Ελληνικό έπος στο Βέλγιο, χρυσό βαθμό με Μήτρογλου

Απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ομίλου, η Εθνική ομάδα ύψωσε λάβαρο πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Προηγήθηκε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου και παίζοντας με δέκα παίκτες άντεξε ως το 89', όταν και ισοφαρίστηκε. Αποβλήθηκαν Ταχτσίδης και Τζαβέλλας, εκπληκτικές επεμβάσεις ο Καπίνο!

Ελληνικό έπος στο Βέλγιο, χρυσό βαθμό με Μήτρογλου

Σε μία σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό, η εθνική πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Βέλγιο και πήρε "χρυσό" βαθμό που την έφερε στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου. Αν οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν φύγει ακόμα και με το διπλό.

Οι Βέλγοι πίεσαν με το καλημέρα και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο 13ο και 31ο λεπτό με τον Φελαϊνί, όμως ο εξαιρετικός Καπίνο κράτησε το μηδέν. Έτσι, στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, η Ελλάδα έκανε το 1-0. Λάθος στο κέντρο για τους γηπεδούχους, ο Ταχτσίδης με κεφαλιά βρήκε τον Κώστα Μήτρογλου και αυτός με τρομερό πλασέ νίκησε τον Κουρτουά.

Δυστυχώς για την εθνική μας, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είδε δεύτερη κίτρινη (η πρώτη ήταν αυστηρή) και αποβλήθηκε στο 64ο λεπτό με αποτέλεσμα το γήπεδο να... γείρει.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ Ο ΚΑΠΙΝΟ

Η πίεση αυξήθηκε όμως Τζαβέλλας και Καπίνο έδειξαν την κλάση τους και με ηρωικές ενέργειες κρατούσαν το μηδέν. Στο 89ο λεπτό, ωστόσο, ο Μέρτενς βρήκε τον Λουκακού στην περιοχή και αυτός, αφότου γύρισε το σώμα του, νίκησε τον Καπίνο και ισοφάρισε.

Οι Βέλγοι θα μπορούσαν να κάνουν ολική ανατροπή, όμως ο Έλληνας πορτιέρε με διπλή προσπάθεια κράτησε το χρυσό βαθμό στο τέλος. Λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης ο Γιώργος Τζαβέλλας είδε επίσης δεύτερη κάρτα και συνεχίσαμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα με εννέα ποδοσφαιριστές.

Να σημειώσουμε πως στο παιχνίδι ντεμπούτο έκανε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος πέρασε στο 84ο λεπτό στη θέση του Πέτρου Μάνταλου.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία του ομίλου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (Ζέκα 84'), Σταφυλίδης, Φορτούνης (Τζιόλης 67'), Μήτρογλου (Βέλλιος 92').

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβεϊρελντ, Σιμάν (Μιραλάς 84'), Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊγκολάν, Φελαϊνί (Ντεμπελέ 66'), Τσαντλί, Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού.

Σκόρερ: 0-1 (Μήτρογλου 46'), 1-1 (Λουκακού 89').

News 24/7

24MEDIA NETWORK