Κατεργιαννάκης: "Στα μάτια των παιδιών βλέπω μόνο τη νίκη"

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης, συνεργάτης του Σέρχιο Μαρκαριάν και προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής ομάδας μίλησε για την αναμέτρηση με την Ουγγαρία και το κλίμα μεταξύ των διεθνών.

Κατεργιαννάκης: "Στα μάτια των παιδιών βλέπω μόνο τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Φάνης Κατεργιαννάκης, μίλησε στον Sport 24 Radio και στον Άκη Δημακό για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς με την Ουγγαρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το κλίμα στην Εθνική: "Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη. Το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουμε αύριο".

Για τη συνεργασία με τον Μαρκαριάν και τους παίκτες: "Ο κύριος Μαρκαριάν είναι ό, τι καλύτερο είχε να διαλέξει ο Γιώργος Καραγκούνης, κυρίως από πλευράς ψυχολογίας. Το κλίμα έχει έρθει τούμπα, σε σχέση με όσα μαθαίναμε τους προηγούμενους μήνες".

Για το πώς ήταν οι πρώτες μέρες που ήταν μαζί όλη η ομάδα: "Τις πρώτες μέρες τα παιδιά ήταν κάπως σφιγμένα, αλλά μέρα με την μέρα βλέπαμε ότι χαλάρωναν και έδειχναν τον πραγματικό τους εαυτό. Τον εαυτό των προηγούμενων χρόνων, σε ψυχολογία, επειδή ο κύριος Μαρκαριάν δούλεψε πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι με μια νίκη θα επανέλθει η αυτοπεποίθηση που λείπει από τα παιδιά".

Για το τι εισπράττει από τους διεθνείς: "Δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που δουλέψαμε, αλλά τα παιδιά είναι έμπειρα και παίζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Νομίζω λοιπόν ότι σε αυτές τις λίγες μέρες που δούλεψε ο κύριος Μαρκαριάν το έπιασαν κατευθείαν το νόημα στο τεχνικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι με μια νίκη θα αντιστραφεί το κλίμα".

Για το που νομίζει ότι θα κριθεί το ματς με την Ουγγαρία: "Νομίζω ότι θα κριθεί στο να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα και στο πρώτο τέταρτο, που θα μας πιέσουν οι Ούγγροι, οι οποίοι θέλουν και αυτοί το παιχνίδι".

Για τις οδηγίες που έχει δώσει στους τερματοφύλακες: "Όλα τα παιδιά είναι έμπειρα και όλο αυτό τον καιρό δεν έχει τεθεί θέμα τερματοφύλακα, να πέσει δηλαδή το φταίξιμο σε κάποιον. Απλά τους πήρε όλους η μπάλα. Θα πρέπει να σβήσουμε τα προηγούμενα παιχνίδια και να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν τους έχω πει κάτι ιδιαίτερο".

Για το τι πιστεύει ότι λείπει από αυτή την Εθνική ομάδα σε σχέση με την ομάδα του 2004: "Είχαμε αυτή τη συζήτηση με ορισμένα παιδιά προχθές. Σε αυτή την Εθνική υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε τεράστιες ομάδες. Τους είπα ότι ήμασταν μια οικογένεια. Αν κάνουν το κλίμα που είχαμε εμείς, που δεν είναι κάτι δύσκολο, θα κάνουν το τεράστιο άλμα. Τότε οι φίρμες μας ήταν ο Ντέμης, ο Νταμπίζας, ο Τσιάρτας και τους είπα ότι αυτοί δεν έβγαζαν τσιμουδιά, όταν δεν έπαιζαν και γι΄αυτό προχώρησε η ομάδα. Με τέτοια επιχειρήματα μπορείς να δώσεις στα παιδιά να καταλάβουν".

Για το ποια παιδιά πιστεύει ότι μπορούν να ηγηθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί οικογενειακό κλίμα στην ομάδα: "Υπάρχουν παιδιά με μεγάλες προσωπικότητες, αλλά δε θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα".

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική αύριο κόντρα στην Ουγγαρία: "Νίκη. Στα μάτια των παιδιών βλέπω μόνο τη νίκη. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσουμε. Αν έρθει και το γκολ, όπως πιστεύω, θα φύγουμε με το τρίποντο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK