Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 1-2

Με γκολ του Τσίμο Ναβάρο στο 89ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στα Περιβόλια και αγκάλιασε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη προηγήθηκε με τον Ιγκόρ Μιρτσέτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι.

Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 1-2

Πλατανιάς και Αστέρας, ένα μήνα μετά το 0-3 για τη Super League, συναντήθηκαν στα Χανιά για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό. Για διαφορετικούς λόγους οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές σε σχέση με τo ματς πρωταθλήματος. Ο Αναστασιάδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι στο μυαλό του υπάρχει μόνο ο στόχος της παραμονής, ενώ ο Τσιώλης θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν το Γενάρη όπως ο Κοντοές, ο Λέντσε και ο Σέτι.

Το πρώτο μέρος χωρίστηκε σε δύο μέρη. Σε αυτό πριν από το γκολ του Πλατανιά και σε αυτό μετά το 1-0. Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Αστέρα και κυρίως την «τρύπα» που υπήρχε στην αριστερή πλευρά όπου ο Φορμίκα, χωρίς να έχει βοήθειες από τον Ντε Μπλάσις, ήταν αχίλλειος πτέρνα για την ομάδα του Τσιώλη.

Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 1-2
INTIME SPORTS

Οι Χανιώτες σκόραραν με κεφαλιά του Μιρτσέτα από τη μικρή περιοχή. Την ασίστ την έκανε ο Αργυρόπουλος από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Πλατανιά. Μετά το γκολ ο Αστέρας ανέβηκε ψηλά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ενώ ήταν σημαντικό το ότι έκλεισαν οι χώροι στα χαφ με τις εσωτερικές αλλαγές των Κοντοέ, Φραγκουλάκη και Ντε Μπλάσις. Οι κιτρινομπλέ βρήκαν δίχτυα μόνο σε μια περίπτωση, με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι, αλλά αν ο Λέντσε δεν ήταν τόσο επιπόλαιος και ο Ντε Μπλάσις πιο αποτελεσματικός, τότε θα μπορούσε ακόμη και να ανατρέψει το σκορ πριν από το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος και όσο κυλούσε η ώρα καμία από τις δύο ομάδες δεν άνοιγε ρυθμό. Τόσο ο Πλατανιάς όσο και ο Αστέρας έδειχαν να συμβιβάζονται. Οι Κρητικοί με τη λογική ότι είναι μέσα στο παιχνίδι πρόκρισης, και οι Αρκάδες με το σκεπτικό ότι το εκτός έδρας γκολ είναι αρκετό για να προκριθούν, σε συνδυασμό ότι η ρεβάνς είναι στην Τρίπολη.

Όλα αυτά, όμως, ήρθε να τα ανατρέψει ο Τσίμο Ναβάρο στο 89ο λεπτό. Ο Ισπανός μέσος πέρασε αλλαγή από τον Τσιώλη, είχε όρεξη και δυνάμεις για κούρσες και σε μια από αυτές, συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ντε Μπλάσις και με δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής έδωσε τη νίκη στον Αστέρα που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση…

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (46' Δημήτρης), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τέτε (62' Στόλερ), Λαμπάρθε (67' Ναζλίδης), Ονιέμα, Γιακουμάκης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (63' Ναβάρο), Σέτι, Κοντοές (53' Κάφα), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λέντσε (74' Πιπίνης).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

News 24/7

24MEDIA NETWORK