Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-0

Παρά την επιστροφή του κόσμου στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στο 0-0 με τον Ατρόμητο και η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου θα κριθεί στο Περιστέρι. Δοκάρι είχε ο Τελάντερ, αποβλήθηκε ο Κουτρουμπής.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 0-0
Παναθηναϊκός Ατρόμητος κύπελλο Ζέκα Παπαδόπουλος Μπίτολο

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να παίξει όπως στα προηγούμενα ματς προκειμένου. Με τον Εσιέν δηλαδή να παίρνει την πρώτη μπάλα και ν' ανοίγει στα πλάγια και ταυτόχρονη κάθετη κίνηση του Αμπέντ προς την αντίπαλη περιοχή.

Υπήρξαν πάντως αντικειμενικές δυσκολίες. Αφενός ο Δέλλας είχε διαβάσει τον τρόπο ανάπτυξης των "πρασίνων" και θωράκισε τις πτέρυγές του αφετέρου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Φυτανίδης, Λαζαρίδης) δεν χρειάστηκε ν' ακολουθεί τον φορ, αφού ο Πέτριτς δεν λειτούργησε ως Μπεργκ. Μάλιστα ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα απείλησε κυρίως με τα σουτ του Ναπολεόνι στο 17' (έδιωξε ο Στιλ) και στο 37' (κόντραρε ο Τελάντερ) και του Στόιτσεφ στο 44' (σταθερά ο Στιλ). Αντίθετα ο Παναθηναϊκός που χρειαζόταν αλλαγές παιχνιδιού από τον Μέστο μήπως και βρεθεί τρόπος εισόδου στην περιοχή, περιορίστηκε σ' ένα μακρινό σουτ του Μπουμάλ στο 27'.

Η επικίνδυνη κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 50' και το ευθύβολο σουτ του Ούμπιδες στο 54' σήμαναν συναγερμό στους "πράσινους", αφού ο κίνδυνος παραμόνευε στη γωνία. Ο Στραματσόνι αντικατέστησε τον Εσιέν των λαθών με στόχο να πάρει δημιουργία από τον Εβανζελίστα και μαζί άλλαξε τον Καλτσά, ποντάροντας στο απρόβλεπτο του Κλωναρίδη. Η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του "τριφυλλιού" ήταν άμεση. Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο και κέρδισε εκ νέου μέτρα, αλλά "καθαρές" ευκαιρίες δεν βρήκε. Γιατί τέτοια δεν ήταν η στραβοκεφαλιά του Τελάντερ από κόρνερ του Μπουμάλ στο 68' που έτυχε να βρει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Δέλλας επέμενε σταθερά στο αρχικό πλάνο του, παρά την αλλαγή του Παπαδόπουλου με τον Μπρίτο, και προϋποθέσεις στους γηπεδούχους δεν επέτρεπε. Ο Εβανζελίστα και ο Κλωναρίδης βρήκαν δύο σουτ, μακρινά όμως, δείγμα της αδυναμίας τους να φτάσουν σε θέση βολής. Η έλλειψη χρόνου σε συνδυασμό με την αποβολή του Κουτρουμπή (για χτύπημα στον Κεϊτά) αύξησαν το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του "τριφυλλιού" που με τον Ζέκα στόπερ δεν είχε πολλά να ψάξει.

MVP

Όταν ο Κάρλος Ζέκα είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού υπάρχει πρόβλημα. Ο Πορτογάλος χαφ που από κόφτης έγινε και στόπερ έκανε τα πάντα στο ματς κλείνοντας κάθε τρύπα με ασταμάτητο τρέξιμο, ντουμπλαρίσματα και επεμβάσεις. Για τον Ατρόμητο Μπάρκας, Μπίτολο και Ναπολεόνι ήταν επίσης εξαιρετικοί.

Αδύναμος κρίκος

Ίσως τα σερί ματς επηρέασαν την απόδοση του Μάικλ Εσιέν. Γεγονός πάντως είναι πως ο Γκανέζος άσος πέρα από διάθεση δεν έδωσε πολλά περισσότερα. Έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν είχε ανεβάσματα και δεν απείλησε με σουτ.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε το στόχο του, αφού δεν πήρε ούτε σκορ πρόκρισης ούτε ένα ελάχιστο αβαντάζ απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Τραϊανός Δέλλας έστησε την ομάδα του για να μην χάσει, σταμάτησε το παιχνίδι του Εσιέν με τις διαγώνιες μπαλιές από τον άξονα και μπλόκαρε τα άκρα, ιδίως τον Μπουμάλ. Μοναδικό κέρδος για τον Στραματσόνι ήταν ίσως ο Λούκας Εβανζελίστα, ο οποίος μπήκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας και επιχείρησε κάθετο ποδόσφαιρο αλλάζοντας ρυθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (61' Εβανζελίστα), Αμπέντ (84' Λαγός), Μπουμάλ, Καλτσάς (62' Κλωναρίδης), Πέτριτς

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ (85' Λημνιός), Κεϊτά, Ουμπίδες, Ναπολεόνι (89' Λε Ταλέκ), Παπαδόπουλος (72' Μπρίτο)

Το LIVE του αγώνα

16:23
Καλησπέρα σας από την Λεωφόρο. Εδώ όπου σε μια ώρα περίπου θα ξεκινήσει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας. 
16:24
Είναι το πρώτο εντός έδρας ματς των πράσινων μετά την τιμωρία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που η Λεωφόρος θα είναι και πάλι γεμάτη από κόσμο.
16:26
Η Θύρα 13 και 14 είναι κλειστή μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για επιπλέον τιμωρία των πράσινων. Μάλιστα οι οπαδοί των πράσινων έχουν τοποθετήσει κάποια μπαλόνια άσπρα και πράσινα στο ιστορικό πέταλο των φίλων του Παναθηναϊκού. 
16:27
Δείτε πλάνα από την άδεια Θύρα 13
16:28
Υπήρξε μάλιστα μια σύσκεψη των υπεύθυνων των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από την Θύρα 13 για τα.... μπαλόνια. Αλλά τελικά μετά από ένα τέταρτο εξηγήσεων βρέθηκε λύση. 
16:31
Η θύρα 13 κλειστή πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, με γεμάτα άσπρα και πράσινα μπαλόνια.
16:32
Έχουμε στα χέρια μας και τις ενδεκάδες των δυο ομάδων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ, Μπουμάλ, Καλτσάς, Πέτριτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ, Κειτά, Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος. 
16:34
Στον πάγκο για τις δυο ομάδες: 

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Κλωναρίδης, Λαγός, Ταυλαρίδης, Νάνο, Στάικος, Εβανζελίστα. 

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Μπρίτο, Λε Ταλέκ, Μπαστακός, Λημνίος, Γροντής

16:38
Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με την ίδια ενδεκάδα όπως και στην Λιβαδειά και μοναδική αλλαγή την παρουσία του Πέτριτς αντί του Μπεργκ. 

Για πρώτη φορά σε παιχνίδι Κυπέλλου ο Λουκ Στιλ θα βρεθεί κάτω από την εστία και όχι ο Στέφανος Κοτσόλης ο οποίος μάλιστα είναι εκτός αποστολής δείγμα του ότι ο Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι της λογικής να χρησιμοποιεί εναλλάξ τους δυο γκολκίπερ των πράσινων. 
16:41
Κάτι επίσης αξιοσημείωτο που συμβαίνει για πρώτη φορά είναι πως ο Παναθηναϊκός άλλαξε το χώρο όπου κάνει ζέσταμα με τους πράσινους να μην κάνουν την προθέρμανση τους στο μισό γήπεδο μπροστά από την Θύρα 13 αλλά στο απέναντι μισό μπροστά από την Θύρα 7. Η επιλογή αυτή έγινε επίσης για συμβολικούς λόγους καθώς το πέταλο της 13 είναι κλειστό. 
16:43
Να σημειώσουμε ότι μπροστά από την Θύρα 13 έχουν μπει κανονικά και τα δυο πανό των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού ενώ ανάλογα πανό έχουν μπει και στην Θύρα 7. 
16:44
Σε ότι έχει να κάνει με τον Ατρόμητο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δέλλας έχει επίσης παρατάξει μια ομάδα με βασικούς ποδοσφαιριστές, πλην του γκολκίπερ του Μπάρκα, ενώ για δεύτερο σερί ματς οι Κεϊτά, Παπαδόπουλος βρίσκονται στην ενδεκάδα. 
16:46
Οι δυο ομάδες έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου εδώ και λίγα λεπτά και πραγματοποιούν το ζέσταμα τους. Την ίδια ώρα που το Απόστολος Νικολαϊδής αρχίζει να "σφύζει" από ζωή σιγά-σιγά. 
16:48
Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, βρέθηκε και πάλι για λίγο εντός του αγωνιστικού χώρου και είχε σύσκεψη με στελέχη των πράσινων. 
16:52
Η Λεωφόρος ακόμα δεν έχει γεμίσει, θέλουμε 25 λεπτά για την έναρξη του αγώνα, αλλά αρκετός κόσμος είναι έξω από το γήπεδο. 
16:58
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νιας) και οι βοηθοί του Κωστάρας, Κουρομπίλια αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο προκειμένου  να πάνε να ετοιμαστούν για την έναρξη του αγώνα. 
17:00
Φυσικά πλην των δυο ενδεκάδων το ζέσταμα τους πραγματοποιούν και οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας, όπως συνηθίζεται πριν από κάθε ματς. 
17:03
Μόλις έφτασε στο γήπεδο και ο πρόεδρος του Ατρόμητου. Ο κ. Γιώργος Σπανός ανέβηκε απευθείας σε μπουθ που έχει παραχωρήσει η πράσινη ΠΑΕ στην διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου. 
17:04
Οι παίκτες των δυο ομάδων έχουν αποσυρθεί προκειμένου να πάρουν και αυτοί τις τελευταίες οδηγίες από τους δυο προπονητές τους. 
17:05
Συστάσεις τώρα από τα μεγάφωνα της ΠΑΕ για να προστατευθεί η ομάδα και να μην υπάρξουν αντιδράσεις ακόμα και σε ενδεχόμενα προβοκάτσιας. 
17:10
Όλα είναι έτοιμα εδώ στην Λεωφόρο και σε πέντε λεπτά θα έχουμε σέντρα στο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. 
17:14
Μήνυμα για την Θύρα 13 τώρα που έχει ιδρυθεί εδώ και 50 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να βάλει λουκέτο. Η 13 είναι παντού, η 13 είναι στην καρδιά μας. 
17:16

1'

Ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λεωφόρο.
17:19

3'

Ο Παναθηναϊκός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε παθητικό ρόλο ο Ατρόμητος.
17:23
Δείτε τι συνέβη λίγο πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των δύο ομάδων
17:23

8'

Όχι κάποια άξια αναφοράς ευκαιρία σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
17:25
Δείτε πώς είναι η θύρα 13 στο ματς με τον Ατρόμητο.
17:25

17:26

10'

Ο Ναπολεόνι σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Ζέκα, με αποτέλεσμα ο παίκτης του Παναθηναϊκού να πέσει στο έδαφος και να ζαλιστεί.
17:30

14'

Πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ο Ατρόμητος σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα. Δεν έχει βέβαια απειληθεί καθόλου η εστία του Στιλ.
17:33

17'

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Στόιτσεφ συνεργάστηκε ωραία με τον Ναπολεόνι, αυτός σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά, έδιωξε σε κόρνερ ο Στιλ.
17:36

19'

Σκληρό μαρκάρισμα του Αμπέντ στον Ουμπίντες, ο Στυλιαράς έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αλγερινό. Έξαλλοι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας, που υποστηρίζουν ότι έπρεπε να δεχτεί κόκκινη ο παίκτης του Παναθηναϊκού.
17:37

21'

Πολύ δυνατό μαρκάρισμα αυτή τη φορά από τον Κεϊτά στον Τελάντερ.
17:39

23'

Ο Αμπέντ έκανε το γύρισμα από δεξιά, έδιωξε ο Μπάρκας, ο Αλγερινός έκανε την κεφαλιά μέσα και δεξιά από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε άουτ τη μπάλα.
17:41

25'

Ο Στυλιαράς ζήτησε από τους βοηθούς του να συγκεντρωθούν στο κέντρο του γηπέδου. Έχει διακοπεί προσωρινά το ματς, λόγω των συνθημάτων που ακούγονται από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
17:42

26'

Ύστερα από περίπου 30 δευτερόλεπτα το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου.
17:43

27'

Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπουμάλ σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.
17:45
Στιγμιότυπο με Μπουμάλ και Κεϊτά.
17:46

30'

Εντυπωσιακή ενέργεια του Μέστο από δεξιά. Τον σώριασε στο έδαφος ο Μπίτολο και δέχτηκε κίτρινη κάρτα.
17:48

31'

Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Κεϊτά και προσωρινή διακοπή στο ματς. Ο Σενεγαλέζος χτύπησε έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Μπουμάλ.
17:52

36'

Ο Μέστο κλέβει τις εντυπώσεις με τις ενέργειές του. Πολύ καλός ο Ιταλός δεξιός μπακ.
17:53

37'

Ο Ναπολεόνι σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Τελάντερ έκανε την προβολή και απέτρεψε τη παραβίαση της εστίας του Παναθηναϊκού.
17:56
Ο Παπαδόπουλος επιχειρεί να κλέψει τη μπάλα από τον Ζέκα.
17:57

41'

Κίτρινη στον Μέστο, καθώς κράτησε από τη φανέλα τον Στόιτσεφ που έφευγε στην αντεπίθεση.
18:00

44'

Σουτ του Στόιτσεφ έξω από την περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Στιλ.
18:01

45'

Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων για το πρώτο ημίχρονο.
18:03

45'+2'

Ημίχρονο στη Λεωφόρο.
18:20

46'

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
18:25

51'

Γυριστή κεφαλιά του Ναπολεόνι από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.
18:28

54'

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Δυνατό σουτ του Ουμπίντες από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έπεσε και έδιωξε ο Στιλ. Η φάση ξεκίνησε από ωραία ατομική ενέργεια του Μπίτολο.
18:30

55'

Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπουμάλ, ο Πέτρις έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο Μπάρκας μπλόκαρε σταθερά.
18:31

57'

Κίτρινη στον Φυτανίδη για μαρκάρισμα στον Πέτριτς.
18:35

61'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναθηναϊκό, στη θέση του ο Εβανζελίστα.
18:35

62'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναθηναϊκό. Ο Κλωναρίδης στη θέση του Καλτσά.
18:36
Ντεμπούτο κάνει ο Εβανζελίστα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
18:37

63'

Σέντρα του Εβανζελίστα από αριστερά, κεφαλιά του Κλωναρίδη, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
18:40

65'

Σουτ από τον Εβανζελίστα, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
18:41

67'

Εντυπωσιακό γυριστό από τον Πέτριτς, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Στόιτσεφ.
18:42

68'

ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Ο Τελάντερ προσπάθησε να πιάσει κεφαλιά από κόρνερ του Μπουμάλ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του και ακολούθως στο οριζόντιο του Μπάρκα.
18:45

71'

Κίτρινη στον Κουτρουμπή για μαρκάρισμα στον Μπίτολο.
18:46

73'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ατρόμητο. Ο Μπρίτο αντί του Παπαδόπουλου.
18:51

77'

Δυνατό σουτ του Εβανζελίστα μέσα από την περιοχή, εξαιρετική απόκρουση από τον Μπάρκα σε κόρνερ.
18:53

79'

Σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
18:55

80'

Ο Λαζαρίδης δέχτηκε κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπουμάλ. Ο Στυλιαράς μπερδεύτηκε, νόμιζε ότι ο στόπερ του Ατρόμητου είχε ήδη κίτρινη, με αποτέλεσμα να του δείξει κόκκινη. Κατάλαβε όμως το λάθος του και ο έμπειρος αμυντικός συνεχίζει στο ματς, παίρνοντας πίσω την κόκκινη κάρτα.
18:58

84'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λαγός αντί του Αμπέντ.
18:59

85'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ατρόμητο. Ο Λημνιός αντί του Στόιτσεφ.
19:02

88'

Με δέκα ο Παναθηναϊκός. Κόκκινη στον Κουτρουμπή για μαρκάρισμα στον Κεϊτά.
19:03

89'

ΑΛΛΑΓΗ για τον Ατρόμητο. Ο Ναπολεόνι εκτός, στη θέση του ο Λε Ταλέκ.
19:03
Ο Ζέκα αναγκάζεται να παίξει στο κέντρο της άμυνας μετά την αποβολή του Κουτρουμπή.
19:11

95'

Τελικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Παναθηναϊκός και Ατρόμητος έμειναν ισόπαλοι (0-0), στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους "8" του Κυπέλλου.
19:16
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό βράδυ σε όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK