Καραγκούνης: "Τεράστιες εμπειρίες, ανάλογες πορείες στο μέλλον"

Ο Γιώργος Καραγκούνης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Εθνική δεν κατάφερε να δώσει μία ακόμα χαρά στους Έλληνες, ωστόσο έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας ενόψει του μέλλοντος, στο οποίο δεν θα μετέχει ο ίδιος.

Καραγκούνης: "Τεράστιες εμπειρίες, ανάλογες πορείες στο μέλλον"

"Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, χάσαμε για λίγο τις ισορροπίες μας και μετά αρχίσαμε πάλι να ανεβαίνουμε. Κυριαρχήσαμε μετά την κόκκινη της Κόστα Ρίκα άλλες φορές με ορθόδοξο κι άλλες με ανορθόδοξο τρόπο. Στην παράταση θα μπορούσαμε σίγουρα να πετύχουμε κι άλλο γκολ, πιέσαμε, ενώ η Κόστα Ρίκα δεν έκανε φάση εξαιτίας και του αριθμητικού μειονεκτήματος. Μετά στα πέναλτι θα κέρδιζε ο πιο τυχερός, δυστυχώς δεν ήμασταν εμείς αυτοί και τώρα είμαστε λυπημένοι", είπε για το ματς ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στη συνέχεια προσέθεσε: "Είναι κρίμα που δεν πανηγύρισαν πάλι όλοι οι Έλληνες. Θέλαμε να τους δώσουμε ακόμα μια χαρά. Νιώθαμε τη θετική ενέργεια όλων, αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Σήμερα ήταν το τελευταίο μου ματς με την Εθνική. Θέλαμε να μείνουμε ακόμα μια εβδομάδα και μετά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Τουλάχιστον τα δώσαμε όλα, όλοι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι. Τα δώσαμε όλα σε κάθε ματς, κόντρα σε όλους, ήμασταν πάντα φιλοξενούμενοι. Πρέπει να συνεχίσουμε. Η Εθνική και οι νεαροί παίκτες της απέκτησαν τεράστιες εμπειρίες και θα το δείτε στη συνέχεια. Δεν είναι λίγο πράγμα και θα το δείτε με τις ανάλογες πορείες που θα γίνουν στο μέλλον".

Μανιάτης: "Ήρωας ο Νάβας"

"Πραγματικά κάναμε μια υπερπροσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης. Ήμασταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν αναμφίβολα ο ήρωας της βραδιάς. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στα πέναλτι, μια διαδικασία που χρειάζεται και τύχη. Χάσαμε ένα, χάσαμε και το ματς. Το θετικό και το πιο όμορφο είναι ότι βγάλαμε τον κόσμο στους δρόμους. Δώσαμε χαρά στους Έλληνες, αυτό θέλαμε να κάνουμε και σήμερα, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε".

Σαμαράς: "Είχαμε ευκαιρίες"

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν μπορούσε να βρει λόγια για να περιγράψει τα συναισθήματά του και στάθηκε στις ευκαιρίες που έχασε η Εθνική ομάδα.

"Δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Προσπαθήσαμε. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά όταν φτάσει στο σημείο της ρωσικής ρουλέτας, είναι θέμα τύχης. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, δεν καθαρίσαμε το παιχνίδι στα 120 λεπτά, ενώ μπορούσαμε".

"Στόχος ήταν να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε πολύ. Ήμασταν άτυχοι στο γκολ που δεχθήκαμε από την Κόστα Ρίκα στο μοναδικό σουτ που έκανε. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Ισοφαρίσαμε στο τελευταίο λεπτό και στα υπόλοιπα 30 είχαμε ευκαιρίες. Δεν τα καταφέραμε. Αγωνιστήκαμε σαν ομάδα, τα δώσαμε όλα σαν ομάδα, χάσαμε σαν ομάδα. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Εννοείται ότι όλοι στηρίζουμε τον Φάνη και συνεχίζουμε".

"Είναι μεγάλο κεφάλαιο τόσο ο Φερνάντο Σάντος όσο κι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο ένας είναι προπονητής που έφερε επιτυχίες στην Εθνική ομάδα και ο άλλος ποδοσφαιριστής που για μένα, μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη, είναι οι καλύτεροι παίκτες της τελευταίας 10ετίας. Κρίμα για τον Καραγκούνη, αλλά έφτασε σε ηλικία που πρέπει να σταματήσει. Δεν έχω λόγια για να πω. Συνεχίζουμε ως ομάδα με νέους στόχους, νέο προπονητή, για να καταφέρουμε να φέρουμε νέες επιτυχίες".

Παπασταθόπουλος: "Οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι"

Ο σκόρερ του ελληνικού γκολ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός.

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Σήμερα αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι βάσει εικόνας, αλλά όταν έχεις ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλεύεται, απέναντι, μάλιστα, σε μία ομάδα με 10 παίκτες, τότε αυτή η ομάδα που έχει κάνει υπερπροσπάθεια έχει πλεονέκτημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται από προσωπικότητες".

"Ο Καραγκούνης είναι μεγάλη προσωπικότητα. Ένας αρχηγός γενικά στην Εθνική ομάδα. Κάποια στιγμή φτάνει το τέλος. Αυτό που αφήνει είναι αυτό που άφησαν και τα άλλα παιδιά που έφυγαν. Μία μεγάλη παρακαταθήκη, εμπειρίες που κουβαλούν στις πλάτες μας".

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι. Είμαστε μία χώρα λίγων εκατομμυρίων που έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος και πρέπει πάντα οι Έλληνες να είναι ενωμένοι και να προσπαθούν για το καλύτερο στην Ελλάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK