Σάντος: "Η ομοσπονδία έκλεισε τα εισιτήρια για να φύγω νωρίτερα"

Με δηλώσεις του στην ΝΕΡΙΤ, ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε τους λόγους που αναχώρησε χωρίς την υπόλοιπη αποστολή από την Βραζιλία, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σάντος: "Η ομοσπονδία έκλεισε τα εισιτήρια για να φύγω νωρίτερα"
INTIME SPORTS

"Δουλέψαμε πολύ σε όλη τη διοργάνωση. Παίξαμε καλά με την Κόστα Ρίκα, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Δεν κατέστη δυνατό να πάρουμε την πρόκριση κόντρα σε μία ομάδα που ήταν εξίσου δυνατή. Η γενική εικόνα ήταν θετική", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναφερόμενος στην πορεία της Εθνικής τόνισε: "Ήταν μεγάλη προσπάθεια, αλλά η ήττα σου αφήνει στίγμα. Κάναμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιαπωνία, τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα μετά την ήττα από την Κολομβία και γευθήκαμε τη χαρά της επίτευξης της πρόκρισης".

Ερωτηθείς γιατί αναχώρησε χωρίς την υπόλοιπη αποστολή από την Βραζιλία, ο Πορτογάλος απάντησε: "H ομοσπονδία είχε κανονίσει τα εισιτήρια. Αγκάλιασα όλους τους παίκτες, αλλά έφυγα βιαστικά λόγω της κατάστασης.

Με ενημέρωσαν από την ομοσπονδία ότι είχα εισιτήρια για τη συγκεκριμένη ώρα, σε περίπτωση που η ομάδα δεν περνούσε στην επόμενη φάση. Ήθελα να μείνω με την ομάδα, αλλά είχαν κανονιστεί τα εισιτήρια και υποχρεώθηκα να φύγω".

Ο Φερνάντο Σάντος είχε πει ότι οι διεθνείς δεν είχαν καθαρό μυαλό κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση επεσήμανε: "Αυτό που είπα ήταν ότι όντως έλειψε το κρύο αίμα στην παράταση. Υπήρχε θέληση για τη νίκη και ίσως κάποιες ευκαιρίες να χάθηκαν εξαιτίας αυτής της δίψας των παικτών".

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε μεγάλη απογοήτευση για τον αποκλεισμό, ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε: "Ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση. Σκεφτείτε ότι υπήρχε συνεργάτης μας που έβλεπε το ματς μεταξύ της Ολλανδίας και του Μεξικού για να κάνει σκάουτινγκ".

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: "Είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτά τα τέσσερα χρόνια. Προκριθήκαμε στα προημιτελικά του Euro και στη φάση των "16" του Mundial. Θέλαμε εξαρχής να δώσουμε χαρά στον κόσμο και σ' ένα βαθμό το πετύχαμε. Θα έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μου οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και θα με ακολουθούν πάντα οι όμορφες στιγμές".

Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον αντικαταστάτη του "να συνεχίσει το καλό έργο".

Διαβάστε ακόμη:

Σάντος: "Κάποιοι ενδιαφέρονταν περισσότερο να γίνουν πρωταγωνιστές"

News 24/7

24MEDIA NETWORK