ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0

Ένα αντικανονικό και ένα κανονικό γκολ έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0 στην Τούμπα και πάει στη ρεβάνς της Λειβαδιάς για να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0

Εικόνα αγώνα:

Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στην Τούμπα ήταν 62%-38% υπέρ του ΠΑΟΚ και οι τελικές 5-2. Με τα στοιχεία αυτά εύλογα κάποιος έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο Δικέφαλος ήταν συντριπτικά καλύτερος του Λεβαδειακού και τον αδικούσε το 0-0.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια γιατί είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν αφάνταστα να βρει διαδρόμους απέναντι στον εξαιρετικά στημένο (αμυντικά) Λεβαδειακό. Και οι όποιες τελικές προήλθαν από φάσεις που δεν έβγαζαν ουσιαστικά κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Μία από τα ίδια για τον ΠΑΟΚ μέχρι το 57ο λεπτό και το γκολ του Αθανασιάδη. Ο φορ του Δικεφάλου -από θέση οφσάιντ- πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και οι γηπεδούχοι έλυσαν το γόρδιο δεσμό. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Λεβαδειακό ήρθε και το γκολ του Σαλπιγγίδη τρία λεπτά αργότερα για να βάλει ταφόπλακα στα όποια όνειρα των Βοιωτών.

Ο Λεβαδειακός είδε σε τρία λεπτά να χάνει το 0-0 και το πλάνο του στην Τούμπα. Αυτό σήμαινε αλλαγή στόχου, με την ανάγκη επίτευξης ενός γκολ να κρίνεται επιτακτική για να υπάρχει ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Η αλήθεια είναι ότι οι "πράσινοι" πήραν κάποια μέτρα και ανέβηκαν προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις του 2-1 που θα τους έδινε δικαίωμα να ελπίζουν βάσιμα για πρόκριση στα ημιτελικά. Ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα και διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην τελική επικράτηση.

Κλειδί αγώνα:

Το πρώτο γκολ έκρινε τα πάντα στην Τούμπα. Έσπασε την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού και έδωσε το δικαίωμα και για ένα δεύτερο τέρμα. Λογική η εξέλιξη του ματς.

MVP:

Ο Αμπντούλ Καμαρά ήρθε για να δώσει ποιότητα στον ΠΑΟΚ και αυτό κάνει. Από τους καλύτερους παίκτες της αναμέτρησης με ουκ ολίγες ασίστ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λεβαδειακός ήταν κακός. Τόσο απλά. Κατέβηκε με φουλ άμυνα για να πάρει ένα αποτέλεσμα και την πάτησε. Αδικήθηκε από το γκολ-οφσάιντ, αλλά η μοίρα του ήταν γραμμένη.

To live του αγώνα

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK