eπειτα από 11 χρόνια ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2003. Ο "Δικέφαλος" με το χθεσινό (16/4) 1-0 της Τούμπας "πέταξε" εκτός θεσμού τον Ολυμπιακό και συνέχισε την... καλή παράδοση που έχει απέναντι στους "ερυθρόλευκους" στο Κύπελλο. Αυτό το λέμε γιατί από τις πέντε τελευταίες "μάχες" των δύο ομάδων στον συγκεκριμένο θεσμό, ο ΠΑΟΚ έχει βγει νικητής στις τέσσερις.

Κατάκτηση του Κυπέλλου και τρεις προκρίσεις

Ας τις θυμηθούμε... Στον τελικό του Κυπέλλου το 2001, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Ν. Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό με 4-2 με τέρματα των Εγκωμίτη, Μπορμπόκη, Γεωργιάδη και Ναλιτζή και κατέκτησε το τρόπαιο. Για τον δρόμο προς τον τελικό του 2003, ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τους "ερυθρόλευκους" κερδίζοντας τους στην Τούμπα με 3-1 (τα γκολ οι Γεωργιάδης, Μάρκος και Οκκάς) και στη Ριζούπολη με 1-2 (τα τέρματα των "ασπρόμαυρων" οι Γεωργιάδης και Οκκάς).

Στην σεζόν 2008-09, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τους Πειραιώτες καθώς κέρδισε στην Τούμπα με 1-0 (με τέρμα του Κονσεισάο) αλλά έχασε εκτός έδρας στην παράταση με 2-0. Την σεζόν 2010-11, όμως, πήρε το... αίμα του πίσω.

Εκτός έδρας το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο (1-1, με τον γκολ των "ασπρόμαυρων" να πετυχαίνει ο Βιειρίνια) ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 με τέρμα του Σαλπιγγίδη και έτσι πέρασε στην επόμενη φάση αφήνοντας εκτός θεσμού τον Ολυμπιακό.

Φέτος τα πράγματα είναι... γνωστά. Ο "Δικέφαλος" έχασε εκτός έδρας από τους "ερυθρόλευκους" με 2-1 (το γκολ ο Αθανασιάδης για τον ΠΑΟΚ) αλλά με τέρμα του Κλάους οι "ασπρόμαυροι" κέρδισαν με 1-0 στην Τούμπα και πήραν την μεγάλη πρόκριση.

Θυμηθείτε τα γκολ που "έδωσαν" στον ΠΑΟΚ τις δύο τελευταίες προκρίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK