Δόξα Δράμας - Πανιώνιος 0-0

Κακό παιχνίδι, αργός ρυθμός και λιγοστές φάσεις συνέθεσαν το 0-0 στο Καυτανζόγλειο στην επανεμφάνιση της Δόξας στη μεγάλη κατηγορία μετά από 16 χρόνια. Χαμένος σίγουρα ο Πανιώνιος.

Δόξα Δράμας - Πανιώνιος 0-0

Εικόνα του αγώνα

Ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο έτοιμος αγωνιστικά και με σαφώς περισσότερη ποιότητα στην 11άδα του, έστω και χωρίς τον Φαμπιάν Εστογιανόφ. Η Δόξα όμως είχε το πάθος και τον ενθουσιασμό του πρώτου αγώνα της στη Super League. Μαζί δε με την άρτια ανασταλτική οργάνωση ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν τη μακεδονική ομάδα, παρόλο που έπαιζε μακριά από τη φυσική της έδρα, να έχει τον έλεγχο και να μην αφήνει τους "κυανέρυθρους" να αναπτύξουν επιθετική δραστηριότητα.

Μάλιστα ήταν ο Βέρτζος εκείνος που απείλησε στο 29' με τον Ελευθερόπουλο να διώχνει σωτήρια με τα πόδια. Η χαμένη ευκαιρία της Δόξας δεν αφύπνισε τον Πανιώνιο, που βυθισμένος στα διοικητικά-οικονομικά προβλήματά του, έδειχνε ανήμπορος να επιτεθεί οργανωμένα. Ακόμη και το ακυρωθέν γκολ του Κουμορτζί στο 45' προήλθε από καθαρή τύχη και όχι από οργανωμένη προσπάθεια.

Η Δόξα είχε το αποτέλεσμα που ήθελε και δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Ο Χαραλαμπίδης έκανε τις αλλαγές που θεωρούσε κατάλληλες για να φρεσκάρει το σχήμα του, χωρίς να μεταβάλει τον αγωνιστικό προσανατολισμό, την ίδια ώρα που ο Λεμονής προσπαθούσε να δώσει πνοή στην επιθετική γραμμή με Μιλοβάνοβιτς και Κολοβό. Λογικό ήταν μετά το 70' η κουρασμένη πια Δόξα να οπισθοχωρήσει και ο Πανιώνιος να πάρει την κατοχή. Ο Κούτσι ωστόσο σε δύο περιπτώσεις (77', 89) δεν βρήκε εστία και η Δόξα πανηγύρισε τον παρθενικό βαθμό της στην κατηγορία.

Κλειδί του αγώνα

Η αδυναμία του Πανιώνιου να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας, η οποία ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

MVP

Γιατί όχι ο... Απόστολος Χαραλαμπίδης που κάτω από δυσχερείς συνθήκες μπόρεσε να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο και να οδηγήσει τη Δόξα στο βαθμό στην πρώτη κιόλας συμμετοχή της στη Super League.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νιάζι Κούτσι είναι ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου εφέτος, αλλά σε τρεις περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής ενήργησε μάλλον βιαστικά και δεν μπόρεσε να αφήσει το σημάδι του στο παιχνίδι.

Δόξα: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Κανακούδης, Λίμα (78' Τοπούζης), Μπριλλάκης, Ψυχογιός, Σοϊλέδης (91' Κατσικογιάννης), Στεργιανός (71' Πιτσόκος)

Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Όμο (8' Αναστασόπουλος), Κούτσι, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (88' Κολοβός), Σάμαρης (71' Μιλοβάνοβιτς), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Σκέμπρι

Κίτρινες: Βάντερσον, Λεάντρο - Κουμορτζί, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς

Διαιτητής: Σελίμος
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Τσολάκης

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK