Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-0

Οι βολίδες του Ουσέρο έστειλαν τον Αστέρα στον παρθενικό τελικό της ιστορίας του! Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ, κάλυψε την ήττα του πρώτου αγώνα και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο (πιθανότατα αυτός θα είναι ο Ολυμπιακός) για τις 11 Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε στο ρυθμό και στο...ύφος που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Δίνοντας προτεραιότητα στην ανασταλτική λειτουργία, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκλεισε τους χώρους και... προκάλεσε τον Αστέρα να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες με την μπάλα κάτω αν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ τους πρόσφεραν απλόχερα πολλές ευκαιρίες με πουλήματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά ο Ιτάνζ καρδιοχτύπησε σε δύο φάσεις και ειδικά σ΄αυτή του Ντε Μπλάσις στο 41΄που άρχισε από λάθος του Λίνο.

Από την πλευρά το ο ΠΑΟΚ αντιπαρέταξε το δοκάρι του Λόρενς στο 31΄και ουσιαστικά τίποτα άλλο αφού ο βαθμός που πήρε ο Δικέφαλος στη δημιουργία ήταν πολύ χαμηλός. Το ημιχρονο ολοκληρώθημε με μία σημαντική απώλεια για τον Αστέρα ο οποίος έχασε τον Ναβάρο που τραυματίστηκε.

Παρά την έλλειψη του πολύ ποιοτικού Ναβάρο, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη κέρδισαν και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο πιεστικοί. Η άμυνα του ΠΑΟΚ συνέχισε να κάνει εύκολα το λάθος και ως εκ τούτου το γεγονό ότι ο Αστέρας προηγήθηκε στο 60΄με τη βολίδα του Ουσέρο μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε, αντίθετα ήταν φυσιολογικό βάσει της εικόνας στο χορτάρι.

Ο Γιώργος Δώνης επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα με την προσθήκη του Ολίσε στη θέση του Κάτσε. Ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του για οργανωμένες επιθέσεις για πρώτη φορά στο παιχνίδι χωρίς όμως και πάλι να πατήσει με αξιώσεις περιοχή.

Ο Δώνης στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε και το χαρτί του Φωτάκη σε μία προσπάθεια να χαρίσει στην ομάδα του ψυχραιμία και δημιουργικότητα αλλά η επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου δεν βελτιώθηκε ούτε καν στοιχειωδώς. Αντιθέτως, ο πολύ πιο πρακτικός και επικίνδυνος Αστέρας σκόραρε και πάλι με τον Ουσέρο στο 86΄δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην πρόκρισή του.

MVP:

Δύο έξοχα γκολ του Ουσέρο έστειλαν τον Αστέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Περιττό να πούμε κάτι άλλο για τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης.

Κλειδί αγώνα:

Η τεράστια θέληση των Αρκάδων, τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας που έβγαλαν και η ποιότητά τους που αποτυπώθηκε ανάγλυφα στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος Κρίκος:

Ολος ο ΠΑΟΚ. Από τον πάγκο μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωματικό που χρησιμοποιήθηκε. Απίστευτα κακός ο Δικέφαλος στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK