Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Τα γκολ των Μανιάτη και Αμπντούν έκριναν την... αγγαρεία στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός με δεύτερη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Πανθρακικό.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μέτριο και μονότονο θέαμα με τον Ολυμπιακό να έχει συντριπτική υπεροχή και κατοχή, να δημιουργεί ευκαιρίες -με πρώτη και σημαντικότερη το τετ α τετ του Μασάντο με τον Μπαμπανιώτη στο 13'- αλλά να μην ενθουσιάζει με τη γενικότερη εικόνα του.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ κυνηγούσε το θαύμα έχοντας το 0-1 του πρώτου αγώνα στην πλάτη του. Η ευκαιρία του Βίλα στο 21' λεπτό (απόκρουση Κάρολ) ήταν μία αναλαμπή, ενώ το λανθασμένο οφσάιντ που υπέδειξε ο βοηθός στον Βίλα στο 31' ίσως έκρυβε ακόμα μία καλή φάση.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τους Βλαχοδήμο και Φουστέρ στις θέσεις των Βλαχοδήμου και Μασάντο (αποδοκιμάστηκε ξανά) και λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63' ο Ολυμπιακός σκόραρε λες και λειτούργησαν ευεργετικά οι αλλαγές. Ακόμα μία ασίστ του Χολέμπας (σέντρα) και κοντινή κεφαλιά του Μανιάτη για το 1-0 που έκρινε και το τυπικό του πράγματος σχετικά με την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ και το κατάφερε στις καθυστερήσεις. Σκόρερ (ξανά) ο Αμπντούν, ο οποίος με το δεύτερο τέρμα απέναντι στον ΠΑΣ (είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι) διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Επόμενη στάση στην επόμενη φάση ο Πανθρακικός.

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε την πορεία του στο Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι και επικεντρώνει (ξανά) το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα και την είσοδο στα πλέι οφ.

Κλειδί αγώνα:

Ηταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. Ο Ολυμπιακός το έψαξε και το βρήκε από τον Μανιάτη. Τα υπόλοιπα ήταν η ολοκλήρωση της σεμνής τελετής.

MVP:

Ο Γιάννης Μανιάτης το έψαχνε αυτό το γκολ. Το ήθελε, το πέτυχε και το πανηγύρισε.

Αδύναμος κρίκος:

Δεν υπάρχει αδύναμος κρίκος σε ένα παιχνίδι εκ προοιμίου δύσκολο. Ο ΠΑΣ ήταν... καταδικασμένος λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο (61' Φουστέρ), Παπάζογλου (76' Ντιακιτέ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (61' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Σιόβας, Αμπντούν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Μπαμπανιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ (68' Μιχαήλ), Ντε Βινσέντι (68' Πάντος), Βίλα, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Κολοβέτσιος, Μπέριος (79' Κοροβέσης), Αυγενικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK