ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στο 89' και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ που έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα για πρόκριση στον τελικό κυπέλλου (2-1). Ο Ναβάρο είχε απαντήσει στο γκολ του Αθανασιάδη και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Τρίπολης το Σάββατο 27/04.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ με την ορμή που του έδινε το εξαιρετικό κοινό του κατάφερε να προηγηθεί στο 24ο λεπτό με κοντινή προβολή του Αθανασιάδη έπειτα από γύρισμα του Λάζαρ και αδράνεια της άμυνας των Αρκάδων.

Ο Δικέφαλος είχε την κυκλοφορία μπάλας στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και τις ευκαιρίες καθώς ο Αστέρας είχε κλείσει καλά τους χώρους και έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Τσιώλη δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ιτάνζ ενώ ο ΠΑΟΚ, ενώ στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε με την είσοδο του Καλαντζή αντί του «άφαντου» Λέντσε που δεν έγινε αισθητός στην αντίπαλη άμυνα. Ο Αστέρας κράτησε μπάλα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί το 1-0 με τις ευκαιρίες στο πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να είναι για το Δικέφαλο του Βορρά.

Τα σουτ των Λόρενς, Κάτσε και Σαλπιγγίδη δεν βρήκαν στόχο, όμως ήταν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο 2-0. Αυτό δεν έγινε και μετά το 60 ο Αστέρας άρχισε να ανεβάζει πιο ψηλά την πίεση του, να έχει πιο κοντά τις γραμμές και αυτό μαζί με ευκαιρίες έφερε και γκολ.

Το 1-1 στο 65 προκάλεσε τριγμούς στην Τούμπα και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Αρχικά από τους παίκτες του Αστέρα και στη συνέχεια από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο λόγος ήταν ότι ο διαιτητής με το βοηθό χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν ότι το γκολ του Ναβάρο έπρεπε να μετρήσει, καθώς η μπάλα πήγε στα πόδια του Ισπανού από τον Αποστολόπουλο και όχι από τον Καλαντζή.

Μετά το 1-1 το ματς ήρθε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να βγει ψηλά και οι Αρκάδες βρήκαν άπλετο χώρο για αντεπιθέσεις. Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος και Ουσέρο δημιούργησαν απειλές για τον Ιτάνζ χωρίς όμως να βρίσκουν στόχο…

Στο 89 ο Καλαντζής είχε ευκαιρία να «σκοτώσει» τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση αλλά σε σουτ μόνος με τον Ιτάνζ έστειλε την μπάλα άουτ. Η μπάλα τιμωρεί και στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ μετά από λάθος των Μπαντή και Σανκαρέ το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Σαλπιγγίδης και σκόραρε για το 2-1 στο 90!

Κλειδί αγώνα:

Η αλλαγή του Τσιώλη στο ημίχρονο. Έβγαλε τον αρνητικό Λέντσε, πέρασε τον Καλαντζή και ο Αστέρας άρχισε να υπάρχει επιθετικά. Αυτή η κίνηση έφερε ευκαιρίες και γκολ για τους Αρκάδες.

MVP:

Ο Σαλπιγγίδης. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και ήταν σε εγρήγορση σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ…

Αδύναμος κρίκος:

Μπαντής και Σανκαρέ… Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μπερδεύτηκαν, δεν άκουσε ο ένας τον άλλον και έκαναν δώρο στο Σαλπιγγίδη…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφέλντ, Κάτσε (76' Ρομπέρ), Λάζαρ (83' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρεζ (90+ Φορμίκα), Ναβάρο (90+ Κοντοές), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλατζής)

News 24/7

24MEDIA NETWORK