ΠΑΟΚ - Ηρακλής... σημειώσατε 1

Οκτώ νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια με τον "Γηραιό" στην Τούμπα μετράει ο "Δικέφαλος.

ΠΑΟΚ - Ηρακλής... σημειώσατε 1

Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (22/1) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή και να προκριθεί στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο "Δικέφαλος" θα έχει, άλλωστε, για συμμαχό του στο αυριανό (22/1) παιχνίδι την παράδοση που "λέει" ότι μετράει οκτώ νίκες επί του "Γηραιού" σε ισάριθμα ματς στην Τούμπα από το 2003 και μετά.

Όπως ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες της ίδιας πόλης πάντα είχαν και πάντα θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, ακόμα κι αν τα δεδομένα, κατά περιόδους, επηρεάζουν τον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Το απόγευμα της Τετάρτης (22.01, 17.00) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ηρακλή σε επαναληπτικό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο παιχνίδι πήρε τη νίκη μέσα στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής δεν αγωνίζεται πια στη Super League – στην οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει τη νέα σεζόν – ωστόσο ένα ΠΑΟΚ – Ηρακλής παραμένει ένα κλασικό ματς για τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά από τη στιγμή που στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σημειώνονται διάφορα ρεκόρ. Όπως το αήττητο του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του Ηρακλή για 14 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος από τον Ιανουάριο του 1970 μέχρι το 1984 ουδέποτε έφυγε ηττημένος από το Καυταντζόγλειο. Το σερί αυτό σταμάτησε σε αγώνα Κυπέλλου, όταν ο Γηραιός για τα προημιτελικά της διοργάνωσης επικράτησε με 4-1 και πήρε την πρόκριση.

Την ίδια χρονιά, στις 30.10 σημειώθηκε και το τελευταίο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Δαμανάκη και ένα του Αλαβάντα νίκησε 3-1 και απέκλεισε τον Ηρακλή από τον πρώτο γύρο. Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό Κυπέλλου όπου δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λάρισα.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει να ηττηθεί από τον Ηρακλή από το 2003. Εκτοτε σε οκτώ αγώνες για το πρωτάθλημα μετράει ισάριθμες νίκες. Παράλληλα, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς με το 0-1 του πρώτου αγώνα έσπασε και την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην έχει κερδίσει στην έδρα του αντιπάλου της από το 1998".

News 24/7

24MEDIA NETWORK