Με Γιβραλτάρ ο όμιλος της Ελλάδας

H FIFA αποφάσισε να τοποθετήσει το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με συνέπεια το φιλικό με τη Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου να μην πραγματοποιηθεί.

Με Γιβραλτάρ ο όμιλος της Ελλάδας
MARCOS MORENO

Ακόμη έναν αντίπαλο θα έχει η Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η FIFA, το προηγούμενο διάστημα, αναγνώρισε το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο ως ισότιμα μέλη της, με συνέπεια να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το Γιβραλτάρ τοποθετείται στον όμιλο της Ελλάδας γιατί υπάρχουν πέντε ομάδες κι όχι έξι, όπως συμβαίνει και στο 9ο γκρουπ που συμμετέχουν οι Κροατία, Φινλανδία, Ισλανδία, Τουρκία και Ουκρανία. Επειδή όμως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο Κράτος και είχαν μειοψηφήσει για την ένταξή του στους κόλπους της FIFA, ως εκ τούτου και για να μην υπάρχει κόλλημα, θα πάει στο άλλο γκρουπ και θα έρθει το Γιβραλτάρ στο δικό μας.

Αυτό σημαίνει ότι το φιλικό της Εθνικής μας με τη Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει, αφού η Εθνική δεν θα έχει ρεπό και ως εκ τούτου θα δώσει κανονικά αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK