ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1

Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 94ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Εργοτέλη (2-1) και πανηγύρισε την έκτη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1

Το live της αναμέτρησης

H εικόνα του αγώνα

Ο Χουμπ Στέφενς χρησιμοποίησε τον Κώστα Κατσουράνη στα χαφ και τον Γιώργο Κατσικά σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, ενώ στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης έδωσε για πρώτη φορά εφέτος φανέλα βασικού στον Μάρις Βερπακόφσκις.

Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 4ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και το πλήρωσε. Η αργή ανασταλτική αντίδραση των παικτών του στο 13ο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να βγει με αξιώσεις στην κόντρα και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης να δώσει έτοιμο γκολ στον Βερπακόφσκις που δεν λάθεψε.

Η συντριπτική κατοχή των γηπεδούχων, πάντως, δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, αφού συν τοις άλλοις ο Γρηγόρης Αθανασίου έκανε τρεις πολύ καλές επεμβάσεις. Η τύχη, εξάλλου, δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Στέφενς, καθώς τραυματίστηκε ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35ο λεπτό.

Όσο περνούσε η ώρα ο "δικέφαλος" κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αύξανε τις τελικές του προσπάθειες. Η είσοδος του Ζβόνιμιρ Βούκιτς τόνωσε τη μεσοεπιθετική γραμμή του και στο 64ο λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης ισοφάρισε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασιέλ Λίνο.

Στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης αγωνίστηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς για να αντέξει στην πίεση, εν τέλει όμως, δεν τα κατάφερε. Αφού προηγήθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες, ο Βούκιτς εκτέλεσε ιδανικά ένα φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Κρήτης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 παίκτες, ωστόσο μετά τη λήξη ο Τάσος Κάκος απέβαλε τον Άλβαρο Μεχία με δεύτερη κίτρινη επειδή τον χειροκρότησε ειρωνικά.

MVP

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Σκόραρε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα και πάλι εις βάρος κρητικής ομάδας. Όλως τυχαίως και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά η νίκη σημειώθηκε με δικό του γκολ (1-0).

Αδύναμος κρίκος

Δεν υπάρχει. Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο διάστημα, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σαν μεγάλη ομάδα και ο Εργοτέλης όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά έχασε και κάποιες ευκαιρίες σε ένα χρονικό σημείο που πιεζόταν. Αν έπρεπε να επιλεχθεί οπωσδήποτε κάποιος, αυτός θα ήταν ο Μίροσλαβ Στοχ που εξακολουθεί να είναι ντεφορμέ.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ για ακόμα μία φορά, αλλά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα με τον αγαπημένο του τρόπο: από στημένες φάσεις. Στον αντίποδα ο Εργοτέλης απέδειξε και στην καυτή Τούμπα ότι δεν αποτελεί εύκολο θήραμα για κανένα αντίπαλο. Είναι σίγουρα η πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ (35' Λόπεθ), Κατσικάς, Κατσουράνης, Λαζάρ, Νίνης (53' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75' Νέτσιντ).

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο (69' Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81' Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74' Ρομάνο), Διαμαντάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK