ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0

Στη ρεβάνς της ντροπής (επεισόδια, αποβολές και... ψάρια), ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό της 26ης Απριλίου.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Με τα όσα προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η απολύτως αναμενόμενη: πολλά νεύρα, συνεχείς αψιμαχίες, μέχρι και... μαλλιοτραβήγματα μεταξύ Τζαβέλλα και Μπονγκ είδαμε! Από ρυθμό στο ματς, ούτε λόγος...

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και ελαφρώς καλύτερη κυκλοφορία και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει μετά το 30' και ξεπερνά το αρχικό του μούδιασμα, το πρώτο μέρος ήταν συνολικά ισορροπημένο.

Δύο πολύ καλές ευκαιρίες είχε ο "δικέφαλος του Βορρά": μία στο 35', όταν ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε ο Στοχ έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι. Η άλλη ήταν στο 43', πάλι με τον Στοχ. Αυτή τη φορά ο Σλοβάκος επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στοχεύοντας χαμηλά και δεξιά, όμως ο Μέγιερι έπεσε σωστά και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού έλαβε χώρα στο 39': ήταν ένα σουτ του Κάμπελ με το αριστερό στην κίνηση και από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αναφορικά με το τι παιχνίδι θα θέλαμε να δούμε. Έτσι στο 47' ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ: ήταν μια σέντρα του Τζαβέλλα από τα αριστερά, με τον Αθανασιάδη να παίρνει την κεφαλιά κερδίζοντας κατά κράτος στην προσωπική μονομαχία τον Μαρκάνο και αυτή να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Μέγιερι.

Η πρόκριση ήταν πλέον στο χέρι των γηπεδούχων, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει νωχελικά, όπως είχε κάνει και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτή τη φορά να το πληρώνει.

Χωρίς να δημιουργούνται φάσεις εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο από το 65' και έπειτα, με τον ΠΑΟΚ να γυρίζει πίσω και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Λύσεις όμως, για να διασπαστεί η άμυνα των γηπεδούχων, δεν έβρισκαν οι "ερυθρόλευκοι" που προσπαθούσαν εντελώς ανορθόδοξα και με ανούσιες σέντρες να απειλήσουν τον Γλύκο.

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε χωρίς κόπο το σκορ πρόκρισης και οι φιλοξενούμενοι δεν δημιουργούσαν φάση. Από το 85' και έπειτα το ματς μετατράπηκε ξανά σε παρωδία. Συνεχείς συρράξεις μεταξύ των παικτών που μαινόμενοι "την έπεφταν" ο ένας στον άλλον. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μανιάτης που κυνηγούσε τον Κατσουράνης. Κόκκινη κάρτα είδε και ο Κατσουράνης, ο οποίος όμως είχε ήδη βγει αλλαγή.

Παιχνίδι δεν παιζόταν, ενώ διάφοροι "περίεργοι" σουλάτσαραν περιμετρικά. Στο 96' ειδε δεύτερη κίτρινη και ο Νάτχο, ενώ ο Μίτσελ αποχώρησε μόνος του για τα αποδυτήρια! Στο... 104' (!!!) ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μαρκάνο για να διώξει ο Κίτσιου πάνω στη γραμμή!

Το ματς έληξε στο 105', με εισβολή οπαδών και όποιου άλλου μπορεί κανείς να φανταστεί. Μπροστά στη φυσούνα έπεφτε ανελέητο ξύλο. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Αλλά ποιος ασχολείται...

MVP

Σε αυτή την αναμέτρηση πολυτιμότερος παίκτης είναι όποιος κράτησε την ψυχραιμία του. Δεν θυμόμαστε βέβαια κανέναν να το έκανε. Ασφαλώς αν πρέπει να διαλέξουμε κάποιον ποδοσφαιριστή, αυτός είναι ο Αθανασιάδης, χάρη στο γκολ του οποίου ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό.

Αδύναμος κρίκος

Οι κάφροι, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Διότι και οι παίκτες σε αυτό το ματς ήταν πρώτοι στην καφρίλα! Μαζί και οι οπαδοί, οι παράγοντες, οι μπράβοι και όποιος άλλος συμμετείχε στην παρωδία της Τούμπας.

Σχόλιο

Τα λόγια είναι φτωχά για να σχολιάσει κανείς την ντροπή που αισθάνεται ένας απλός και υγιής φίλαθλος για όσα έγιναν στην Τούμπα. Δεν υπάρχει ματς. Υπάρχει μόνο ντροπή. Ντροπή για όλους: διοργανωτές, ομάδες, παράγοντες, παίκτες, οπαδούς κτλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βιτόρ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (94' Κίτσιου), Νάτχο, Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Βαλδές.

Τα videos του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK