Πανηγυρική πρόκριση ο ΠΑΟΚ με 4-0 κόντρα στον ΠΑΟ!

ΠΑΟΚ, η ανατροπή: Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέτριψε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην καυτή Τούμπα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν στο πρώτο μέρος οι πράσινοι που έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
matos hult EUROKINISSI SPORTS

"Αυτοκτονία" ή δείγμα ανωτερότητας; Μπορεί και τα δυο ταυτόχρονα! Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα από το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο έμεινε στα... αποδυτήρια και ο ΠΑΟΚ με μεγαλειώδη εμφάνιση έβαλε τέσσερα γκολ και έφτασε στον τελικό.

Οι πράσινοι έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Κύζα για κάποιες αποφάσεις και την κάρτα στην αποβολή του Χουλτ, όμως, όπως είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ευθύνη για τον αποκλεισμό έχει ο ίδιος και οι παίκτες.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη, όμως ο Γλύκος κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ. Στο 14ο λεπτό ο Πέλκας με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, όμως ο δικέφαλος συνέχισε να προβληματίζει.

Εμποκού και τρεις φορές ο τραγικός Κλωναρίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει κακές τελικές επιλογές. Στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, ενώ οι πράσινοι ήταν... άφαντοι, με τους Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Στο 48ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και στη συνέχεια της φάσης ο Μάτος με κεφαλιά, ανάμεσα σε τρεις, έκανε το 2-0. Το πάρτι του δικέφαλου συνεχίστηκε. Στο 73' Ο Μάτος έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και ο Σάκχοφ με ξερό σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ

Λίγο πριν το τρίτο γκολ ο Χουλτ αποβλήθηκε για τον Παναθηναϊκό σε μία... τραβηγμένη απόφαση, γεγονός που κόστισε σε δυνάμεις. Πάντως οι πράσινοι μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα για πρόκριση, όμως ο Μπεργκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 80'. Το τελικό 4-0 έκανε ο Πρίγιοβιτς στο 83'. Λάθος του Κουτρουμπή, ο Μπίσεσβαρ έδωσε αμέσως στον Ελβετό και αυτός με εύκολο πλασέ καθάρισε για τον ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σακχόφ (Κάνιας 79'), Τσίμιροτ, Ουάρντα (Μπίσεσβαρ 46'), Κάμπος (Ενρίκε 59'), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (Χατζηγιοβάνης 88'), Εμποκού (Μολίνς 66'), Κλωναρίδης (Λουντ 77'), Μπεργκ.

Σκόρερ: 1-0 (Πέλκας 14'), 2-0 (Μάτος 48'), 3-0 (Σάκχοφ 73'), 4-0 (Πρίγιοβιτς 83').

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK